Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων! Οι στρατευμένοι φρουροί της Κίνας "μηδενικής κυκλοφορίας", οπλισμένοι με μηχανικά όπλα, παγιδεύουν οικογένειες μέσα στο αεροδρόμιο για άμεσο αποκλεισμό μετά την αναφορά μόλις 61 νέων κρουσμάτων του ιού στην επαρχία.

Φύλακες με εξοπλισμό επικίνδυνων ουσιών εθεάθησαν να σημαδεύουν με πολυβόλα τις φοβισμένες οικογένειες που είχαν παγιδευτεί σε κινεζικό αεροδρόμιο, αφού η εγκατάσταση τέθηκε σε αποκλεισμό μετά από μια έξαρση των μολύνσεων από το Covid.

Βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς, οπλισμένους με όπλα και ασπίδες, να απωθούν το πλήθος των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να παραμείνουν μέσα στο αεροδρόμιο Xishuangbanna στο Yunnan την Τετάρτη.

Οι οργισμένοι ταξιδιώτες έκλαιγαν και φώναζαν "θα μας σκοτώσετε όλους;" στους φρουρούς αφού τους κλείδωσαν με τη βία μέσα στον τερματικό σταθμό.

Ο αποκλεισμός έγινε μετά την αναφορά 61 νέων λοιμώξεων από τον κοροναϊό στην επαρχία Γιουνάν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η κίνηση ήταν μια προφανής προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, καθώς οι εντάσεις αυξάνονται ενόψει του συνεδρίου του κόμματος αργότερα αυτό το μήνα. Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία στην εξουσία στην επικείμενη σύνοδο κορυφής. 

Ο κ. Σι έχει καταστήσει ακρογωνιαίο λίθο της ηγεσίας του την πολιτική "Covid Zero", η οποία έχει αφήσει ολόκληρες πόλεις κλειστές για μήνες σε μια προσπάθεια εξάλειψης των λοιμώξεων.

Το κλείδωμα του αεροδρομίου έγινε καθώς η Κίνα ανέφερε συνολικά 273 νέα κρούσματα Covid το πρωί της Τετάρτης.

Η αναζωπύρωση του ιού αναφέρθηκε σε 27 επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Γιουνάν.

'Ξόδεψα 8.000 RMB (995 λίρες) για μια δίωρη ξενάγηση στο αεροδρόμιο της Xishuangbanna. Είμαι πραγματικά άφωνος', έγραψε ένας ταξιδιώτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την καθήλωση της πτήσης του. 

Πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα εντείνουν τις προφυλάξεις για τον ιό λόγω της πρόσφατης επιδημίας, ανέφερε η Telegraph.

Το αεροδρόμιο στο Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της περιοχής Σιντζιάνγκ, ακύρωσε το 97% των αναχωρούντων πτήσεων και το 95% των αφικνούμενων πτήσεων την Τετάρτη.

Όλα τα εξερχόμενα τρένα και λεωφορεία ανεστάλησαν επίσης μέχρι νεωτέρας.

Η διακοπή των ταξιδιών ήρθε καθώς η περιοχή, στην οποία ζουν 22 εκατομμύρια άνθρωποι, ανέφερε 38 νέα ασυμπτωματικά κρούσματα την Τρίτη.

Στους κατοίκους είχε απαγορευτεί η έξοδος από την περιοχή και οι αναλυτές εικάζουν ότι εκατοντάδες ντόπιοι που ταξίδεψαν για τις διακοπές της κινεζικής εθνικής γιορτής μπορεί να εγκλωβιστούν από τους νέους περιορισμούς.

Video shows the officers, armed with guns and shields, pushing back the crowds of people who were left stranded at Xishuangbanna airport in Yunnan

Video shows the officers, armed with guns and shields, pushing back the crowds of people who were left stranded at Xishuangbanna airport in Yunnan

The lockdown is an apparent attempt to halt the spread of Covid as tensions rise ahead of the party congress later this month

The lockdown is an apparent attempt to halt the spread of Covid as tensions rise ahead of the party congress later this month

Angry travellers reportedly screamed at the guards 'are you gonna kill us all?' after they were forcibly stopped from leaving the terminal

Angry travellers reportedly screamed at the guards 'are you gonna kill us all?' after they were forcibly stopped from leaving the terminal

Η έξαρση των λοιμώξεων κατά τη διάρκεια των διακοπών της Εθνικής Ημέρας αυτής της εβδομάδας έχει κάνει πολλούς να φοβούνται ότι θα μπορούσαν να εφαρμοστούν πρόσθετοι περιορισμοί του Covid πριν από το Συνέδριο του κόμματος, σε μια προσπάθεια του Προέδρου Xi να αποφύγει την πολιτική αμηχανία.

Ο Sun Shaocheng, επικεφαλής του κόμματος για την περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης το Σάββατο ότι οι αρχές θα μειώσουν τη μετάδοση με το να "σκοτώνουν τα κοτόπουλα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για να σκοτώνουν αγελάδες".

Η φράση υπονοεί ότι οι αξιωματούχοι θα χρησιμοποιήσουν υπερβολική βία, σύμφωνα με το Bloomberg.

'Οι λοιμώξεις πρέπει να περιοριστούν και κυρίως δεν μπορούν να εξαπλωθούν στο Πεκίνο', πρόσθεσε ο κ. Shaocheng.

Το Πεκίνο θεωρεί την πολιτική "Covid Zero" του προέδρου Σι ως βασική προσπάθεια για την αποτροπή των θανάτων που σχετίζονται με τον ιό. 

Η κυβέρνηση είχε εκδώσει οδηγίες που προειδοποιούσαν τους πολίτες να μην ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια των διακοπών επειδή "αυξάνεται ο κίνδυνος οι κάτοικοι να μεταφέρουν λοιμώξεις μαζί τους στο σπίτι τους".

Το Πεκίνο δημοσίευσε τρία κρούσματα την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένου ενός σε έναν επισκέπτη από την Εσωτερική Μογγολία. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι και τα τρία κρούσματα εντοπίστηκαν σε καραντίνα. 

dailymail.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου