Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Η «Ειρήνη είναι πίσω μου,ο πόλεμος είναι μπροστά μου»: Το νέο βίντεο προπαγάνδας του Στρατού της Κίνας είναι ψυχρό και ιογενές.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα ένα ψυχρό βίντεο που ονομάζεται "Είμαι Κινέζος Στρατιώτης", το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Δύση από το Εθνικό Ενδιαφέρον .PLA Κίνα

Το βίντεο των 2:20 λεπτών, που κυκλοφόρησε την 1η Αυγούστου για την Ημέρα του Στρατού της Κίνας, υπογραμμίζει συναισθηματικά τις θυσίες που έγιναν από τα μέλη της υπηρεσίας του PLA, εκθέτοντας παράλληλα μερικά από τα τελευταία όπλα της χώρας.
Σε ένα σημείο του προπαγανδιστικού βίντεο, ο αφηγητής λέει ότι "η ειρήνη είναι πίσω μου, ο πόλεμος είναι μπροστά μου", το οποίο το "Εθνικό συμφέρον"(National Interest) είπε ότι θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι σημαίνει ότι ο πόλεμος είναι "αναπόφευκτος".
Το Εθνικό Ενδιαφέρον, το οποίο παρείχε μετάφραση της αφήγησης, επισημαίνει επίσης ότι στο βίντεο δεν απεικονίστηκαν γυναίκες στρατιώτες - μόνο οι μητέρες και οι συζύγοι που στέλνουν τους συζύγους τους ή τους γιους τους.

Δείτε το βίντεο:

Το βίντεο υψηλής ποιότητας πιθανότατα έφερε πολύ υπερηφάνεια, κάτι που ο Eric Wertheim, ναυτικός εμπειρογνώμονας στο αμερικανικό Ναυτικό Ινστιτούτο, δήλωσε πρόσφατα στο Business Insider ότι είναι τουλάχιστον εν μέρει λόγος της Κίνας για την κατασκευή ενός στόλου νέων αεροσκαφών.
Ωστόσο, οι μεγάλες φιλοδοξίες της Κίνας για έναν στρατό παγκόσμιας κλάσης ξεπερνούν την υπερηφάνεια και την εγχώρια πολιτική, καθώς το Πεκίνο συνεχίζει να δίνει τις θέσεις του στις ανατολικές και νότιες θάλασσες της Κίνας, την Ταϊβάν, την πρόσβαση στην αγορά στο εξωτερικό και πολλά άλλα.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ TO BUSINESS INSIDER : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου