Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Απαγορεύτηκε η πετρελαιοκίνηση στη Γερμανία.Στον "αέρα"εκατομμύρια οδηγοί με αυτοκίνητα ντίζελ!

Το ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο επιτρέπει στους δήμους να επιβάλλουν απαγορεύσεις οδήγησης. Εκατομμύρια οδηγοί θα μπορούσαν να επηρεαστούν.
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Αλέξανδρος Ντόμπριντ (CSU)

Οι πολιτικοί που εκλέγονται, πρέπει να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των ψηφοφόρων. Αυτό συχνά είναι περίπλοκο, μερικές φορές απαιτεί αποφάσεις που δεν είναι άμεσα προφανείς στον πολίτη. Αλλά βασικά, οι πολιτικοί θα πρέπει να καθοδηγούνται από αυτή την ιδέα. Όχι για το τίποτα να ονομάζονται εκπρόσωποι του λαού.
Ένας πολιτικός ο οποίος προφανώς δεν αποχώρησε μερικά λόγια είναι ο Αλέξανδρος Dobrindt , πρώην ομοσπονδιακός Υπουργός Μεταφορών της CSU .

Για σχεδόν δυόμισι χρόνια, είναι γνωστό ότι επί σειρά ετών η Volkswagen έχει εξαπατήσει ένα μεγάλο μέρος του πετρελαιοκίνητου στόλου της με παράνομες συσκευές στα οχήματα.
λόγω της έγκρισής της για οδική κυκλοφορία. Ως εκ τούτου, τις περισσότερες φορές τα οχήματα εκπέμπουν ένα πολλαπλάσιο των ρύπων που τους επιτρέπεται να κάνουν. Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι σχεδόν όλοι οι άλλοι κατασκευαστές έδρασαν παρόμοια. Ενώ οι ρυθμιστικοί μηχανισμοί τους ήταν πιθανόν να μην είναι παράνομοι από τεχνική άποψη (που μπορεί επίσης να οφείλονται στη νομοθεσία περί μαλακών ποδιών στο θέμα), εξυπηρετούσαν βασικά τον ίδιο σκοπό. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι τα επίπεδα οξειδίων του αζώτου μετρήθηκαν σε πολλές πόλεις πολύ πέρα ​​από τα όρια που επέτρεπε η ΕΕ.
Ένας εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα
Αυτές οι τακτικές υπερβάσεις δεν ήταν πλέον μυστικό από τις συνέπειες που θα συνεπαγόταν: πρόστιμα από πόλεις και δήμους στις Βρυξέλλες. Έτσι, τα γεγονότα βρίσκονται στο τραπέζι για μήνες, αν όχι για χρόνια. Και οι συνέπειες για τους πολίτες συζητήθηκαν ήδη σύντομα μετά την ανακοίνωση του σκανδάλου: Απαγορεύσεις οδήγησης . Ένας εφιάλτης για όλους τους οδηγούς.
Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, ο εφιάλτης αυτός έχει γίνει πραγματικότητα: Στη Λειψία, το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο έχει κηρύξει γενικά παραδεκτές τις απαγορεύσεις οδήγησης για ντίζελ στις πόλεις.
Μια αναβάθμιση του hardware για το Euro-5 και Euro 6 diesel, από τεχνική άποψη γίνεται αρκετές φορές για να είναι αποτελεσματική και επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την ADAC , Αλλά δυστυχώς είναι ακριβή, μεταξύ 1.500 και 3.000 ευρώ ανά όχημα.
Στενή συνεργασία με τη βιομηχανία
Αλλά αντί να ισχυριστεί ότι ο ρυπαίνων πληρώνει για την ανάκληση και τον εξοπλισμό του, ο Dobrindt συνεργάστηκε με τη βιομηχανία. 
(Ετσι αντί να πληρώνει πρόστιμο η βιομηχανία για την παράβαση των ρύπων επιβάλλεται η απαγόρευση οδήγησης στους οδηγούς,κάτι σαν τις πλαστικές σακούλες στην Ελλάδα).
Ακόμα και η αναβάθμιση του λογισμικού σε  Euro 6 diesel είναι  αμφιβόλου αποτελέσματος. Πολλά από τα Euro 6 diesel, που έχουν ήδη αγοραστεί στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος με καλή πίστη από τους πελάτες ανήλθαν σε μετρήσεις καυσαερίων σε πραγματική λειτουργία πολύ πάνω από τα όρια για τις εργαστηριακές εξετάσεις. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ποιότητα του αέρα στις πόλεις δεν ωφελήθηκε πολύ από αυτό το μέτρο.
Η πολιτική και οι εταιρείες έφτασαν τελικά στην πραγματικότητα.Η απόφαση του Δικαστηρίου στη Λειψία,απαγορεύει στους πολίτες την οδήγηση και έχουν μια τεράστια απώλεια της αξίας των αυτοκινήτων τους. 
Ποιος κρύβει την οργή του για τον δικαστή Andreas Korbmacher από τη Λειψία,που είναι λάθος. Απλώς αποφάσισε ότι η πολιτική θα έπρεπε πολύ καιρό να κάνει, και για να μπορέσει να προστατεύσει τους πελάτες. Ο Αλέξανδρος Dobrindt όχι μόνο απέφυγε αυτή την απόφαση, πήρε την πλευρά των κατασκευαστών - όχι των πολιτών.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ DER SPIEGEL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου