Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ! – Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ! ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ F-16, ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΜΑ ΓΙΑ… ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ! (ΒΙΝΤΕΟ).

toyrkia maxitika

Πάμε για ολική ανάφλεξη στα Βαλκάνια με τον Ερντογάν να δείχνει ασταμάτητος και να ονειρεύεται Οθωμανική Αυτοκρατορία. Συγκλονιστικές πληροφορίες από τον αλβανικό και σερβικό τύπο τις τελευταίες ώρες «προειδοποιούν» για τον επικείμενο πόλεμο Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου με αφορμή και την κατάσταση στο Πρέσεβο.

Το έτερο συγκλονιστικό στοιχείο στην όλη υπόθεση αφορά την στάση της  Τουρκίας στην «υποκίνηση  των συγκρούσεων» μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος  είναι ο κύριος χορηγός του στρατιωτικού οπλισμού των ενόπλων δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου, είναι πρόθυμος να δωρίσει  αεροσκάφη «F-16 Falcon» Block 30 ( τα οποία δεν πρόκειται να αναβαθμιστούν), τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης.
Σέρβοι ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές αναρωτιούνται διότι το Κοσσυφοπέδιο διαθέτει πάνω από 3.000 στρατιώτες αλλά όχι πιλότους και σε ενδεχόμενη παραλαβή μαχητικών αεροσκαφών θα πρέπει να μισθώσει  πιλότους από το εξωτερικό.
Επικαλούμενος Σέρβους αμυντικούς εμπειρογνώμονες, ο τύπος του Βελιγραδίου τονίζει ότι ο Ερντογάν μέσω του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να βοηθήσει στην παροχή εξοπλισμού  των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.
Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της στρατιωτικής ακαδημίας  συνταγματάρχης ε.α.  M. Mijalkovski δήλωσε ότι η Τουρκία θα εξοπλίσει την  Πρίστινα όπως έκανε και με τα  Τίρανα.
«Είναι βέβαιο ότι θα εξοπλίσει τις χερσαίες δυνάμεις , αλλά θα τους δώσει και μαχητικά αεροσκάφη με την μορφή δωρεάς . Μέχρι στιγμής, οι στρατιωτικές ακαδημίες τους δεν βγάζουν πιλότους αλλά αυτό θα το επόμενο  λογικό βήμα. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο Ερντογάν, ως εκπρόσωπος του νεο-οθωμανισμού έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα Βαλκάνια» , δηλώνει ο  Mijalkovski.


Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Μπόζινταρ Σπάσιτς προειδοποίησε ότι η Αλβανία θα αγοράσει διπλάσια ποσότητα όπλων από την Τουρκία τα οποία θα παραδώσει στο  Κοσσυφοπέδιο.
«Ο κύριος προμηθευτής θα είναι η Τουρκία, γιατί το Κοσσυφοπέδιο είναι στην σφαίρα του άμεσου ενδιαφέροντος της Τουρκίας. Ο Ερντογάν, θα εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις των Κοσοβάρων με  τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης», τονίζει ο ίδιος.
Εν τω μεταξύ, ένας άλλος ειδικός επί της  τρομοκρατίας, ο Ντζεβάντ Γκαλιάσεβιτς  ισχυρίζεται ότι στα Βαλκάνια επίκεινται ραγδαίες εξελίξεις .
«Εκτός από την Τουρκία, το Κοσσυφοπέδιο θα λάβει  ειδική βοήθεια από την Αλβανία και την Κροατία. Οι Τούρκοι θα τους  παρέχουν  και αεροσκάφη «F-16 Falcon», κατέληξε ο Γκαλιάσεβιτς.
Οι ΗΠΑ σήμαναν τύμπανα πολέμου στην περιοχή με το Κοσσυφοπέδιο να θέλει να αποκτήσει το δικό του Στρατό, τους Αλβανούς του Πρέσεβο να ξεσηκώνονται, η Κροατία να επαναφέρει την υποχρεωτική στράτευση και η Σερβία να ενισχύεται στρατιωτικά.
Το Κοσσυφοπέδιο αυτή τη στιγμή, διαθέτει ένα «σώμα εθνοφυλακής», οι άνδρες του οποίου φέρουν ελαφρύ οπλισμό και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι περισσότερο από ένα είδος στρατο-χωροφυλακής, με συνολική δύναμη 3000 ανδρών με τη δυνατότητα να ενισχυθεί με επιπλέον 800 εφέδρους.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα φτάσουν να αριθμούν 8.000 άνδρες, 5.000 υπό τα όπλα και 3.000 εφέδρους. Το σχέδιο προβλέπει ότι η δύναμη αυτή θα είναι επιχειρησιακή το 2019.
Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι στα Βαλκάνια βαδίζουμε πρόσω ολοταχώς σε μια σφοδρότατη σύγκρουση κυρίως μεταξύ Σέρβων και Αλβανών λόγω των εθνικιστικών των σχεδίων Τιράνων –Ουάσιγκτον για την δημιουργία μέρους της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» και επέκτασης της Βουλγαρίας.


pentapostagma.grΟι δημοσιογράφοι του Mega θα συναντηθούν σήμερα στα παλιά τους λημέρια, στον 6ο όροφο του Μεγάλου Καναλιού, στα γραφεία της Λεωφόρου Μεσογείων, όπου αναμένεται να αποφασιστεί το ξεκίνημα του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Mega συμφωνούν για την επανέναρξη του δελτίου. Θα είναι ένα κανονικό δελτίο με την ειδησεογραφία της ημέρας και δεν θα είναι καταγγελτικό εναντίον της Digea και όσων προσπαθούν να κλείσουν το κανάλι. Το δελτίο θα εκφωνήσει η συνάδελφος Λίνα Δρούγκα. Ο διευθυντής ειδήσεων Μανώλης Καψής έκανε σχετική ανακοίνωση χθες, από τη σελίδα του στο Facebook, και στη συνέχεια επικοινώνησε με το προσωπικό. Οι αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιστοσελίδα του ανταποκριτή του Mega στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου το σχετικό δημοσίευμα είχε μέσα σε μερικές ώρες πέραν των 600 shares, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία είχε φτάσει σε 33,173 ανθρώπους (13,731 people reached), κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. (Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ) Σύμφωνα με πηγές από την δημοσιογραφική ομάδα του Mega, ο κ. Καψής θεωρεί ότι με αυτή την κίνηση θα βοηθηθεί το κανάλι μπροστά στο ενδεχόμενο του μαύρου που προέκυψε από την Digea, η οποία με εντελώς απαράδεκτο τρόπο αποφάσισε να κατεβάσει τα ρόλα του Μεγάλου Καναλιού την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ. Ωστόσο οι εργαζόμενοι του Mega αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες καθώς οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας αλλά επιπλέον υπάρχουν και αντικειμενικές τεχνικές δυσκολίες οι οποίες έχουν προκύψει λόγω της πολύμηνης αδράνειας της ενημέρωσης. Όμως είναι αποφασισμένοι να το προσπαθήσουν. Την ίδια στιγμή αναμένουν ότι και οι μέτοχοι, αλλά και οι τράπεζες, ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ και θα αφήσουν κατά μέρος τα παιγνίδια, τα οποία έχουν θύματα μόνο τους εργαζόμενους. Έφτασε η ώρα των καθαρών λύσεων. Αν οι μέτοχοι και οι τράπεζες θέλουν να μην χάσουν το σημαντικό περιουσιακό τους στοιχείο, πρέπει να πάρουν αποφάσεις ΤΩΡΑ. Την πρόθεση της Digea να ρίξει «μαύρο» στο Mega κατήγγειλαν ήδη οι εργαζόμενοι στο κανάλι με βίντεο που έφτιαξαν: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΕΔΩ:

Πηγή: Η Λίνα Δρούγκα θα εκφωνήσει το δευτεριάτικο δελτίο του Mega: Σήμερα η απόφαση http://mignatiou.com/2017/02/i-lina-drougka-tha-ekfonisi-to-defteriatiko-deltio-tou-mega-simera-i-apofasi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.