Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Στην Καμτσάτκα, η λάβα ρέει από το ηφαίστειο Φλατ Toλμπασίκ που κατέστρεψε μια σειρά από κτίρια στην περιοχή.

             Petropavlovsk-Kamchatsky, στις 30 Νοεμβρίου. / ITAR-TASS /Η. Λάβα ρέει από το ηφαίστειο Φλατ Toλμπασίκ,που εκρήγνυται στην Καμτσάτκα, και κατέστρεψε μια σειρά από κτίρια που βρίσκονται περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Το Itar-Tass ανέφερε σήμερα στον κλάδο των Καμτσάτκα, Γεωφυσικής, RAS Υπηρεσία.
             Εξήγησε ότι πρόκειται για τη δομή της βάσης του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας "Λένινγκραντ" και τη βάση του φυσικού "Ηφαίστειου" πάρκου στην περιοχή του καταρράκτη. Η απειλή από την λάβα ρέει στους οικισμούς που βρίσκονται στην περιοχή του ηφαιστείου , λένε οι ειδικοί.
     
На Камчатке потоки лавы с вулкана Плоский Толбачик уничтожили ряд построек в районе подножия
Фото ИТАР-ТАСС 
                      Το ηφαίστειο άρχισε να εκρήγνυται το βράδυ, στις 27 Νοεμβρίου. Αυτό προηγήθηκε από μια περίοδο ανάπαυσης που διήρκεσε 36 χρόνια από το Δεκέμβριο του 1976. Στο ηφαίστειο καταγράφηκε υψηλή σεισμική δραστηριότητα, και εκπομπές τέφρας.Η λάβα από την έκρηξη του ηφαιστείου απλώνεται σε δεκάδες χιλιόμετρα. Στα χωριά του Μαΐου και Krasny Γιαρ καταγράφηκε πτώση τέφρας.
               Οι επιστήμονες ήταν σε θέση να διεξάγουν εντατική έρευνα γύρω από το ηφαιστείο. Στην περιοχή της νότιας πλαγιάς του αποκάλυψε λάβα που ρέει.Το Ηφαίστειο χύνει πολύ υγρή λάβα, και πιθανώς αργίλιο σε σύνθεση. Οι εκπομπές τέφρας σε ύψος υπερβαίνουν σήμερα τα 3,5 χλμ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αναφέρθηκε από το υποκατάστημα της Καμτσάτκα,και την Γεωφυσική Υπηρεσία της Ρωσίας.Ο Κωδικός αεροπορικού κινδύνου από το ηφαίστειο έχει μειωθεί σε "πορτοκαλί".
      Plosky Tolbachik volcano               Ωστόσο, τα καταστήματα γίγαντας έχουν αυξημένη δραστηριότητα. Στην περιοχή του βορείου τμήματος υπάρχει μια "τεράστια θερμική ανωμαλία" που συνδέεται με ένα ευρύ πεδίο από τις ροές λάβας.
             Η τέφρα από την έκρηξη του Φλατ σήμερα έπεσε στο χωριό Kozyrevsk Tolbachik που είναι περίπου 60 χλμ από το ηφαίστειο.Τα σχολεία έκλεισαν.Ο Πληθυσμός συνιστάται να περιορίσει τη δυνατότητα του να βγεί έξω και να κλείσει τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών, δήλωσε η κυβέρνηση της Καμτσάτκα.                  http://www.itar-tass.com/c1/585389.html     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου