Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

«Κάλεσμα» από Κ.Βελόπουλο σε Κ.Μητσοτάκη για συγκυβέρνηση – Η αρχή θα γίνει από την προεδρική εκλογή;

 Ως κάλεσμα στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκυβερνήσουν, εκλαμβάνεται η φράση του Κυριάκου Βελόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Λύσης ότι «Πρέπει να υπάρξει πραγματική πατριωτική διακυβέρνηση» και ότι «Η Ελληνική Λύση είναι ένα κόμμα που ήρθε να κυβερνήσει».
Ένα κόμμα με μονοψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές (όσο είχε αποσπάσει παλαιότερα η Χρυσή Αυγή επίσης στις ευρωεκλογές του 2014 και σχεδόν με το ίδιο ποσοστό που είχε πιάσει παλαιότερα το ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη) για να μπορέσει να «κυβερνήσει» τρία χρόνια πριν τις εθνικές εκλογές, μπορεί να το πράξει μόνο με την συνεργασία της κυβέρνησης.

«Δεν είμαστε αρνητικοί και συζητούμε με όλους για να κυβερνηθεί με σταθερότητα η χώρα» σημείωνε ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας σε σχετική παρατήρηση δημοσιογράφου για την δήλωση του Κ.Βελόπουλου. 

Όπως είχε από χθες σημειώσει ο πρώην στενός του συνεργάτης και βουλευτής του κόμματος, Α.Μυλωνάκης το «μπλοκ» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ήδη σχηματιστεί και θα απαρτίζεται από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης.

Προκειμένου να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία με άνω των 200 ψήφων, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή 158 η ΝΔ, 41 το ΠΑΣΟΚ και 16 η Ελληνική Λύση! 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει ήδη επαφές και συνεννοήσεις σε ηγετικό επίπεδο των τριών κομμάτων κατά το πρότυπο της συμφωνίας για τα Μνημόνια Σαμαρά, Βενιζέλου, Καρατζαφέρη το 2011, μέρος της οποίας συμφωνίας ήταν ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος υπερψήφισε το Μνημόνιο, βάζοντας και αυτός «ταφόπλακα» στις προσδοκίες να δοθεί ένα τέλος στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου