Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Εικόνες «Αποκάλυψης» στο Καλαί μετά την εκκένωση – Μέχρι και ντίσκο είχαν οι πρόσφυγες


kalai3
Εικόνες Αποκάλυψης είναι αυτές που αντικρίζει κανείς στο Καλαί μετά την εκκένωση της περιοχής από τους πρόσφυγες που είχαν βρει καταφύγιο εκεί.

Η παραγκούπολη του Καλαί λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης είχε γίνει γνωστή και ως «Ζούγκλα», αλλά πλέον δεν υπάρχει, αφού οι γαλλικές αρχές ισοπέδωσαν στην κυριολεξία κάθε σπιθαμή της. Σήμερα τίποτα δεν θυμίζει τις εικόνες των προηγούμενων μηνών, οι εκατοντάδες σκηνές, ανάμεσα στις οποίες είχαν δημιουργηθεί καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία ακόμα και νάιτ κλαμπ έχουν εξαφανιστεί.
kalai4
Τα μόνα στοιχεία που θυμίζουν ότι στο συγκεκριμένο σημείο κάποτε είχαν στοιβαχτεί χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών είναι μία μικρή αυτοσχέδια εκκλησία, ένα τζαμί και ένα σχολείο δίπλα σε μία σειρά από 125 κοντέινερ τα οποία βρίσκονται σε περιφραγμένο χώρο και έχουν τοποθετηθεί εκεί προκειμένου να φιλοξενηθούν γύρω στους 1.500 μετανάστες.
Πλέον περίπου 2.500 άνθρωποι διαμένουν σε μια τοποθεσία κοντά στην Δουνκέρκη, ενώ μερικοί έχουν κατασκηνώσει σε σπηλιές και άλλοι σε μία εγκαταλελειμμένη εκκλησία στα παράλια της Νορμανδίας.
kalai2_0
Οι ανέσεις
Το καλοκαίρι στη Ζούγκλα του Καλαί ζούσαν περισσότεροι από 6.000 μετανάστες. Οι κακές συνθήκες διαβίωσης όμως δεν τους προχώρησαν στη δημιουργία μερικών διαφορετικών χώρων. Μία βιβλιοθήκη, και χώρος όπου μπορούσαν να βγάζουν λόγους γύρω από τη μεταναστευτική κρίση ήταν μερικοί από αυτούς.
kalai5
Αυτός που ξεχώρισε όμως ήταν ένα νάιτ κλαμπ που άνοιξε τις «πόρτες» του τον Οκτώβρη δίνοντας τους την ευκαιρία να κάνουν διαγωνισμούς καραόκε, να ραπάρουν ακόμα και να επιδείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες. Φυσικά, το συγκεκριμένο νάιτ κλαμπ δεν υπολείπονταν τίποτα από τα συνηθισμένα μια και διέθετε ακόμα ντίσκο φώτα, ηχεία και χώραγε 500 άτομα.
http://www.koolnews.gr/diethni/887717-eikones-apokalypsis-sto-calai-meta-tin-ekkenosi-mexri-kai-disco-eixan-oi-prosfyges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου