Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

Παλαιστίνιος Καθηγητής: Η Αγία Γραφή έλεγε για τον Εβραϊκό Ναό στο Όρος του Ναού. Δεν υπάρχει Αρχαιολογική Απόδειξη.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Ισλαμικού Πανεπιστημίου της Γάζας, Δρ Ghassan Weshah, δήλωσε σε Feesteen ,  μια υπηρεσία ειδήσεων του Gazan , σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα ότι δεν υπήρχαν αρχαιολογικές ενδείξεις Εβραϊκού Ναού στο Όρος του Ναού.Αποτέλεσμα εικόνας για temple mount jerusalem

"Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα των σιωνιστών σχετικά με το τζαμί Aλ-Ακσά είναι ότι οικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια του ναού, ο οποίος καταστράφηκε στις 21 Αυγούστου 586 π.Χ.", δήλωσε ο καθηγητής Weshah στη συνέντευξη. "Αυτή είναι μια ψευδή δήλωση. Δεν υπάρχει άλλο κτίριο κάτω από το τζαμί Aλ-Ακσά. "
"Οι επιστήμονες της μηχανικής ανέφεραν ότι αυτό που βρίσκεται κάτω από το τζαμί του Aλ-Ακσά είναι ιζηματογενείς πέτρες από την εποχή των Χαναανιτών και ποτέ δεν μίλησαν για τυχόν υπολείμματα". Δήλωσε ο Ουέσα. Τόνισε ότι οι "Σιωνιστές" δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα κάτω από το τζαμί Al-Aqsa παρά τις ανασκαφές που κάνουν. Σημείωσε επίσης ότι οι ανασκαφές που έγιναν στην κατασκευή του Τζαμιού Marwani το επιβεβαίωσαν.
Το Waqf άρχισε να κατασκευάζει το Τζαμί Marwani σε αυτό που κάποτε ονομάζονταν Σταμίλια του Σολομώντα το 1996, χωρίς άδεια και κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας status quo που υπογράφηκε δύο χρόνια νωρίτερα, κατά την οποία το Ισραήλ χορήγησε κηδεμονία στην Ιορδανία. 
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Waqf δεν επιτρέπει να πραγματοποιούνται αρχαιολογικές μελέτες στο  Όρος και να απορρίπτεται οποιαδήποτε προσπάθεια διατήρησης αντικειμένων, ακόμη και εκείνων που έχουν σημασία για το Ισλάμ. Το 1929, ένας τεράστιος σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση της στέγης του τζαμιού Aκσά με ασημένιο τρούλο. 
Στη δεκαετία του '70, οι δοκοί ελέγχθηκαν από μια ομάδα ισραηλινών βοτανολόγων που διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι ήταν κέδροι από τον Λίβανο και κάποιοι είναι κυπριακά δέντρα. 
Εντυπωσιακά, μία από τις βελανιδιές ήταν 2.860 ετών, περικόπηκε γύρω στο 880 π.Χ., νωρίς στην περίοδο του Πρώτου Ναού.
Περίπου μια δεκαετία πριν, η Αρχή Ισραηλινών Αρχαιοτήτων ήθελε να διατηρήσει τις ακτίνες, αλλά η Waqf επέμεινε ότι οι δοκοί είναι ιδιοκτησία τους. Υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες παρατηρήσεις ορισμένων από τις δέσμες που ήταν αποθηκευμένες δίπλα στη Χρυσή Πύλη.
Ο καθηγητής Weshah ισχυρίστηκε ότι τα μουσεία έχουν επιβεβαιώσει ότι αντικείμενα που φαίνεται να δείχνουν μια ιστορική εβραϊκή παρουσία στη γη είναι, μάλιστα, ψεύτικα.
Ο καθηγητής συνέχισε να λέει ότι "Τα γεγονότα αντικρούουν όλες τις υποσχέσεις που αναφέρονται στην Τορά αποδεικνύουν ότι είναι ψέματα. Επιβεβαιώνει ότι η Παλαιστίνη είναι αραβική χώρα και ανήκει στην Αραβική Χερσόνησο, όπου οι Παλαιστίνιοι εγκαταστάθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν από τους Εβραίους.
Ο καθηγητής δεν απάντησε στην περιγραφή των Εβραϊκών Ναών που εμφανίζονται τουλάχιστον δύο φορές στο Κοράνι.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου