Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

ΕΛ.ΑΣ. εκσυγχρονίζει το στόλο της. Πώς θα λειτουργούν τα νέα οχήματα.

Σε εκσυγχρονισμό του στόλου της προχωρά η ΕΛ.ΑΣ. μέσω ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια 517 οχημάτων διαφόρων τύπων.
 POLICE
Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης για τη http://www.huffingtonpost.gr

 Η προμήθεια βασίζεται σε σχέδιο που προβλέπει –μεταξύ άλλων- τη χρησιμοποίηση μοτοσικλετών για άμεση ανταπόκριση και μικρά 9θέσια λεωφορεία που θα λειτουργούν ως "προπομπός" των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, Η προμήθεια ύψους 12.299.000 ευρώ θα γίνει με τη χρηματοδότηση των πόρων του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και του Τομέα Σύνορα και Θεωρήσεις, ενώ αφορά στην αγορά 250 αυτοκινήτων τύπου SUV για την δημιουργία νέων ΟΠΚΕ, 40 οχημάτων των 9 θέσεων, 29 φορτηγών αγροτικού τύπου με καρότσα, 51 μοτοσυκλετών, 18 λεωφορείων 20 θέσεων και πάνω, 3 λεωφορείων 33 θέσεων και πάνω.

Ο διαγωνισμός δόθηκε την Τετάρτη προς δημοσίευση στην Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ αναμένεται να δημοσιευτεί στο Φύλλο της Κυβερνήσεως στις 3 Φεβρουαρίου 2017, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, αποκλειστικά βάσει της τιμής για την προμήθεια με αγορά των συγκεκριμένων οχημάτων. Από το ίδιο Εθνικό Πρόγραμμα έχει ενταχθεί η προμήθεια 3 ειδικού τύπου οχημάτων για τα συνοριακά σημεία διέλευσης της χώρας συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ.

Από τον μηχανισμό επείγουσας βοήθειας του ίδιου Ταμείου χρηματοδοτείται η προμήθεια 21 λεωφορείων, 19+1 θέσεων, συνολικού προϋπολογισμού 2.309.748 ευρώ, ενώ θα προταθεί βάση απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η προμήθεια επιπλέον 73 φορτηγών με επίπεδη καρότσα (αγροτικού τύπου) προϋπολογισμού 2.409.000 ευρώ από ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του συγκεκριμένου μηχανισμού. Από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα η προμήθεια 18 ειδικού τύπου οχημάτων προϋπολογισμού 2.310.000 ευρώ για την κατανομή τους σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης. Από πιστώσεις του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας/Τομέας Αστυνομικής Συνεργασίας έχει ενταχθεί η προμήθεια 11 ακόμη οχημάτων ειδικού τύπου, προϋπολογισμού 2.580.000 ευρώ.


Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheous.gov.gr του συστήματος, ύστερα από κανονική προθεσμία τουλάχιστον 35 ημερών από την ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης στην Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών είναι η 8η Μαρτίου 2017 και καταληκτική ημερομηνία η 13η Μαρτίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.