Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Παλαιστίνια σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στα σύνορα της Γάζας.

Περίπου 13.000 Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται σε διάφορες τοποθεσίες κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας, ρίχνοντας εκρηκτικές συσκευές και προσπαθώντας να διασχίσουν το Ισραήλ. σε απάντηση, τα αεροσκάφη IAF στοχεύουν σε 2 στρατιωτικούς σταθμούς της Χαμάς.Οι συνοριακές ταραχές στη Γάζα, 11 Ιανουαρίου 2019

Μία 43χρονη Παλαιστίνια γυναίκα σκοτώθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με δυνάμεις του IDF στο φράχτη των συνόρων της Γάζας, δήλωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.Παλαιστίνιοι διαδηλωτές (Φωτογραφία: Reuters)
Ο IDF ανέφερε ότι περίπου 13.000 Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται σε διάφορες τοποθεσίες κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας, ρίχνοντας εκρηκτικές συσκευές και προσπαθώντας να διασχίσουν το Ισραήλ. 
Η βία έχει σπειροειδωθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της "Παρασκευής Μάρτιος" .
Επιπλέον, ένας στρατιώτης του IDF τραυματίστηκε ελαφρώς κατά τη διάρκεια των αψιμαχιών, αφού χτυπήθηκε από πέτρες. Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. (Φωτογραφία: Reuters)
Απαντώντας, ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ στόχευσε δύο στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς, ενώ τα στρατεύματα του IDF απάντησαν με μέσα διασποράς πλήθους και πυροβολισμούς σκοπευτών. 
Τρεις ύποπτοι έχουν παραβιάσει τον φράκτη ασφαλείας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας δυνάμεις του IDF να ανοίξουν πυρ εναντίον τους. Οι δράστες επέστρεψαν στη λωρίδα σύντομα στη συνέχεια.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Χαμάς έχει μετριάσει την έκκλησή της προς τους διαδηλωτές να επιδείξουν συγκράτηση κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων διαμαρτυριών, γεγονός που οδήγησε σε επιδείνωση της βίας στις πρόσφατες ταραχές.
Τα ελικόπτερα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξανθέση που ανήκε στη Χαμάς στη νότια Γάζα σε αντίποινα για πύραυλο που έπληξε την Ασκελών.
Σε αντίποινα, η IAF επιτέθηκε σε αρκετούς στόχους τρομοκρατίας σε στρατιωτική βάση της Χαμάς στη βόρεια Γάζα.

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και από τις δύο πλευρές. 
Μετά το περιστατικό, το Ισραήλ αποφάσισε να σταματήσει την τρίτη δόση εισροής μετρητών του Κατάρ ,ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, που έπρεπε να καταβληθεί αυτή την εβδομάδα στους παλαιστινίους δημόσιους υπαλλήλους στη Λωρίδα της Γάζας.
   Εν τω μεταξύ, η αντιπροσωπεία αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών εγκατέλειψε τη λωρίδα της Γάζας μέσω της διέλευσης Erez.

Η αντιπροσωπεία έφτασε στο παράκτιο θύλακα την Πέμπτη για να συζητήσει τρόπους για τη διατήρηση της σχετικής ηρεμίας που επιτεύχθηκε πρόσφατα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Επιπλέον, οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να επιλύσουν την κρίση που δημιουργήθηκε μεταξύ της τρομοκρατικής οργάνωσης και της Παλαιστινιακής Αρχής ενόσω ανανεώθηκε ο έλεγχος της Χαμάς για τη διέλευση της Ράφα, αφού η αρχή είχε ανακοινώσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της είχαν αποσυρθεί και δεν θα συνέχιζαν να φυλάσσουν τη διέλευση.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ YNET .NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου