Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Διγλωσσία της κυβέρνησης για το μέλλον της CYTA.


Είναι προς τιμή του υπουργού μεταφορών Μάριου Δημητριάδη να παρουσιάσει την επιθυμία της υπάρχουσας κυβέρνησης που είναι η ιδιωτικοποίηση της CYTA ανέφερε ο Δώρος Θεοδώρου της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, είπε ότι ο υπουργός Μεταφορών τάχθηκε χθες υπέρ μιας σταδιακής αλλά πλήρους ιδιωτικοποίησης της CYTA ενώ ο υπουργός οικονομικών από την πλευρά του ευελπιστεί ότι θα πείσει σιγά σιγά τα κόμματα να δεχτούν την πρόταση της κυβέρνησης για να υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο.
Ο κ. Θεοδώρου επισήμανε ότι όταν αποφασίσουν οι δυο υπουργοί τι θέλουν για τη CYTA και τους ενημερώσουν επίσημα, τότε οι συντεχνίες θα αρχίσουν επαφές με τα κόμματα για ενημέρωση αλλά και για να επαναβεβαιώσουν τις θέσεις των κομμάτων που είχαν και στο παρελθόν.
Παράλληλα επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι θα σταθούν εμπόδιο σε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ημικρατικού οργανισμού.

Ο Μάριος Δημητριάδης συμπεριφερόταν εντός του ΔΗΚΟ ως το δίδυμο αδερφάκι του Αβέρωφ Νεοφύτου αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης της CYTA ανέφερε ο Αλέκος Τρυφωνίδης.
Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, είπε ότι έχοντας αυτές τις απόψεις ο Μάριος Δημητριάδης πήρε και τον υπουργικό θώκο.
Ο κ. Τρυφωνίδης ανέφερε ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για καλυτέρευση του οργανισμού και η μόνη τους έννοια να είναι ο στρατηγικός επενδυτής.
Παράλληλα ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ επισήμανε ότι όποιοι αλλάξουν τις θέσεις τους για τη CYTA, βάζουν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια των κομμάτων τους γιατί δεν γίνεται όπως είπε, να έχεις μια θέση προ των εκλογών και διαχρονική και μετά τις εκλογές να τις αλλάζεις.
http://dialogos.com.cy/blog/diglossia-tis-kivernisis-gia-to-mellon-tis-cyta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου