Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Σκόπια: Ο Ζάεφ υπέβαλε τις υπογραφές σήμερα και περιμένει την εντολή από τον Ιβάνοφ.
«Φωτό: Ο Ζάεφ υποβάλλει υπογραφές σήμερα και αναμένει να πάρει την εντολή από τον Ιβάνοφ», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα
Σκόπια.
  Ο αρχηγός του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, υπέβαλε σήμερα στον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ τις αποδείξεις για την εξασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο Ζάεφ μετέβη στη βίλα Ιβάνοφ «Βόντα» για να υποβάλει τις υπογραφές των 67 βουλευτών από το SDSM, DUI, Besa και της Συμμαχίας των Αλβανών.
Σε μια σύντομη δήλωσή του είπε ότι αναμένει από τον Ιβάνοφ να του παραδώσει την εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση και δήλωσε ότι για τους πολίτες  ότι ακολουθεί μια περίοδος ειρηνικής μετάβασης στην εξουσία.
«Αυτή είναι μια ιστορική ημέρα για τη χώρα. Στο χέρι είχε 67 υπογραφές των βουλευτών του Κοινοβουλίου που διασφαλίζουν την ευκαιρία για μια νέα κυβέρνηση για τους πολίτες της χώρας.
Ταυτόχρονα, αυτές οι υπογραφές επιτρέπουν τον τερματισμό της κρίσης στη χώρα και επί τέλους το κράτος πρέπει προχωρήσει μπροστά με στόχο την αποκατάσταση της ζωής στη χώρα.
Κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ιβάνοφ, παρέστη και η αντιπρόεδρος του SDSM Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Όλιβερ Σπασόφσκι.
Το γραφείο του Ιβάνοφ είχε αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν  ότι ζητά αποδείξεις για την εξασφάλιση πλειοψηφίας, προκειμένου να λάβει απόφαση για την απονομή της εντολής, σημειώνει τη σλαβική εφημερίδα Utrinski Vesnik.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου