Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Τοξικό νέφος από πυρκαγιά στην Αμβέρσα(Αντβερπ)

Ο τοξικός καπνός από μια τεράστια πυρκαγιά πυροδότησε μια εκκένωση στο λιμάνι της Αμβέρσας. Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά, η οποία παράγει «δηλητηριώδεις ουσίες», σύμφωνα με τους αξιωματούχους.Το τοξικό σύννεφο πάνω από το λιμάνι της Αμβέρσας προκαλεί εκκένωση, καθώς οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν τις χημικές ουσίες στη φωτιά
Περίπου 5.000 τόνοι σουλφιδίου νικελίου πυροδότησαν πυρκαγιά σε αποθήκη ενός από τους μεγαλύτερους θαλάσσιους λιμένες της Ευρώπης, το λιμάνι της Αμβέρσας, το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο καπνός από την πυρκαγιά, που έπληξε μια μεγάλη περιοχή, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και ενοχλήσεις οσμών, λένε οι αστυνομικοί.
"Οι δηλητηριώδεις ουσίες έχουν απελευθερωθεί σε άμεση γειτνίαση με την έδρα της φωτιάς " , δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Αμβέρσας, Jasmien O, όπως αναφέρθηκε από την τοπική έδρα Het Laatste Nieuws.
Καθώς η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζεται, οι αρχές έχουν πάρει ειδικά μέτρα ασφαλείας στην περιοχή. Εταιρείες και πλοία σε μια περίμετρο 1,8 χιλιομέτρων εκκενώθηκαν. Η εσωτερική ναυσιπλοΐα και η κυκλοφορία αυτοκινήτων κοντά στην περιοχή έχουν επίσης σταματήσει.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου