Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Η Ρωσία μπορεί να μεταφέρει το προσωπικό από τη βάση στην Συρία - Αρχηγός Ναυτικού.

Οι Πολεμιστές που έχουν μεταφερθεί μπορεί να εκκενωθούν από τη ρωσική ναυτική βάση στο Ταρτούς της Συρίας, εάν πρόκειται να γίνει στρατιωτική επίθεση,είπε ο επικεφαλής του Ναυτικού, Ναύαρχος Βίκτορ Chirkov το Σάββατο.
"Δεν είμαι αυτός που θα κάνει παραγγελίες για το θέμα: Έχουμε τον υπουργό άμυνας [για τις ανακοινώσεις]», είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Ekho Moskvy. «Αν είναι να εκκενώσουμε το προσωπικό που αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται εκεί, σίγουρα θα το κάνει."
Τόνισε ότι μια σειρά από τον κυβερνήτη -επικεφαλή των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων (ο πρόεδρος) και την κορυφαία πολιτική ηγεσία της Ρωσίας ,απαιτήθηκε γι 'αυτό.
Ο Chirkov δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει την ναυτική βάση της Ταρτούς.
Το ρωσικό ναυτικό χρειάζεται τη βάση για να παρέχει συντήρηση και τεχνική υποστήριξη για Ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, καθώς και εκείνες που αφορούν και την αντι-πειρατεία αποστολή στον Κόλπο του Άντεν και στον Ινδικό Ωκεανό, είπε.
Η Ρωσία έχει διαψεύσει επανειλημμένα αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η αποστολή πολεμικών πλοίων στη Συρία θα είναι μόνιμη και την παροχή όπλων προς τη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Ο διοικητής του στόλου της Μαύρης θάλασσας, υποναύαρχος Αλεξάντερ Fedosenkov ,δήλωσε την Πέμπτη ότι τα Ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, κάνουν προετοιμασία για ναυτικές ασκήσεις που αναμένονται το Σεπτέμβριο, και δεν εκτελούν οποιαδήποτε στρατιωτικά καθήκοντα στη Συρία.
Ο ρωσικός στολίσκος αποτελείται από 10 πολεμικά πλοία, καθώς και σκάφη συνοδείας.Ο Chirkov είπε προηγουμένως,ότι τα Ρωσικά πολεμικά πλοία δεν θα καταπλεύσουν στο Ταρτούς.           Russia May Evacuate Personnel from Its Syria Base – Navy Chief
http://en.rian.ru/mlitary_news/20120728/174823215.html           ΑΠΟΔΟΣΗ :Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου