Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η Ρουμανία ξεκίνησε τη δημιουργία νέου Συμμαχικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρουμανία πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ναυτικού στόλου του ΝΑΤΟ,μέσα στη Μαύρη θάλασσα.Αυτό το ζήτημα εμφανίζεται ως μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Ρουμανίας, το 2016.РУМУНІЯ ІНІЦІЮЄ СТВОРЕННЯ ФЛОТИЛІЇ НАТО
Υπό τις συνθήκες αυτές, το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, τον Φεβρουάριο αυτού του έτους, θα πρέπει να αρχίσει ένας διάλογο με τις χώρες- εταίρους, σχετικά με το ζήτημα της δημιουργίας ενός τέτοιου σχηματισμού κατά τη συνάντηση των υπουργών άμυνας των χωρών μελών της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Αυτό αναφέρεται από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που πήρε η Ρουμανική κυβέρνηση βασίζεται στην ενίσχυση της θέσης της,έναντι της Ρωσίας στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου, που επλήγησαν κατά τη διάρκεια και μετά την προσάρτηση της  Κριμαίας το Μάρτιο του 2014. 
Η σύνθεση της νέας ναυτικής ομάδας,περιλαμβάνει πλοία από το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία και Τουρκία.
Υποτίθεται ότι ο νέος  σχηματισμός της δομής μπορεί να είναι παρόμοιος με των ήδη υπαρχόντων, που δεν είναι συνεχώς στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Όπως αναφέρθηκε από την «Ανεξάρτητη εφημερίδα» ο Ναύαρχος, Oleg Švedko, θεωρεί ότι ο στολίσκος του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα "μπορεί  εύκολα να δημιουργηθεί.
Λαμβάνοντας υπόψη την επιδείνωση της κατάστασης ως αποτέλεσμα της επιθετικής πολιτικής του Κρεμλίνου, έχει προκύψει η ανάγκη για τη συσσώρευση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι πιθανό ότι η ιδέα της δημιουργίας ενός στόλου πλοίων του ΝΑΤΟ σχετίζεται με τα σχέδια της ΡΩΣΙΚΉΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑΣ,  σχετικά με τη διεξαγωγή το Σεπτέμβριο φέτος,με την εκπαίδευση του προσωπικού στην στρατηγική διοίκηση (SKŠN) "Καύκασος-2016".Η στρατιωτική άσκηση είναι προγραμματισμένη να γίνει στις περιοχές του Καυκάσου,της Κασπίας και της Μαύρης θάλασσας.        
http://www.defence-ua.com/index.php/statti/301-rumuniya-initsiyuye-stvorennya-na-chornomu-mori-novoyi-soyuznytskoyi-flotyliyi
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ DEFENCE ;Corfiatiko.blogspot.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου