Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Ελληνικό ποδόσφαιρο... ώρα μηδέν. Κίνδυνος επ' αόριστον Grexit για το ποδόσφαιρο.

ΣΧΟΛΙΟ : Aς μην κρυβόμαστε πλέον πίσω από το δάκτυλό μας .Πείτε το ξεκάθαρα.Ηρθαμε για να διαλύσουμε την κοινωνία,την οικονομία,την πολιτική,τη χώρα και τον αθλητισμό.Ποιό ξεκάθαρο μήνυμα δεν γίνεται να υπάρξει.Ο αποκλεισμός όλων των αθλητικών ομάδων ποδοσφαίρου από την Ευρώπη θα φέρει τη χώρα 100 χρόνια πίσω.Επιτέλους παραιτηθείτε να κυβερνήσουν κάποιοι άλλοι, αν δεν μπορείτε.Ο τόπος δεν αντέχει άλλο.

FIFA και UEFA έδωσαν μια εβδομάδα διορία στον Κοντονή - Δραματικές οι συνέπειες και τεράστιο το οικονομικό κόστος.Κίνδυνος επ' αόριστον Grexit για το ποδόσφαιρο

Στα βράχια οδηγείται το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA και με ορατό πλέον τον αποκλεισμό  της Ελλάδας από τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη  τόσο σε εθνικό όσο και συλλογικό επίπεδο.

Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές ζητούν επισταμένως την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδος, αίτημα το οποίο απορρίπτει ο υφυπουργός τραβώντας το σχοινί στα άκρα.

Η FIFA και η UEFA έδωσαν προθεσμία μίας εβδομάδας να αναθεωρήσει την θέση του, άλλως οι ελληνικές ΠΑΕ  και οι  εθνικές ομάδες  θα τεθούν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τεράστιο οικονομικό κόστος καθώς:

- Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα όλων των κλιμακίων-ανδρών και γυναικών, τίθενται εκτός των διοργανώσεων της FIFA και της UEFA  κατά συνέπεια και από τα προκριματικά EURO και Παγκοσμίου Κυπέλλου.

- Δεν θα επιτρέπονται επίσημα φιλικά, ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε στο εξωτερικό με ομάδες του εξωτερικού.

- Όλες οι ελληνικές ΠΑΕ  που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις- Champions League και Europa League- αποκλείονται  αυτομάτως.

- Η  ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίζεται ως ομοσπονδία μέλος της UEFA και της FIFA και  οι ελληνικές ομάδες δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές από το εξωτερικό, ενώ  οι ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα θεμελιώνουν  δικαίωμα προσφυγής για  να μείνουν ελεύθεροι.

- Η ΕΠΟ δεν θα έχει δικαίωμα: -  συμμετοχής και ψήφου σε FIFA και  UEFA,  συμμετοχής σε προγράμματα ανάπτυξης της FIFA, κατάθεσης προτάσεων για την ατζέντα του Κογκρέσου σε FIFA και UEFA,  πρότασης υποψηφίων για την προεδρία σε FIFA, UEFA και για τα μέλη τους.Επ΄ αόριστον
Εάν  η FIFA αποφασίσει το ελληνικό GREXIT  θα είναι ο επ’ αόριστον αποκλεισμός του, μέσω της αναστολής συμμετοχής της ΕΠΟ, σε διεθνές επίπεδο  αλλά μέχρι και όποτε η εκάστοτε κυβέρνηση αλλάξει πολιτική και σταματήσει να παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή: «Η FIFA θα μπορούσε να δει θετικά ένα συνολικό «λουκέτο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, περιλαμβάνοντας ΚΑΙ το πρωτάθλημα, αλλά θεωρεί άνευ λογικής και ουσίας τη διακοπή μόνο του κυπέλλου «Θα μπορούσαμε να δούμε μια απόφαση του υπουργού να διακόψει όλες τις διοργανώσεις, εφόσον υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής και βίας. Αυτό είναι προτιμότερο. Στοχευμένα για το Κύπελλο, δεν το βλέπουμε. Θα υπήρχε δικαιολογητικό αν διέκοπτε και το πρωτάθλημα. Έχει μία εβδομάδα τουλάχιστον διορία ο υφυπουργός για να αναθεωρήσει. Πολύ φοβάμαι ότι η απόφαση θα είναι αρνητική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κυριότερος όρος από την πλευρά του υφυπουργού έχει να κάνει με την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ. Ζητάει μία μορφή εξυγίανσης της όπως και κάποιων επιτροπών. Είμαστε διατεθειμένοι να το εξετάσουμε» και προσέθεσε:

«Θα πρέπει το Κύπελλο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί. Υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για να μην τεθούν θέματα βίας. Θα μπορούσαν να γίνουν τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών ή και σε ουδέτερο γήπεδο, θα μπορούσε να γίνει ο τελικός ακόμη και με ξένο διαιτητή, εφόσον αποτελεί πρόβλημα η διαιτησία στην Ελλάδα. Ο κ. Κοντονής τα συζητά όλα αυτά, αλλά απαιτεί πρώτα να γίνουν κάποιες ενέργειες από πλευράς ΕΠΟ. Εύχομαι να γίνουν και νέες συζητήσεις και να δοθεί μια εβδομάδα τουλάχιστον διορία, προκειμένου να αλλάξει απόφαση ο υπουργός. Πολύ φοβάμαι όμως πως αυτό δεν θα γίνει».


Η θέση του Κοντονή
Από την πλευρά του, ο  υφυπουργός Αθλητισμού μετά τη συνάντηση με FIFA και UEFA επέμεινε πως δεν τίθεται θέμα παραβίασης του αυτοδιοίκητου και ζήτησε από την ΕΠΟ να προχωρήσει σε αυτοκάθαρση:«Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τους εκπροσώπους FIFA και UEFA παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ. Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία. Μας ζητήθηκε η ανάκληση της απόφασης για ματαίωση του Κυπέλλου και μας είπαν ότι η ΕΠΟ προτίθεται να αποσύρει την προσφυγή στο ΣτΕ.

Δηλώσαμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται, αλλά αντιθέτως επιθυμεί την έκδοση απόφασης. Αν η ΕΠΟ επιθυμεί τη ματαίωση της προσφυγής, δεν έχουμε τη δυνατότητα να το εμποδίσουμε. Μας ζητήθηκε να επανεκκινήσει ο θεσμός και μας δηλώθηκε ότι σε αυτή την περίπτωση η FIFA είναι στη διάθεση της κυβέρνησης να διεξαχθεί ένας διάλογος για την αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά τη συζήτηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσο υπάρχει εκκρεμότητα, δεν είναι δυνατό να υπάρξει απόφαση ανάκλησης της ειλημμένης απόφασής μας. Αν υπάρξει απόσυρση της προσφυγής, η κυβέρνηση θέτει προϋπόθεση προς οποιαδήποτε συζήτηση να πάρει η ίδια η ΕΠΟ τα μέτρα για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με πρώτο όλους όσους ασκούν εξουσία σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου.

Θα πρέπει να υπάρξει απόλυτος εναρμονισμός του καταστατικού της ΕΠΟ με όσα ισχύουν διεθνώς και όχι να υπάρχουν διατάξεις που να θέτουν στο απυρόβλητο μια μεγάλη μερίδα παραγόντων, διαιτητών και άλλοι, που έχουν διώξεις και τους έχουν τεθεί περιοριστικοί όροι. Η FIFA θεωρεί ως προϋπόθεση της ανάκλησης της απόφασης για ματαίωση του Κυπέλλου. Εκεί υπήρξε διαφωνία»
και προσέθεσε:

«Μου έκανε εντύπωση πως η διεθνής ομοσπονδία έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έδειξε θετική να διεξάγονται αγώνες με ξένους διαιτητές, αλλά και να διακόπτονται όλοι οι αγώνες, ώστε να είναι η αρχή της εξυγίανσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο γιατί καταστρατηγείται η αρχή της αναλογικότητας. Για την κυβέρνηση προέχει η κοινωνική ειρήνη και η προστασία της έννομης τάξης και της ελληνικής νεολαίας. Αυτή τη στιγμή εμείς περιμένουμε εγγράφως τις απόψεις της FIFA για να απαντήσουμε και να πράξουμε τα δέοντα».
 

Όσο για τις συνέπειες ενός Grexit τόνισε: «Η απόφαση της FIFA θα είναι η έξωση της ΕΠΟ, που έχει κινήσει όλη αυτή τη διαδικασία, από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί από την ΕΠΟ, να πάρει τις πρωτοβουλίες ώστε μια κατάσταση σήψης ετών να πάρει τέλος. Δεν μπορεί να της επιβληθεί η κυβέρνηση. Το πρόβλημα βρίσκεται στα χέρια της και αν θέλει μπορεί να το λύσει σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Τέλος, επέμεινε ότι  δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ:

 «Παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει, γιατί όπως επεσήμανα και στους εκπροσώπους των διεθνών ομοσπονδιών, όταν υπάρχει μια απόφαση που αφορά την κοινωνία και την άσκηση κρατικής πολιτικής για λόγους ασφαλείας, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Παρέδωσα απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που επιβεβαίωνε αυτό που σας λέω. Καμία πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να θίξει το αυτοδιοίκητο. Όσο για το Κύπελλο, είναι ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Όταν ακούτε από εκπροσώπους των διεθνών ομοσπονδιών πως ίσως θα έπρεπε να σταματήσει και το πρωτάθλημα ή θα έπρεπε να έρθουν ξένοι διαιτητές, αυτό συνιστά παραδοχή όσων εμείς έχουμε επισημάνει».
http://www.protothema.gr/sports/article/566154/elliniko-podosfairo-ora-miden/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου