Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Τα αρχαία Περουβιανά κρανία που βρέθηκαν γεμάτα με τρύπες αποκαλύπτουν την εμπειρία των χειρουργικών επεμβάσεων των Ινκας.

 • Πάνω από 800 κρανία που βρέθηκαν στο Περού παρουσιάζουν σημάδια τρύπησης, με μία ή περισσότερες τρύπες.Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό World Neurosurgery, πάνω από 800 κρανία που βρέθηκαν στα υψίπεδα των Άνδεων του Περού παρουσιάζουν σημάδια τρύπηξης, έχοντας μία ή περισσότερες τρύπες που έχουν τεθεί σε χειρουργική επέμβαση
 • Πολύ πριν από την αναισθησία και την εμφάνιση ιατρικών εργαλείων ακρίβειας, οι άνθρωποι εκτελούσαν ήδη πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις μεταξύ τους, προσπαθώντας να γιατρέψουν κάθε είδους ασθένειες.
  Μεταξύ των πιο φρικιαστικών μπορεί να είναι η πράξη του trepanation - στην οποία μέρη του κρανίου  ξύνονται, κόβονται, ή είναι διάτρητοι μακριά για να θεραπεύσουν τα πάντα, από πονοκεφάλους ή τραυματισμούς σε υποψία δαιμονικής κατοχής.
  Εκατοντάδες προϊστορικά κρανία που φέρουν τις εντοπισμένες τρύπες του trepanation έχουν βρεθεί μόνο στο Περού, που χρονολογούνται ήδη από το έτος 400 π.Χ.
  Παρά τις προϊστορικές μεθόδους τους, οι ερευνητές λένε ότι οι αρχαίοι νευροχειρουργοί ήταν ειδικοί στο έργο. κατά τη διάρκεια της Αυτοκρατορίας Iνκα, το ποσοστό επιβίωσης για τη διαδικασία ήταν περίπου διπλάσιο από αυτό που επιτεύχθηκε αιώνες αργότερα κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου.
 • «Στις περιόδους των Iνκα, το ποσοστό θνησιμότητας ήταν μεταξύ 17 και 25 τοις εκατό, και κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου, ήταν μεταξύ 46 και 56 τοις εκατό.
 • «Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά. Το ερώτημα είναι πώς οι αρχαίοι περουβιανοί χειρούργοι είχαν αποτελέσματα που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα χειρουργεία κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου;
  Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό World Neurosurgery, περισσότερα από 800 κρανία που βρέθηκαν στα υψίπεδα των Άνδεων του Περού παρουσιάζουν σημάδια τρύπησης, έχοντας μία ή περισσότερες τρύπες χειρουργικά κομμένες σε αυτά.Παρόλο που η πρακτική αυτή είναι γνωστή ότι έχει συμβεί σε όλο τον κόσμο, οι ειδικοί λένε ότι καμία περιοχή δεν έρχεται ακόμη κοντά στην αντιστοίχιση της ιστορίας του Περού με το trepanation.Τα εκατοντάδες κρανία, που απαντώνται κυρίως σε ταφικές σπηλιές και κατά τις ανασκαφές στα τέλη του 1800 και στις αρχές του 1900, αντιπροσωπεύουν περισσότερα τραυματισμένα κρανία από όλα τα υπόλοιπα μέρη του κόσμου.
 • Σύμφωνα με τους ερευνητές, η υγιεινή έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των προϊστορικών κρανιακών χειρουργικών επεμβάσεων του Περού.
  Και, πάνω από 2.000 χρόνια, αυτοί οι αρχαίοι χειρούργοι επεξεργάστηκαν τις τεχνικές τους για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν λιγότερες βλάβες.
  Το ίδιο δεν μπορούσε να ειπωθεί για τους χειρουργούς του εμφυλίου πολέμου, οι οποίοι συχνά βασίζονταν σε μη αποστειρωμένα εργαλεία και έκαναν ανοιχτές πληγές με γυμνά δάχτυλα.Οι ερευνητές μπόρεσαν να μετρήσουν την επιβίωση των ασθενών με βάση στοιχεία θεραπευτικής δραστηριότητας. σε καταστάσεις όπου δεν υπήρχαν σημάδια επούλωσης, υποθέτουν ότι ο ασθενής πέθανε κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση.
 • «Δεν γνωρίζουμε πώς οι αρχαίοι Περουβιανοί εμπόδισαν τη μόλυνση, αλλά φαίνεται ότι  έκαναν καλή δουλειά.
  «Ούτε γνωρίζουμε τι χρησιμοποίησαν ως αναισθησία, αλλά επειδή υπήρχαν τόσα πολλά, πρέπει να έχουν χρησιμοποιήσει κάτι - πιθανώς φύλλα κόκας.
 • ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY MAIL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου