Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Σε 48ωρες απεργίες προχωράει η ΠΟΕΣΥ./ Γ.Γ. Ενημέρωσης: Τέλη Μαΐου η αδειοδότηση για τα κανάλια

Την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά από συνεννόηση με τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου, σε ότι αφορά το χρόνο πραγματοποίησης τους, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.Σε 48ωρες απεργίες προχωράει η ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Ενημέρωση στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν οι τριτοβάθμιες οργανώσεις. Κατά την κοινή συνδιάσκεψη των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ διατρανώθηκε η αταλάντευτη θέση του κλάδου για τη διατήρηση και αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων των δημοσιογράφων.
Οι περισσότεροι ομιλητές απέρριψαν τις ρυθμίσεις που προτείνει το υπουργείο Εργασίας ως αντίθετες με τις θέσεις του κλάδου για το Ασφαλιστικό, ενώ ταυτόχρονα, εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση, από πλευράς της κυβέρνησης, να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στα αιτήματα των εργαζομένων στον χώρο των ΜΜΕ.

Πηγή: 
Γ.Γ. Ενημέρωσης: Τέλη Μαΐου η αδειοδότηση για τα κανάλιαΜέχρι το τέλος της άνοιξης θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης για τις τηλεοπτικές συχνότητες, εκτιμά ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.
«Εργαζόμαστε για την ολοκλήρωση συγγραφής της προκήρυξης και λογικά προς το τέλος της άνοιξης θα έχουμε τελειώσει τη διαδικασία αδειοδότησης», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση».
Ο κ. Κρέτσος διαβεβαιώνει ότι «η διαγωνιστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και με απόλυτα διαφανή τρόπο, όπως αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου που σέβεται τα χρήματα των πολιτών, ένα κράτος που αξιοποιεί την περιουσία του, αλλά και ένα κράτος που ενδιαφέρεται να λειτουργεί ο ανταγωνισμός ανόθευτα και χωρίς άλλου είδους τριβές και ατέλειες».
Για τη σύσταση Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης σημειώνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχουν «εργασιακές γαλέρες» στο διαδίκτυο και να ενισχυθεί η δραστηριότητα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης και τηρούν τους κανόνες διαφάνειας και δεοντολογίας.

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου