Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Στο Πολυτεχνείο οι κουκουλοφόροι μετά τα επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο.

Στο Πολυτεχνείο έχει μεταφερθεί η ένταση που έχει ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι στο μαθητικό συλλαλητήριο. Οι κουκουλοφόροι, που προκάλεσαν επεισόδια στη μαθητική πορεία, τώρα έχουν μπει στο Πολυτεχνείο και ανά διαστήματα πετούν πέτρες προς την αστυνομία που βρίσκεται στην περιοχή.
Οι ταραξίες που διέλυσαν το μαθητικό συλλαλητήριο προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων και βιτρίνες καταστημάτων.

Οι νεαροί έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και ρίψη χημικών, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα Προπύλαια όπου συνεχίστηκαν τα μικροεπεισόδια.

Επίσης οι κουκουλοφόροι έσπασαν κατάστημα των «Μικέλ» στην οδό Πανεπιστημίου 58 και ένα ΑΤΜ της Eurobank στην Κοραή. 

Επεισόδια στα Προπύλαια


Οι κουκουλοφόροι στο ΠολυτεχνείοΕνταση στην πλατεία Συντάγματος«Οδοφράγματα» στην Πανεπιστημίου
Ζημιές στο κέντρο της ΑθήναςΧιλιάδες μαθητές από όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο Κέντρο για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις στα σχολεία. Τα πλακάτ έγραφαν: «Σχολείο που μορφώνει και όχι να εξοντώνει».

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η Συντονιστική Επιτροπή στο κάλεσμά της:«Από τώρα σε κάθε σχολείο συζητάμε, παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες με συναυλίες, κλεισίματα δρόμων κ.ά. Την 28η Οκτωβρίου παίρνουμε πάνω μας τις σχολικές γιορτές. Δεν ξεχνάμε τι θα πει φασισμός, δεν ξεχνάμε τα διδάγματα της ιστορίας του λαού μας. Παράλληλα, εκλέγουμε αγωνιστικά 5μελή - 15μελή και ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη μαθητική πορεία στις 30 Οκτώβρη!

«Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών. Επιπλέον υπογραμμίζει την «έλλειψη καθηγητών, αναλώσιμων κι υποδομών».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου