Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Kατασκοπεία: ύποπτοι χάκερς εισέβαλαν στο γερμανικό κυβερνητικό δίκτυο.

Οι ξένοι χάκερ έχουν διεισδύσει στο προηγούμενο ασφαλές δίκτυο δεδομένων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των υπηρεσιών ασφαλείας. Υποτιθέμενα  υπάρχει η υποψία ότι ήταν η ομάδα που είχε πειράξει το Bundestag το 2015.
Υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο

Ξένοι  χάκερ έχουν διεισδύσει στο αξιόπιστο δίκτυο δεδομένων των ομοσπονδιακών και πολιτειακών υπηρεσιών ασφαλείας. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών (BMI) επιβεβαίωσε στο SPIEGEL ότι «από την BSI (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια Πληροφοριών -. Ed). Σήμερα και οι υπηρεσίες πληροφοριών εξετάζεται ένα περιστατικό ασφάλειας IT που σχετίζεται με την τεχνολογία και τα δίκτυα της διαθήκης πληροφοριών».
Το γερμανικό πρακτορείο τύπου (dpa) είχε αρχικά αναφέρει το περιστατικό. Τα μέλη της ρωσικής ή Ρωσικής ομάδας APT 28, όπως και η Fancy Bear,βρίσκονται προφανώς σε αυτή τη κατασκοπεία.
ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων αναφέροντας κύκλους ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του dpa και του SPIEGEL, το Υπουργείο Εξωτερικών δέχθηκε επίθεση. Όσον αφορά μια πιθανή επίθεση και στο Υπουργείο Άμυνας, υπάρχουν επί του παρόντος αντιφατικές πληροφορίες.
Σύμφωνα με το dpa malware  οι επιτιθέμενοι είχαν επίσης αντιγράψει δεδομένα. Η επίθεση αναγνωρίστηκε από τις γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας τον Δεκέμβριο. Η επίθεση ήταν ήδη εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως για ολόκληρο το χρόνο.
Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι η επίθεση ήταν "απομονωμένη και ελεγχόμενη εντός της ομοσπονδιακής διοίκησης και το περιστατικό αντιμετωπίζεται με υψηλή προτεραιότητα και σημαντικούς πόρους". Οι επηρεαζόμενες θέσεις "εκτός της ομοσπονδιακής διοίκησης" δεν είναι ακόμη γνωστές.
Οι έρευνες διενεργούνται από το BSI και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV), η οποία είναι υπεύθυνη για την αντεπίθεση. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών συμμετέχει επίσης ως ξένη υπηρεσία πληροφοριών.
Σύμφωνα με το dpa, το δίκτυο δεδομένων της ομοσπονδιακής διοίκησης - το δίκτυο πληροφοριών Βερολίνο-Βόννη (IVBB) - έχει διεισδύσει. Αυτή είναι η πλατφόρμα επικοινωνίας της ομοσπονδιακής διοίκησης, η οποία προστατεύεται ιδιαίτερα από επιθέσεις.
Spionageverdacht: Hacker drangen in deutsches Regierungsnetz ein
Η ομοσπονδιακή καγκελαρία και τα ομοσπονδιακά υπουργεία χρησιμοποιούν το δίκτυο δεδομένων.
Οι χρήστες είναι η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία και τα Ομοσπονδιακά Υπουργεία, το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο και οι αρχές ασφαλείας του Βερολίνου, της Βόννης και άλλων τοποθεσιών, αλλά και το Bundestag και το Bundesrat. Η δομή του IVBB, η οποία είναι ξεχωριστή από τα δημόσια δίκτυα, πρέπει να εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας.
Από το Δεκέμβριο, οι αρχές προσπαθούν τώρα να μάθουν πόσο βαθιά έχουν εισχωρήσει οι χάκερ στο κυβερνητικό δίκτυο. Εάν επηρεαστεί ολόκληρο το δίκτυο δεδομένων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αυτό θα ισοδυναμεί με ένα "super-Gau", το "μεγαλύτερο για να υποτεθεί ατύχημα", δήλωσε ένας εμπειρογνώμονας ασφάλειας.
Δύσκολη αναζήτηση κομματιών.
Πίσω από το APT 28, πολλοί ειδικοί υπολογιστών υποπτεύονται επίσης ρωσικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Η επίθεση στο Bundestag το 2015 , σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών,έγινε για λογαριασμό αυτής της ομάδας.
Το ομοσπονδιακό δίκτυο δεδομένων προστατεύεται πολύ περισσότερο από την επίθεση των χάκερ από το κοινοβουλευτικό δίκτυο που ονομάζεται Parlakom. Ένας από τους λόγους είναι ότι τα μέλη του κοινοβουλίου και οι υπάλληλοί τους χρησιμοποιούν smartphones και υπολογιστές tablet που δεν διαχειρίζονται κεντρικά και προστατεύονται από πιθανές επιθέσεις. Μετά την παράλυση που χάραξε το 2015, το IVBB πρόσφερε προσωρινά στους βουλευτές αντικατάσταση κατά τη διάρκεια των αναγκαίων μετατροπών στο σπίτι.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατέγραψε σύμφωνα με τα δικά της δεδομένα την ημέρα περίπου 20 επιθέσεις χάκερ στους υπολογιστές τους. Τουλάχιστον ένας από αυτούς ήταν προφανώς επιτυχής στο πρόσφατο παρελθόν.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ DER SPIEGEL : Corfiatiko.bogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου