Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Οι ΗΠΑ "θα δουν την επιθετική ισχύ του Ιράν" στον Περσικό Κόλπο - ο αρχηγός του ναυτικού του IRGC.

 Ανώτερος αρχηγός του ναυτικού του IRGC: "Η Αμερική και οι αντίπαλες χώρες στον Περσικό Κόλπο δεν έχουν τη δύναμη και το θάρρος να σταματήσουν τα πλοία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν".


Οι Ηνωμένες Πολιτείες "θα δουν την επιθετική ισχύ του Ιράν" εάν υπάρξει βίαιη σύγκρουση στον Περσικό Κόλπο, προειδοποίησε την Τρίτη ο ανώτερος διοικητής του ναυτικού του IRGC Ramezan Zirrahi, σύμφωνα με το ιρανικό κρατικά ελεγχόμενο πρακτορείο Mehr News Agency.


Μιλώντας από τη νότια λιμενική πόλη Μπουσέχρ, ο Ιρανός ναύαρχος φέρεται να υπερηφανεύτηκε ότι οι αντίπαλοι της Ισλαμικής Δημοκρατίας "δεν τολμούν να διασχίσουν τα χωρικά ύδατα του Ιράν".


"Ο Περσικός Κόλπος παρακολουθείται πάντα μέρα και νύχτα", δήλωσε ο Ζιραχί, προσθέτοντας ότι η επιθετική, αμυντική και μη επανδρωμένη δύναμη του Ιράν στην αντιμετώπιση των εχθρών στον Περσικό Κόλπο έχει αυξηθεί σημαντικά".


"Η Αμερική και οι αντίπαλες χώρες στον Περσικό Κόλπο δεν έχουν τη δύναμη και το θάρρος να σταματήσουν τα πλοία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, επειδή γνωρίζουν ότι θα υπάρξει σκληρή επίθεση εναντίον τους", συνέχισε ο αρχηγός του ναυτικού του IRGC.


Οι θαλάσσιες διαμάχες του Ιράν

IRGC forces are seen in the 17th Great Prophet drill in Iran. (credit: TASNIM NEWS AGENCY)Δυνάμεις του IRGC διακρίνονται στην 17η άσκηση του Μεγάλου Προφήτη στο Ιράν. (Πηγή: TASNIM NEWS AGENCY)Οι ΗΠΑ και το Ιράν ενεπλάκησαν σε μια ναυτική διαμάχη νωρίτερα φέτος, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάσχεσαν ένα πετρελαιοφόρο με ιρανική σημαία που ήταν αγκυροβολημένο στην Ελλάδα.
Επιπλέον, το ναυτικό του Ιράν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι κατέσχεσε δύο "μικρά σκάφη συλλογής δεδομένων" του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αφού τα βρήκε "εγκαταλελειμμένα στη διεθνή ναυτιλιακή οδό".
Μια άλλη σύγκρουση στον Κόλπο, στην οποία εμπλέκονται το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι οι αμφισβητούμενες διεκδικήσεις τους σε τρία αμφισβητούμενα νησιά του Περσικού Κόλπου στο Στενό του Ορμούζ. Τα ΗΑΕ είχαν καλέσει το Ιράν να "τερματίσει την κατοχή των τριών νησιών" κατά τη διάρκεια της 77ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο μήνα.
Το IRGC ανησυχεί για την παρουσία του Ισραήλ στον ΚόλποΗ Jerusalem Post ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι ο αρχηγός του επιτελείου του IRGC προειδοποίησε επίσης τις αραβικές χώρες στον Περσικό Κόλπο, λέγοντας ότι "αναμένουν από τις χώρες του Περσικού Κόλπου να προσέχουν για τις αταξίες των σιωνιστών".
Σύμφωνα με άλλη έκθεση του Σεπτεμβρίου, το Ιράν ανησυχεί ότι ο αυξημένος ρόλος του Ισραήλ και οι συμφωνίες του Αβραάμ μπορεί να δώσουν στο Ισραήλ έναν νέο ρόλο στον Περσικό Κόλπο.jpost.com
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου