Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Η έκλειψη ηλίου το 2017 θα αποδείξει ότι ο Ήλιος είναι μεγαλύτερος από όσο νομίζουμε.

Τα μοντέλα των υπολογιστών υποδηλώνουν ότι το Αστέρι μας, ο Ήλιος, θα μπορούσε να είναι μερικές εκατοντάδες μίλια μεγαλύτερος από αυτό που πιστεύαμε. Η φετινή ηλιακή έκλειψη, η οποία πέφτει στις 21 Αυγούστου, θα μπορούσε να αποδείξει ότι αυτές οι προβλέψεις είναι αληθινές.
sun size, size of the sun, sun larger than what we think, sun bigger than what we think, sun size larger, The 2017 Solar Eclipse May Prove the Sun Is Bigger Than We Think

Το μέγεθος του ήλιου.
Το 1891, ένας γερμανικός αστρονόμος γνωστός σαν Arthur Auwers, ήταν ο πρώτος που εκτίμησε το μέγεθος του ήλιου. Με βάση τη φωτόσφαιρα του αστεριού, το σώμα του ήλιου των οποίων τα μήκη κύματος είναι ορατά με γυμνό μάτι, υπολόγισε ότι ο ήλιος είχε ακτίνα 696.000 χιλιομέτρων. Αυτός ο αριθμός αναφοράς χρησιμοποιήθηκε ευρέως μέχρι το 2015. Το 2015, η Διεθνής Αστρονομική Ένωση, ενημέρωσε τον αριθμό αυτό στα 432,280 μίλια (695.700 χλμ.) Με βάση δεδομένα από δορυφόρους που παρατηρούν ηλιακή ενέργεια.
sun size, size of the sun, sun larger than what we think, sun bigger than what we think, sun size larger, The 2017 Solar Eclipse May Prove the Sun Is Bigger Than We Think
Αλλά τώρα ένας αυξανόμενος αριθμός επιστημόνων ισχυρίστηκε ότι και οι δύο αυτές εκτιμήσεις είναι πολύ μικρές.Ο ήλιος είναι μεγαλύτερος από όσο νομίζουμε;
Ο Xavier Jubier, ερευνητής που δημιουργεί λεπτομερή μοντέλα ηλιακών και σεληνιακών εκλείψεων για τους Χάρτες της Google, δήλωσε ότι οι παρατηρήσεις του δείχνουν ότι ο ήλιος είναι μεγαλύτερος από όσο νομίζουμε. Σαν μέρος του έργου του, προβλέπει ότι η σκιά που δημιουργείται από μια ηλιακή έκλειψη θα πέσει στη Γη. Παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τις μετρήσεις του ήλιου, ενώ συνέκρινε τις προηγούμενες προβλέψεις του για έκλειψη, με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των ιστορικών ηλιακών εκλείψεων. Ο κ. Jubier μπόρεσε να ταιριάξει με τη θέση των φωτογραφιών σε εκείνη που προβλεπόταν από τα μοντέλα του - αλλά μόνο αν κλιμακώθηκε από την ακτίνα του ήλιου μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα. «Για μένα, κάτι ήταν λάθος κάπου, αλλά αυτό είναι το μόνο που θα μπορούσα να πω."
Ο Ernie Wright, ερευνητής του κέντρου διαστημικών πτήσεων Goddard στο Greenbelt, του Maryland, ο οποίος επίσης δημιουργεί ακριβή μοντέλα ηλιακών εκλείψεων, βρέθηκε σε παρόμοιο δίλημμα με τον κ. Jubier. Και ο ίδιος διαπίστωσε ότι θα μπορούσε μόνο να κάνει τα μοντέλα του να ταιριάζουν με την πραγματικότητα, εάν αυξήσει το μέγεθος του ήλιου στους υπολογισμούς του.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η φετινή έκλειψη, η οποία πιθανότατα θα είναι η πιο παρατηρούμενη ηλιακή έκλειψη στην ιστορία, θα δώσει την ευκαιρία στους επιστήμονες να επαληθεύσουν το μέγεθος του ήλιου. Η πλήρης ηλιακή έκλειψη τη Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 θα διασχίσει τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες που αρχίζουν στο Όρεγκον και τελειώνουν στη Νότια Καρολίνα. Ενώ κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης,  σημειώθηκε πλήρης ηλιακή έκλειψη το 1979, η τελευταία φορά που ένα τέτοιο γεγονός κάλυπτε την ανατολική ακτή της χώρας μέχρι την δυτική ακτή, ήταν το 1918.

http://strangesounds.org/2017/07/the-2017-solar-eclipse-will-prove-if-the-sun-is-bigger-than-we-think.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου