Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ψάχνουν τα υποθηκοφυλακεία της Ηγουμενίτσας για περιουσίες Τσάμηδων.Διαβάστε τις δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά σε συνέντευξή του στον Αlpha 989, και στο Σπύρο Χαριτάτο, σχετικά με τις δηλώσεις Μπερίσα και τις Ελληνοαλβανικές σχέσεις ευθύτερα, όπως απομαγνητοφώνησε η ιστοσελίδα μας.


Δημοσιογράφος
: Θέλω την κεντρική θέση της Χρυσής Αυγής για τις δηλώσεις Μπερίσα. Για μένα ήταν ανόητες δηλώσεις που δεν πρέπει να τις λάβουμε σοβαρά υπόψιν, εσείς τι πιστεύετε ως Χρυσή Αυγή

Χρ. Παππάς:
Είναι πανθομολογούμενο ότι η Αλβανία αυτή τη στιγμή είναι το αγαπημένο παιδί των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί πάντα ήθελαν να έχουν μια μεγάλη βάση να βάλουν πόδι στην Ευρώπη. Αυτό το επιτυγχάνουν μέσω των Σκοπίων και μέσω Αλβανίας. Δυστυχώς για εμάς επειδή το Αλβανικό θέμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Βορειοηπειρωτικό, το οποίο είναι απαγορευμένη λέξη για το Υπ.Εξωτερικών. Ο όρος Βόρειος Ήπειρος. Ο ιστορικός αυτός όρος. Δυστυχώς εμείς ως κράτος δεν έχουμε ούτε οράματα, ούτε μια εθνική πολιτική που να έχει συνέχεια. Δηλαδή έχουμε μια προσωποπαγή εθνική πολιτική, θα έλεγα "πολιτική του χαμόγελου" και των δημοσίων σχέσεων, χωρίς στόχο και χωρίς σκοπό.

Παρέμβαση δημοσιογράφου:
Ως χρεωμένη χώρα κύριε Παππά;

Χρ.Παππάς:
Χρεωμένη χώρα δεν είμαστε, είμαστε μια πολύ πλούσια χώρα. Εμείς εδώ και δυο χρόνια πτωχεύουμε και δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις... Το θυμόσαστε αυτό.

Δημοσιογράφος:
Εσείς, για να το διευκρινίσουμε αυτό, νιώθετε ότι απειλείστε από τις δηλώσεις Μπερίσα, από την Αλβανία;

Χρ.Παππάς:
Τα σχέδια της Μεγάλης Αλβανίας είναι υπαρκτά… και είναι υπαρκτά από πράγματα που δεν λέγονται. Οι Αλβανοί αυτή τη στιγμή θερίζουν κυριολεκτικά τα υποθηκοφυλακεία της Ηγουμενίτσας, προσπαθώντας να βρουν τα συμβόλαια κλπ. σε ότι αφορά τις περιουσίες των Τσάμηδων, και αναφέρομαι στα Σύβοτα και σε όλη αυτή την περιοχή.

Δημοσιογράφος:
Ναι, αυτές όπως είναι διεκδικήσεις δεκαετιών κ. Παππά το αντιλαμβάνεστε. Μπορεί να μην έχουν αποσαφηνιστεί και να είναι λάθος αυτό αλλά οφείλουμε να αγωνιούμε αυτή τη στιγμή γιαυτό πιστεύετε;

Χρ. Παππάς:
Αγωνία δεν πρέπει να υπάρχει, πρέπει να υπάρχει μια σοβαρότητα και ένας σχεδιασμός. Αλίμονο αν σε ένα κράτος υπάρχει αγωνία. Δυστυχώς δεν υπάρχει αγωνία, υπάρχει άγνοια. Τα οποία... δεν θα να γίνω συγκεκριμένος.. δεν μου επιτρέπετε γιατί αφορά μια off the record συζήτηση, τα οποία καταγράφονται και σε συζητήσεις που δεν καταγράφονται στις κάμερες. Όταν βλέπεις υψηλά ιστάμενους να ανοίγουν το στόμα, να τους λες κάτι υπαρκτό και να δηλώνουν άγνοια, κάτι επικίνδυνο γίνεται στη χώρα.

Δημοσιογράφος:
Αυτό που μου λέει τώρα ο Χρ. Παππάς από τη Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να μου το πει και κάποιος άλλος από άλλο κόμμα. Γιατί είναι πολύ καθαρή άποψη όπως την ακούω, και λέω εγώ ο διαχειριστής των ειδήσεων και της κοινής γνώμης, θα πρέπει να βγω στο μικρόφωνο κατατρομοκρατημένος για τις δηλώσεις του Μπερίσα σε μια εκδήλωση;

Χρ. Παππάς:
Όχι αλλά θα πρέπει να έχουμε εθνική πολιτική. Κοιτάξτε, τη στιγμή που ο Μπερίσα κάνει αυτέ τις δηλώσεις σε όλες τις ελληνικές πόλεις γίνονται εορτασμοί για τα 100 χρόνια της Αλβανίας.

Δημοσιογράφος:
Όπως αντίστοιχα και...
Χρ. Παπάς: Κοιτάξτε, το να γίνει μια εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ανακήρυξη, όπως έγινε στη Χειμάρρα, είναι αναγορευμένη. Στην Αλβανίας είναι απαγορευμένη.

Δημοσιογράφος:
Αυτό όμως αφορά λάθη των δικών μας πολιτικών, όπως ξέρετε καλά.
Χρ. Παππάς: Ναι βεβαίως.

Δημοσιογράφος: Που δεν ξεκαθάρισαν κάποια πράγματα σε διεθνές επίπεδο. Με διεθνείς συμβάσεις και διεθνείς διεκδικήσεις. Δεν θα το λύσει ο γείτονας το θέμα. Δεν θα το λύσει ο βοσκός στην ελληνοαλβανική μεθόριο το θέμα.

Χρ. Παππάς: Ξεπούλησαν οι πολιτικοί την εθνική μας πολιτική, οι κυβερνήσεις θα έλεγα... ας πάρουμε τις κυβερνήσεις τις μεταπολεμικές και όχι μόνο... δεν αναφέρομαι μόνο σε κυβερνήσεις... δεν μιλώ αντιαριστερά δηλαδή κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα οι κυβερνήσεις της δεξιάς, της λεγομένης δεξιάς. Θυμηθείτε ότι είχε απαγορευθεί κατά κάποιον τρόπο ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ξάνθη και την Κομοτηνή επί Παπάγου, για να μην θιχτούν τότε οι "σύμμαχοί" μας και νεοεισαχθέντες στο ΝΑΤΟ, Τούρκοι.

Δημοσιογράφος:Κύριε Παππά αντιλαμβάνεστε ότι και εγώ προσεγγίζω τα θέματα στη χρονική συγκυρία, πολιτική κοινωνική ή όποια άλλη, έγιναν. Έχει σημασία αυτό. Όπως και εσείς υποθέτω, έτσι και εγώ ως ρεπόρτερ έχω πάει πολλές φορές σε αυτές τις περιοχές.

Χρ.Παππάς : Έχω πάει στη Βόρειο Ήπειρο πολλές φορές, έχω πάει στην Αλβανία και επί Ραμίζ Αλία, την έχω δει και διαφορετικά.

Δημοσιογράφος: Ακριβώς. Συνειδητοποίησα επί Χότζα, επειδή πέρασα από την Πρεμετή, από την Τσαρτσόφα μέχρι την Πρεμετη την περπάτησα, επί μέρες, επί πολλές μέρες και πήγαινα σε κάθε χωριό, της λεγόμενης Βόρειας Ηπείρου.

Χρ.Παππάς: Όχι της λεγόμενης αλλά της Βορείου Ηπείρου.

Δημοσιογράφος: Συμφωνώ σε αυτό που λέτε, γιατί και αυτό δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα

Χρ.Παππάς: Είναι διπλωματικό όρος. Είναι η Βόρειος και η Νότιος, είναι μία.

Δημοσιογράφος: Και ξέρετε τι είδα κύριε Παππά. Είδα παντού χιλιάδες πολεμίστρες, φυλάκια με τσιμέντο και σίδερο, αντιστοιχούσε ένα φυλάκιο, μια πολεμίστρα για κάθε Αλβανό πολίτη. Και έρεε το χρήμα στις βιομηχανίες σίδερου αύθονο. Γιατί ο φόβος του Αλβανού πολίτη έβαζε το αλβανικό κράτος να δίνει χρήμα για να έχει τσιμέντο και σίδερο για να υπάρχουν χιλιάδες... ένα εκατομμύριο φυλάκια, για να αντιστοιχεί σε κάθε Αλβανό που έχει το τουφέκι του.

Χρ. Παππάς: Στο προκείμενο είναι ότι η Αλβανία... και αν θέλουμε να χαριτολογήσουμε, γιατί έχει ειπωθεί κάποτε και ιστορικά... η κουτσουλιά της Ευρώπης είναι ένα μικρό κράτος... η Αλβανία εφαρμόζει μια εθνική πολιτική, συνέχεια... βλέπετε ότι έχουν έναν δυναμισμό, βλέπετε ότι έχουν μια υπερκινητικότητα παρόλο που έχουν μετανάστες σε όλες τις άκρες της γης και ένα μεγάλο κομμάτι στην Ελλάδα, είναι ένα ζωντανό έθνος. Τουναντίον, η Ελλάς αυτή τη στιγμή με μια ηγεσία η οποία είναι άχρωμη, άοσμη και άβουλη βλέπουμε να περιφέρεται ως ζητιάνα στις αυλές της Ευρώπης και φυσιογνωμικά ακόμα, αν δούμε τον πρωθυπουργό πριν πάρουμε τα λεφτά, νομίζεις ότι έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία ενώ κανείς δεν θα πάρει λεφτά στην τσέπη.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=50711

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου