Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Μήπως το Μαυροβούνιο μετατρέπεται σε πολυγώνιο για τη δράση του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας και της Σερβίας;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Γενικού Επιτελείου του Στρατού του Μαυροβουνίου, Ντράγκουτιν Ντάκιτς, ανέφερε ότι το Μαυροβούνιο έχει εκπληρώσει όλα τα καθήκοντα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ένταξης στο ΝΑΤΟ και ότι όλα είναι έτοιμα για να ανακοινώσουν την πλήρη ένταξή του τον Ιούλιο. Milun Zogovic Φωτογραφία cdm

Την ίδια στιγμή, το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου συζήτησε την πρόταση της αμυντικής στρατηγικής του Μαυροβουνίου, δηλώνοντας ότι ο κίνδυνος μιας στρατιωτικής απειλής στο Μαυροβούνιο έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στην ένταξη στη συμμαχία, η οποία είναι μέρος της αντιπολίτευσης,και έχει χαρακτηριστεί σαν σχέδιο «στο έδαφος του Μαυροβουνίου που μετατράπηκε σε πολύγωνο για περαιτέρω ενέργειες του ΝΑΤΟ προς τη Σερβία και τη Ρωσία ".
- Αυτό το προπέτασμα καπνού έχει ως στόχο να καλύψει και relativize JCE Τίρανα, την Πρίστινα και την επίσημη Ποντγκόριτσα, στρέφονται εναντίον των ορθοδόξων, μετρώντας από την κρίσιμη στήριξη του ΝΑΤΟ - είπε Zogović.
Ο John Vučurović υποστηρίζει ότι «η μαριονέτα κυβέρνηση δέχεται εντολές από το ΝΑΤΟ, και ότι αυτό το έγγραφο δεν είναι μια αμυντική στρατηγική, αλλά κάτι που είναι γραμμένο σε ένα από τα γραφεία στις Βρυξέλλες και κατά της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου που τα υιοθετηθούν και θα εφαρμοστούν».
Πρόσθεσε ότι η αμυντική στρατηγική χρησιμεύει για να αποκρύψει την πραγματικότητα στο Μαυροβούνιο και να δημιουργήσει μια εικόνα ότι χωρίς το ΝΑΤΟ δεν υπάρχει τίποτα στην περιοχή ή στον κόσμο.
Από την άλλη πλευρά, το κυβερνών κόμμα πιστεύει ότι η υιοθέτηση της στρατηγικής δημιουργεί τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος άμυνας και έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την πλήρη εναρμόνιση του συνόλου του στρατηγικού και κανονιστικού πλαισίου σε αυτόν τον τομέα, που ξεκίνησε όταν το Μαυροβούνιο έγινε πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ.
Όπως δήλωσε, η πρόταση εκτιμά τις τρέχουσες και μελλοντικές αμυντικές ανάγκες του Μαυροβουνίου και το έγγραφο δίνει ένα σαφές όραμα για την προστασία της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εθνικής επικράτειας του Μαυροβουνίου.
Ο Μπόσκοβιτς υπενθύμισε ότι ο νόμος VCG τέθηκε σε ισχύ το 2017 και ότι οι λόγοι για τις αλλαγές του εναρμονίστηκαν με στρατηγικά έγγραφα στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας. Οι τροποποιήσεις αυτού του νόμου που προβλέπει την ακύρωση κάθε στρατιώτη ο οποίος αρνείται να συμμετάσχει σε αποστολές του ΝΑΤΟ, καθώς και πρόστιμα έως και 1.500 ευρώ για όσους δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα να υπηρετήσουν στις εφεδρικές δυνάμεις του στρατού.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 80 ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μια διαφήμιση για την υποδοχή 80 αστυνομικών σύμφωνα με τη σύμβαση, για τη διάρκεια του έτους, με δυνατότητα παράτασης της σύμβασης για περίοδο τριών ετών.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΚΗ NOVOSTI : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου