Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

ΤΡΟΜΟΣ πριν λίγο για ΣΥΡΡΑΞΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΗΠΑ!! Αναχαίτησαν μαχητικά που “παρενοχλούσαν” αεροπλανοφόρο…

south-korea-reagan

Tα δύο ρωσικά αεροσκάφη τύπου Tu-42 Bear πετούσαν… κοντά στο αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan ενώ εκείνο έπλεε στον Ειρηνικό ωκεανό
Τέσσερα μαχητικά του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού αναχαίτισαν πρόσφατα δύο αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κατά τη διάρκεια μίας άσκησης στη Νότια Κορέα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, τα δύο ρωσικά αεροσκάφη τύπου Tu-42 Bear πετούσαν κοντά στο αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan ενώ εκείνο έπλεε στον Ειρηνικό ωκεανό στο πλαίσιο μίας άσκησης την περασμένη Τρίτη. Συγκεκριμένα, το είχαν προσεγγίσει σε απόσταση μικρότερη του ενός ναυτικού μιλίου και πετούσαν σε υψόμετρο 500 ποδιών από το πελώριο πολεμικό πλοίο, βάρους 100.000 τόνων.
Όπως επισήμανε το αμερικανικό ναυτικό στην ανακοίνωσή του, ένα πλοίο που συνόδευε το USS Ronald Reagan έστειλε προειδοποιητικό σήμα στα ρωσικά αεροσκάφη αλλά δεν έλαβε απόκριση. Έτσι, όπως επέβαλε το πρωτόκολλο σε αυτές τις περιπτώσεις, τέσσερα αμερικανικά τζετ εστάλησαν για να αναχαιτίσουν τα δύο Tu-142 Bear και να τα συνοδέψουν σε ασφαλή απόσταση από το αεροπλανοφόρο.
«Η αναχαίτιση αεροσκαφών που πετούν κοντά σε πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού είναι μία τυπική διαδικασία, που έχει επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Γενικά θα χαρακτήριζα το περιστατικό ως ασφαλές», ανέφερε στο CNN ένας αξιωματούχος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.   http://www.makeleio.gr/?p=469101

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου