Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ-ΟΧΙ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΝΑΜ.

        ΤΕΧΕΡΑΝΗ, (SANA) -Ο  Ιρανός Υφυπουργός Εξωτερικών για τις αραβικές και τις αφρικανικές υποθέσεις, Χουσεΐν Amir Abdullahian ανακοίνωσε ότι η Σύνοδος Κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων στην Τεχεράνη, επιδιώκει να καταλήξει σε αποτέλεσμα σχετικά με την κρίση στη Συρία και θα υλοποιήσει η Τεχεράνη πρωτοβουλία με στόχο την ανάσχεση της βίας στη χώρα .                                                       
"Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την ανακοίνωση της εκεχειρίας για τρεις μήνες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της αντιπολίτευσης και των εκπροσώπων των κυβερνήσεων θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να επιτευχθούν τα αιτήματα του συριακού λαού", δήλωσε ο Abdullahian , σε μια δήλωση που μεταδόθηκε από την al-Alam TV. Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών ,Ραμίν Mehmanparast, υπογράμμισε ότι ορισμένες από τις χώρες που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής ΝΑΜ πιστεύουν ότι οι σημαντικότερες αποφάσεις για την κρίση στη Συρία, εκπροσωπείται από την ανάσχεση της βίας, να σταματήσει η ξένη επέμβαση και τον τερματισμό της ροής των όπλων και χρήματα για να επικρατήσει η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Συρία. "Τα πιο σημαντικά στοιχεία αναμένεται να εκδοθούν στην τελική δήλωση της συνόδου κορυφής ΝΑΜ,που  απορρίπτει την ξένη επέμβαση στη Συρία, καταδικάζοντας τις πράξεις της θανάτωσης και τονίζοντας τα 6 στοιχεία του σχεδίου του πρώην απεσταλμένου του ΟΗΕ στη Συρία Κόφι Ανάν," δήλωσε ο Mehmanparast σε ομιλία του στο al-Manar TV,σε σημερινή εκπομπή. Εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Lakhdar Brahimi θα συνεχίσει το σχέδιο Ανάν,και  ζήτησε από τα άλλα κράτη να προσφέρουν διευκολύνσεις για να κάνει την αποστολή του με επιτυχία.          http://sana.sy/eng/22/2012/08/29/438562.htm
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου