Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Ταλαιπωρημένοι και κατά πλειοψηφία παιδιά οι μετανάστες που έφθασαν χθες στον Κ. Πύργο.


Παιδιά κάτω των 17 ετών είναι η πλειοψηφία των μεταναστών που έφθασαν χθες βράδυ με σκάφος στον Κάτω Πύργο, “σε άθλια κατάσταση, ταλαιπωρημένοι και βρεγμένοι”, σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκο Κλεάνθους.
Οι 93 μετανάστες είναι συριακής καταγωγής. Οι 34 είναι άντρες, οι 17 γυναίκες και 42 παιδιά.

Μετά την άφιξη τους με το πλοιάριο, όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κλεάνθους, παραλήφθηκαν από την Πολιτική Αμυνα και την Αστυνομία και ακολούθως μεταφέρθηκαν στο υγειονομικό κέντρο του Κάτω Πύργου, όπου έτυχαν περίθαλψης, ενώ αναμενόταν η μεταφορά τους στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά.

“Οι 93 μετανάστες, που είναι συριακής καταγωγής, εντοπίστηκαν σε μια άθλια κατάσταση, ταλαιπωρημένοι και βρεγμένοι”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Αφίχθηκαν με σκάφος χθες το βράδυ στην περιοχή του Κάτω Πύργου και εντοπίστηκαν γύρω στα μεσάνυχτα, καθώς σε άμεση κινητοποίηση είχαν τεθεί οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από πληροφορία ότι σκάφος, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, βρισκόταν 8 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κορμακίτη και κατευθυνόταν προς τον Πύργο Τηλλυρίας. Ακολούθως μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς.


Με αφορμή τη νέα άφιξη μεταναστών χθες βράδυ, ο κ. Κλεάνθους είπε πως η γεωγραφική θέση του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ευνοεί την εισροή μεταναστών στην περιοχή, σημειώνοντας πως επείγει να γίνει σωστή επάνδρωση του σταθμού της Λιμενικής Αστυνομίας στον Κάτω Πύργο, αλλά και να δημιουργηθεί ένας σωστός χώρος φιλοξενίας και υποδοχής αυτών των ανθρώπων, εκτός του Νοσοκομείου.

Χθες, είπε, δημιουργήθηκε συνωστισμός στο υγειονομικό κέντρο.
http://dialogos.com.cy/blog/taleporimeni-ke-kata-pliopsifia-pedia-i-metanastes-pou-efthasan-chthes-ston-k-pirgo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.