Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Μαθητής έπεσε από μπαλκόνι - Έρευνα από το Υπ. Παιδείας.

Νέο σοβαρό ατύχημα συνέβη, λίγα μόλις 24ωρα από τον τραγικό χαμό του 10χρονου Σταύρου, σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας.Μαθητής έπεσε από μπαλκόνι - Έρευνα από το Υπ. Παιδείας

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης μαθητής έπεσε από τον 1ο όροφο του σχολείου όπου φοιτούσε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Από εκεί πήρε εξιτήριο και αργότερα μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος τον παρέπεμψε εκ νέου στο νοσοκομείο όπου και κρατήθηκε για νοσηλεία στο Μακάρειο νοσοκομείο.
Ο μαθητής νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.
Διερευνά το Υπουργείο Υγείας
Όσον αφορά το περιστατικό, το Υπουργείο Υγείας το διερευνά από το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση που έχει το Υπουργείο, το συμβάν επιβεβαιώνεται με τους γιατρούς των Πρώτων Βοηθειών να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια, αφού το παιδί επέστρεψε διαμαρτυρόμενο και για άλλες ενοχλήσεις, παραπέμφθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου και κρατήθηκε για νοσηλεία για προληπτικούς, όπως μας λέχθηκε, λόγους.  
Έρευνα από το Υπουργείο Παιδείας
Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό, το Υπουργείο Παιδείας διέταξε διοικητική έρευνα από ανεξάρτητο λειτουργό. Ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης ανέφερε όρι η ενημέρωση για αυτό το συμβάν έλεγε ότι μαθητής στο μεσότοιχο του σχολείου του, στον πάνω όροφο, είχε πηδήξει και το σχολείο εφάρμοσε το πρωτόκολλο μεταφέροντας το μαθητή μέσω ασθενοφόρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. «Εκεί οι επί καθήκοντι γιατροί γνωμάτευσαν αυτό που γνωμάτευσαν και έστειλαν το παιδί στο σπίτι. Η μητέρα δεν θεώρησε ικανοποιητική την περίθαλψη που έτυχε το παιδί εκεί και θεώρησε χρήσιμο να πάει σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος ιδιώτης γιατρός τον ξανά παρέπεμψε στο νοσοκομείο, όπου οι επί καθήκοντι γιατροί συνέχισαν την περαιτέρω διερεύνηση και προέβησαν σε ακτινογραφίες και σε MRI και αυτά τα δύο γεγονότα έδειξαν ότι έχει μώλωπες στο σώμα και διάσειση και θεωρήθηκε χρήσιμο να κρατηθεί το παιδί για προληπτικούς λόγους, επί 24ώρου βάσεως και παραπέμφθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο», ανέφερε ο κ. Λούης.

Είπε, επίσης, ότι όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός αυτό, στις 12:30, η πρώτη ενέργεια που έκαναν, πέρα του ότι είπαν στην σχολική μονάδα να τηρηθεί το πρωτόκολλο και να σταλεί το παιδί για διάγνωση, ζήτησε έκθεση γεγονότων από την Διευθύντρια και παράλληλα, έστειλε επιθεωρητή για να μελετήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν αυτό.

«Παράλληλα, έστειλα λειτουργό στο Γενικό Νοσοκομείο χθες και παρακολουθούσε την κατάσταση της υγείας του παιδιού και με ενημέρωνε επί συστηματικής βάσης. Μέχρι και τα μεσάνυχτα είχα ενημέρωση. Σήμερα το πρωί δώσαμε οδηγία στον λειτουργό μας ο οποίος παρακολουθεί τα θέματα υγείας να μας ενημερώσει και αναμένω εντός των επόμενων λεπτών, να μας ενημερώσει και παράλληλα, έχω διατάξει διοικητική έρευνα από ανεξάρτητο λειτουργό για να έχω σαφή εικόνα των συνθηκών κατά τις οποίες έγινε το περιστατικό αυτό», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ο κ. Λούη είπε ότι δεν έχει εικόνα αυτή την στιγμή και πρόσθεσε ότι θέλει να έχει ακριβή εικόνα για να αποφανθεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. «Αυτό θα το διαγνώσω μέσα από την έκθεση της Διευθύντριας και μέσα από την έρευνα, την διοικητή διερεύνηση που κάνει ο λειτουργός», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν θα ολοκληρωθεί η έρευνα εντός της ημέρας, ο κ. Λούη είπε ότι ο λειτουργός έχει πολλαπλά καθήκοντα, θα κάνει και αυτό το καθήκον.

«Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και παγκύπριες εξετάσεις. Πρωί -πρωί τα χαράματα ήταν στις παγκύπριες εξετάσεις και επιφορτίστηκε και με αυτό το καθήκον και αναμένουμε στην ουσία να μας δώσει αναφορά. Ήδη ξεκίνησε μια προ διερεύνηση χθες και σήμερα του έχω πει ότι αυτή η προ διερεύνηση καθίσταται διοικητική πλέον έρευνα η οποία προσδιορίζει συγκεκριμένη διαδικασία», συμπλήρωσε.         

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι ευτυχώς φαίνεται ότι δεν είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση της υγείας του παιδιού.

«Ευχόμαστε να πάμε όλα καλά. Περιμένουμε να γίνει η έρευνα που διέταξε το Υπουργείο Παιδείας. Απλά από αυτή την έρευνα θέλουμε να μας απαντήσουν μερικά ερωτήματα, δηλαδή πώς βρέθηκε ο μαθητής πάνω στο περιτοίχισμα του πρώτου ορόφου και έπεσε κάτω, που ήταν οι καθηγητές που ήταν υπεύθυνοι για την επιτήρηση και δεν τον αντιλήφθηκαν και απ’ εκεί και πέρα, να μας απαντήσουν γιατί ο μαθητής πήγε στις Πρώτες Βοήθειες με ασθενοφόρο, τον έδιωξαν και έπρεπε να επιστρέψει μετά από σύσταση ιδιώτη γιατρού επειδή δεν ένοιωθε καλά για να κρατηθεί για νοσηλεία και περαιτέρω εξέταση. Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία θέτουμε σαν γονιοί. Απλά εκλιπαρούμε όλες τις πλευρές να μάθουμε από τα λάθη μας», πρόσθεσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου