Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

Επίθεση του Ισραήλ στη Συριακή αεροπορική βάση Τ-4.Ενεργοποιήθηκε η Συριακή αεράμυνα.

Η αεράμυνα της Συρίας ενεργοποιήθηκε κοντά στην αεροπορική βάση T-4 στην κεντρική Συρία το βράδυ της Κυριακής μετά από Ισραηλινή επιδρομή  στην εγκατάσταση.Η αεροπορική βάση Tiyas ή T-4 έξω από τη συριακή πόλη Παλμύρα, την οποία ισχυρίζεται το Ισραήλ, λειτουργεί από το Ιράν και την δύναμη Quds.  (Καταγραφή οθόνης / Wikimapia)

Οπως αναφέρουν τα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας,η αεράμυνα ενεργοποιήθηκε στη Χομς μετά τη νέα Ισραηλινή επιδρομή.
Δεν υπήρξαν επίσημοι ισχυρισμοί της Συρίας ότι η επίθεση διεξήχθη από το Ισραήλ, αλλά τα πρακτορεία ειδήσεων έσπευσαν να κατηγορήσουν το εβραϊκό κράτος.
Ο Ράμι Αμπντλ Ράχμαν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Βρετανία, δήλωσε στην AFP ότι ένας βομβαρδισμός πυραύλων στοχεύει σε "Ιρανικά μαχητικά" στη βάση.
Κατά κανόνα, ο ισραηλινός στρατός δεν σχολιάζει τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό.
Το Ισραήλ έχει επιτεθεί πολλές φορές στην αεροπορική βάση T-4 ή Tiyas.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι της άμυνας ισχυρίστηκαν ότι η βάση χρησιμοποιείται από τις ιρανικές δυνάμεις ως μέρος των προσπαθειών της Ισλαμικής Δημοκρατίας να στρατευθούν στρατιωτικά στη Συρία.
Τον Απρίλιο, το Ισραήλ επιτέθηκε στη βάση και πάλι προκειμένου να καταστρέψει ένα προηγούμενο ιρανικό προηγμένο αντιπυραυλικό σύστημα, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά μέλη του Σώματος Ισραηλινών Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτερου αξιωματικού, σύμφωνα με ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Το Ιράν αμέσως ορκίστηκε εκδίκηση και ο ισραηλινός στρατός έθεσε ως στόχο να ματαιώσει τις προσπάθειες αυτές για αντίποινα, στοχεύοντας στα ιρανικά οπλικά συστήματα στη Συρία, σε μια προσπάθεια που ονομάστηκε "Operation Chess".
Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να δημιουργήσει μόνιμη στρατιωτική κατοχύρωση στη Συρία και είναι έτοιμο να αναλάβει στρατιωτικές ενέργειες για να αποτρέψει την παρουσία του. Τις τελευταίες εβδομάδες είδε επίσης το IAF να εντείνει τις προσπάθειές του ώστε το Ιράν να μην εκτελεί αντίποινα εναντίον του Ισραήλ για την αεροπορική επιδρομή της 9ης Απριλίου , σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους.
Στις 10 Μαΐου, η δύναμη al-Quds του Ισραηλινού Επαναστατικού Φρουρού, του Σώματος του Ιράν, ξεκίνησε 32 ρουκέτες στην προπορευόμενη αμυντική γραμμή του Ισραήλ στα σύνορα με τα υψώματα του Γκολάν, δήλωσε το Ισραήλ. Τέσσερις από αυτούς καταρρίφθηκαν. οι υπόλοιποι έπεσαν στο έδαφος του Ισραήλ. Απαντώντας, τις επόμενες δύο ώρες, τα ισραηλινά αεριωθούμενα πυροβόλα όπλα εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους σε ιρανικούς στόχους στη Συρία και κατέστρεψαν αρκετά συριακά συστήματα αεράμυνας.
Η AFP συνέβαλε στην έκθεση αυτή.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου