Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ: Πρώτο σημάδι του Μεσσία και του Γωγ και του Μαγώγ.
Τη Δευτέρα, σειρήνες κόκκινου συναγερμού ήχησαν σε όλο το βόρειο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Χάιφα. Αρκετοί πύραυλοι της Χεζμπολάχ αναχαιτίστηκαν με επιτυχία από το σύστημα Iron Dome, αλλά τα συντρίμμια από τις αναχαιτίσεις έθεσαν σε κίνδυνο τους κατοίκους στην Άκρα και τη Χάιφα.

Καθώς ο IDF πλησιάζει στην ολοκλήρωση των στόχων του στη Ράφα, το επίκεντρο του πολυμέτωπου πολέμου του Ισραήλ μετατοπίζεται προς τα βόρεια. Ενώ η Χεζμπολάχ άρχισε να επιτίθεται στο Ισραήλ σε συνεργασία με τη Χαμάς στις 8 Οκτωβρίου, οι επιθέσεις με ρουκέτες εντείνονται καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα 10 θανάτους αμάχων από την ισραηλινή πλευρά, καθώς και το θάνατο 15 στρατιωτών και εφέδρων του Ισραηλινού Στρατού. Κύματα επιθέσεων με drone και ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ με στόχο την περιοχή Misgav Am έπληξαν το βόρειο Ισραήλ την Κυριακή, πυροδοτώντας τεράστιες πυρκαγιές στο Γκολάν. Ένα drone προσέκρουσε σε μια ανοιχτή περιοχή στην κοιλάδα Jezreel, κοντά στη Ναζαρέτ, σηματοδοτώντας τη βαθύτερη διείσδυση του πολέμου μέχρι σήμερα, προσγειώνοντας 24 μίλια μέσα στο Ισραήλ. Το IDF εκτόξευσε έναν πύραυλο Iron Dome που δεν κατάφερε να αναχαιτίσει το drone. 

Ένα δεύτερο drone έπληξε περιοχή κοντά στη συνοριακή κοινότητα Σομέρα. Το βράδυ της Παρασκευής, δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο έπληξαν ανοιχτές περιοχές κοντά στη συνοριακή κοινότητα Μάτα. Την Κυριακή, ένα μπαράζ περίπου δώδεκα ρουκετών από τον Λίβανο ακολούθησαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη φορτωμένα με εκρηκτικά που έπληξαν περιοχές στα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν, πυροδοτώντας φωτιές.

Το IDF απαντά με αεροπορικές επιδρομές και πυροβολικό στοχεύοντας στρατιωτικούς στόχους στον Λίβανο.

Όταν εξετάζουμε το ξέσπασμα του πολέμου στο βόρειο Ισραήλ, έρχεται στο μυαλό ένα τμήμα του Ταλμούδ που περιγράφει τις ημέρες που προηγήθηκαν του Μεσσία.

Το σενάριο που εκτυλίσσεται προτείνει έντονα ένα τμήμα του Ταλμούδ που περιγράφει την περίοδο πριν από τον Μεσσία. Το Ταλμούδ (Sotah 49b, Sanhedrin 97a) περιγράφει τους «καιρούς της προσέγγισης του Μεσσία» ( ikv'ta d'meshicha ), που ο Rashi εξηγεί ότι είναι «μετά το τέλος της εξορίας αλλά πριν από την άφιξη του Μεσσία». Πολλές συνθήκες φαίνεται να εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί σε εκείνα που φαίνεται να σχετίζονται συγκεκριμένα με τον πόλεμο στο βόρειο Ισραήλ.

Το Ταλμούδ δηλώνει, «.. η Γαλιλαία θα καταστραφεί και η Γκαβλάν θα ερημώσει, και οι άνδρες των συνόρων θα περιφέρονται από πόλη σε πόλη για να αναζητήσουν ελεημοσύνη, αλλά δεν θα βρουν έλεος».

Όπως περιγράφει το Ταλμούδ, οι πύραυλοι της Χεζμπολάχ έχουν πυροδοτήσει τεράστιες πυρκαγιές στο βόρειο Ισραήλ. Επίσης, όπως περιγράφεται, περίπου 80.000 κάτοικοι από το βόρειο Ισραήλ έχουν μείνει άστεγοι λόγω της εχθρότητας.

Τα σχόλια εξηγούν ότι το "Gavlan" είναι το Bashan. Στην Αγία Γραφή (Αριθμοί 21:33–35· Δευτερονόμιο 3:1–7), η Βασάν δόθηκε στη μισή φυλή των Μενάσι. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά, συμπεριλαμβανομένου του Γκολάν, τμημάτων της Συρίας και της βόρειας Ιορδανίας.  

Πράγματι, ο προ-Μεσσίας Πόλεμος των Γωγ και Μαγώγ προφητεύεται ότι προέρχεται από τον Βορρά. 

Γι' αυτό, προφήτεψε, θνητή, και πες στον Γωγ : Έτσι είπε ο Χασέμ: Σίγουρα, εκείνη την ημέρα, όταν ο λαός Μου Ισραήλ θα ζήσει ασφαλής, θα το προσέξετε και θα έρθετε από το σπίτι σας στον πιο βορρά, εσείς και πολλοί λαοί μαζί σου — όλοι τους καβαλημένοι στα άλογα, μια τεράστια ορδή, ένας πανίσχυρος στρατός. Ιεζεκιήλ 38: 14-15

Το 2015, ο Rebbe (πνευματικός ηγέτης) της αίρεσης Mishkoltz των Χασιδικών Εβραίων μίλησε για την εμφάνιση του Πολέμου των Γκογκ και του Μαγώγ στα τρέχοντα γεγονότα.

«Θα συνεχίσουν να υπάρχουν εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο, προέβλεψε ο Ρέμπε. «Και όλα είναι προς όφελος του Ισραήλ!

«Η καρδιά μου μού λέει», κατέληξε ο Ρέμπε, «ότι ο Θεός ελεεί το έθνος του Ισραήλ και παρά τα όσα έχουν προφητεύσει οι προφήτες - ότι ο πόλεμος των Γωγ Μαγώγ πρέπει να είναι εντός της Ιερουσαλήμ - ωστόσο ο Θεός το γλυκαίνει αυτό, και αυτή τη στιγμή είναι τα καταφέρνω στη Συρία».

Ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος στη Συρία ξεκίνησε το 2011 και έχει σκοτώσει περισσότερους από 600.000, περισσότερους από τους μισούς από τους οποίους είναι άμαχοι. 

«Η απόδειξη είναι ότι καταρρίπτεται από τους Σοφούς ( Sifri Devarim 1 ) ότι οι πύλες της Ιερουσαλήμ προορίζονται να φτάσουν στη Δαμασκό. Αν ισχύει αυτό, αντί ο πόλεμος να γίνει στην Ιερουσαλήμ με τους κατοίκους του Ισραήλ να υποφέρουν από αυτόν, ο Θεός διεύρυνε την Ιερουσαλήμ μέχρι τη Δαμασκό, έτσι ώστε ο μεγάλος πόλεμος να είναι εκεί - όπως βλέπουμε σήμερα ότι η Ρωσία εισήλθε με ισχυρές δυνάμεις στη Συρία και μάλιστα Η Κίνα έκανε γνωστό ότι πηγαίνει εκεί – που προφανώς θα προκαλέσει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με τις ΗΠΑ και τους γείτονές τους και τεράστια αιματοχυσία μέχρι να καταστρέψουν και να εξολοθρεύσουν ο ένας τον άλλον».

«Το να μείνουμε τώρα για εμάς είναι το καθήκον να είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας και να προσέχουμε να μείνουμε μακριά από λογομαχίες και τον Λεσόν Χαρά, επειδή ο Μεσσίας είναι ήδη εδώ και ακούει τα πάντα», κατέληξε ο Ρέμπε.

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου