Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Πέθανε πλήρης ημερών η «Τσίτα» του Ταρζάν.

Η Τσίτα, ο χιμπατζής που πρωταγωνίστησε στις ταινίες με τον Ταρζάν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών από νεφρική ανεπάρκεια, ανακοίνωσε σήμερα το καταφύγιο που την φιλοξενούσε στο Παλμ Χάρμπορ της Φλόριντα.


Πέθανε πλήρης ημερών η «Τσίτα» του Ταρζάν

"Με μεγάλη μας θλίψη η κοινότητά μας έχασε έναν καλό φίλο και ένα μέλος της οικογένειάς μας στις 24 Δεκεμβρίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του το Καταφύγιο Προστασίας Πρωτευόντων Θηλαστικών Suncoast.

Ο χιμπατζής «έπαιξε» στις ταινίες του Ταρζάν του 1932-1934 στο πλευρό του πρωταγωνιστή Τζόνι Βαϊσμίλερ και της Μορίν Ο Σάλιβαν, ενώ φέρεται να του άρεσε να παίζει με τα χρώματα και να…παρακολουθεί ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του καταφυγίου, Ντέμπι Κομπ, η διάσημη «τσίτα» μεταφέρθηκε στο καταφύγιο από το κτήμα του Τζ. Βαϊσμίλερ γύρω στα 1960 και έζησε σχεδόν τα διπλάσια χρόνια απ' ότι συνήθως ζουν οι χιμπατζήδες στους ζωολογικούς κήπους (35-45 χρόνια).

Η «τσίτα του Ταρζάν» ήταν η πιο δημοφιλείς από τους 15 χιμπατζήδες του καταφυγίου (φωτό Tampa Tribune).
Η «τσίτα του Ταρζάν» ήταν η πιο δημοφιλείς από τους 15 χιμπατζήδες του καταφυγίου (φωτό Tampa Tribune).

Το…μυστικό πίσω από την μακροβιότητα της «τσίτα» δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Την λάμψη του Χόλιγουντ έχουν «διεκδικήσει» και άλλοι χιμπατζήδες που φέρεται επίσης να έπαιξαν στις διάσημες ταινίες του Ταρζάν, αφού δεν είναι διόλου απίθανο να χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά ζώα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
www.ethnos.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου