Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019

Δήλωση από το ΔΝΤ βάζει «φωτιά» στις παγκόσμιες εξελίξεις – Όσα φέρνει η ώρα… (ΦΩΤΟ).

«Οι πολιτικοί ηγέτες των μεγαλύτερων χωρών του πλανήτη είναι επικίνδυνα ανέτοιμοι εμπρός στις συνέπειες μίας σοβαρής επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας».


Αυτό αναφέρει ο David Lipton, πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης της Αμερικανικής Οικονομικής Ένωσης στην Ατλάντα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Τι σημαίνει αυτό άραγε; Επειδή οι πολιτικοί ηγέτες δεν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν όσα ετοιμάζονται στην παγκόσμια οικονομία και ενδεχόμενα οδηγήσουν σε κραχ, θα πρέπει να αντικατασταθούν, προκειμένου να… «αντιμετωπισθεί» η κατάσταση;
Από ποιόν;
«Οι κυβερνήσεις θα δυσκολευτούν να χρησιμοποιήσουν δημοσιονομικά ή νομισματικά μέτρα, προκειμένου αντισταθμίσουν τις συνέπειες της επόμενης ύφεσης», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
«Η επόμενη ύφεση διαφαίνεται στον ορίζοντα. Δεν είμαστε όσο προετοιμασμένοι θα έπρεπε να είμαστε για να την αντιμετωπίσουμε».
Άραγε ετοιμάζουν την παγκόσμια κυβέρνηση, η οποία θα βγει «μπροστά» για να δώσει στην οικονομία, αντικαθιστώντας τους πολιτικούς;
Ωστόσο, αν όλα οδηγήσουν σε παγκόσμιο «κραχ», τότε ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι, βάσει ιστορικής εμπειρίας, αναπόφευκτος!

Όσα φέρνει η ώρα…
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου