Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

«Σιγοψήνεται» η εισβολή του τουρκικού στρατού στην Συρία.

Ο Τουρκικός στρατός απάντησε με πυρά πυροβολικού σε βολές από το  συριακό έδαφος που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.1454055446_1
Τμήμα των  Τουρκικών στρατευμάτων στην επαρχία Γκαζιαντέπ δέχθηκε πυρά όλμων από το  συριακό έδαφος που ελέγχεται όμως από τους τζιχαντιστές, και σε απάντηση  οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ με  άρματα μάχης και πυροβολικό, αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων .

« Τα πυρά προήλθαν από τις θέσεις των ανταρτών του ISIS  στην περιοχή της πόλης της Συρίας jarablus»,  αναφέρουν τα ΜΜΕ .
Η  επίθεση των τζιχαντιστών πραγματοποιήθηκε την δεδομένη στιγμή κατά την οποία οι τουρκικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν εκκαθάριση  ναρκοπεδίων στα σύνορα με την Συρία» .
Ωστόσο, από την επίθεση,  ζημιές έπαθαν το γραφείο του δημάρχου  και αρκετά σπίτια στην  επαρχία Γκαζιαντέπ και ειδικά στην πόλη Karkamış, την οποία οι κάτοικοί της  έχουν εκκενώσει . Η ανταλλαγή των  πυρών  διήρκεσε περίπου 30 λεπτά.
Την περασμένη εβδομάδα, και πάλι από το  συριακό έδαφος, μια οβίδα χτύπησε  σχολείο, που βρίσκεται στην τουρκική πόλη  Kilis κοντά στα συρο-τουρκικά σύνορα . Ως αποτέλεσμα της επίθεσης σκοτώθηκε ένας  υπάλληλος του ιδρύματος.
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Οι Τούρκοι συγκεντρώνουν εκατοντάδες άρματα μάχης και στρατιώτες στα σύνορα με την Συρία!!, είχαμε αναφέρει ότι με αφορμή τις επιθέσεις αυτές από τους τζιχαντιστές από την Συρία, η  Τουρκία,   αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο συριακό έδαφος, με την κατεύθυνση των στρατιωτικών  επιχειρήσεων της Άγκυρας να  παραμένουν ένα μυστήριο.
Σε ένα τέτοιο πολύ πιθανό ενδεχόμενο σε συνδυασμό των δηλώσεων της τουρκικής ηγεσίας για την προστασία των Τουρκομάνων, ο ρωσικός στρατός αναμένεται να αντιδράσει «βίαια».
Η ουσία όμως της ρωσο-τουρκική κόντρας όπως είχαμε προβλέψει εδώ και αρκετούς μήνες  με άρθρο μας με τίτλο: Οι Τουρκμένοι θα είναι η αιτία πολεμικής «εμπλοκής» Ρωσίας και Τουρκίας στην Συρία, ήταν  το κλίμα ανάμεσα στους Τουρκμένους που ζουν στην Συρία και την ρωσική στρατιωτική δύναμη στην ίδια χώρα ευρίσκεται  σε τροχιά «σύγκρουσης». Άλλωστε τα συμφέροντα αμφοτέρων είναι αντιδιαμετρικά αντίθετα.
Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι , αργά η γρήγορα με αφορμή τους Τουρκμένους και το ρόλο που διαδραματίζουν στην περιοχή κάτω από τις προσταγές  της Άγκυρας , θα έχουμε πιθανότατη πολεμική εμπλοκή Ρωσίας και Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου