Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ο ισημερινός έχει μετακινηθεί 3.000 χιλιόμετρα, αλλά οι χώρες και οι λαοί δεν το γνωρίζουν ακόμα.

 

Επί σειρά ετών, εκατομμύρια άνθρωποι συζητούν την επικείμενη αλλαγή πόλων. Οι αισιόδοξοι πιστεύουν ότι μόνο ο μαγνητικός πόλος θα κινηθεί (και η κίνησή του είναι ήδη σε εξέλιξη), αλλά οι απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι ολόκληρη η λιθόσφαιρα θα κινηθεί ταυτόχρονα. Για την παρακολούθηση τέτοιων γεγονότων, υπάρχουν φυσικά γνωστά γραφεία όπως η NASA/ESA, η NOAA και ούτω καθεξής, αλλά δεν είναι αξιόπιστα και επομένως οι προχωρημένοι άνθρωποι προσπαθούν να υπολογίσουν μόνοι τους την κίνηση του μαγνητικού πόλου.

Τι γίνεται όμως αν η κίνηση του φυσικού πόλου της περιστροφής της Γης έχει ήδη αρχίσει, δηλαδή ολόκληρη η λιθόσφαιρα έχει μετακινηθεί; Για να προσδιορίσετε αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να έχετε υπερ-συσκευές. Αρκεί να οδηγήσετε έναν σωλήνα με διάμετρο περίπου 10 cm και ύψος ενός μέτρου κατακόρυφα στο έδαφος και στη συνέχεια να δείτε εάν ο Ήλιος το μεσημέρι φωτίζει τον πυθμένα του σχηματισμένου πηγαδιού. Αν ανάψει, σημαίνει ότι ο ισημερινός βρίσκεται ήδη στην περιοχή σας. 

Όπως ανέφερε χθες ο φοβισμένος κ. The Real BPEarthWatch , η κίνηση της λιθόσφαιρας έχει ήδη αρχίσει και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, ο ισημερινός βρίσκεται τώρα κάπου στην περιοχή της Κούβας:

Ο κύριος The Real BPEarthWatch δεν επανέλαβε το περίφημο πείραμα του Ερατοσθένη με ένα βαθύ πηγάδι, αλλά χρησιμοποίησε τον γνωστό κανόνα του ύψους του Ήλιου πάνω από τον ορίζοντα σε σχέση με το μήκος της σκιάς:

 

Η συσκευή σκάφη, γνωστή στους αρχαίους Έλληνες, λειτουργεί με αυτή την αρχή:

Εάν γνωρίζετε ακριβώς την ημερομηνία, την ώρα της ημέρας και την κατεύθυνση προς τον Βορρά, τότε από το μήκος της σκιάς μπορείτε να υπολογίσετε το γεωγραφικό πλάτος του τόπου. Ταυτόχρονα, τίποτα δεν χρειάζεται να υπολογιστεί στον ισημερινό: το μήκος της σκιάς εκεί θα είναι μηδέν και το μεσημέρι το φως του ήλιου θα φωτίζει τον πυθμένα του βαθύτερου πηγαδιού. 

Σύμφωνα με τον κ. The Real BPEarthWatch, έχει τώρα μια μεσημεριανή σκιά σχεδόν μηδενικού μήκους στην περιοχή του, που αντιστοιχεί στο πέρασμα του ισημερινού κατά μήκος της κίτρινης γραμμής:

 

Δεδομένου ότι ζούμε σημαντικά βόρεια της Κούβας, δεν επαναλάβαμε το πείραμα. Ωστόσο, έχουμε κάποιες παρατηρήσεις για αυτό το θέμα. 

Πρώτον, ο Ήλιος τώρα ανατέλλει και δύει σε εντελώς διαφορετικό μέρος από αυτό που θα έπρεπε αυτή την εποχή του χρόνου:

 Δεύτερον, οι ιδιοκτήτες ηλιακών συλλεκτών και δορυφορικών πιάτων που είχαν εγκατασταθεί πριν από το 2012 αντιμετώπισαν πρόσφατα τρομερές ενοχλήσεις - όλοι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές έπρεπε να επαναπροσανατολίσουν τις συσκευές τους έτσι ώστε τα πάνελ να δημιουργούν ξανά ρεύμα και η τηλεόραση να εμφανίζεται ξανά κανονικά.  

Τρίτον, ο Ήλιος στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη ήταν πολύ καυτός τον τελευταίο καιρό. Στο παρελθόν, ένα πουκάμισο στους ώμους ξεθώριαζε σε πολλές, πολλές εποχές, τώρα, με την ιδιωτική ένδυση και τη μεγάλη παραμονή στην περιοχή, ένα καλοκαίρι έχει γίνει αρκετό - μέχρι τον Σεπτέμβριο το τζιν γίνεται σχεδόν λευκό. 

Εάν οι παρατηρήσεις του κ. The Real BPEarthWatch επιβεβαιωθούν από άλλους ανεξάρτητους ερευνητές, τότε για τους κατοίκους της κίτρινης λωρίδας (η νέα γραμμή του ισημερινού) όλα θα αποδειχθούν πολύ, πολύ, ας μην τη φοβόμαστε αυτή τη λέξη, χάλια. Ο λόγος για αυτό θα είναι η λεγόμενη ισημερινή πάχυνση της Γης:

Η ουσία της ισημερινής πάχυνσης καταλήγει σε αυτό: ως αποτέλεσμα της περιστροφής και των φυγόκεντρων δυνάμεων, πρώτον, ο πλανήτης στον ισημερινό είναι ελαφρώς ευρύτερος (κατά περίπου 20 km) και δεύτερον, ο μανδύας εκεί είναι ελαφρώς θερμότερος από αλλού, καθώς τα πιο υγρά (δηλαδή, πιο ζεστά) συστατικά είναι έλκεται προς τον ισημερινό με φυγόκεντρη δύναμη. 

Αυτό σημαίνει ότι για να σταθεροποιηθεί ο νέος ισημερινός, η λιθόσφαιρα θα πρέπει να αναδιαταχθεί: κάπου θα βυθιστεί κατά 10-20 χιλιόμετρα, κάπου θα ανέβει στο ίδιο ύψος. Αυτό θα υποδεικνύει ηφαίστεια και σεισμούς, οπότε παρακολουθείτε τις εξελίξεις.  

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου