Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Σε πολεμικό συναγερμό και πάλι οι ρωσικές δυνάμεις στο Λένινγκραντ.

Σε πολεμικό συναγερμό τέθηκαν οι ρωσικές δυνάμεις της Δυτικής Στρατιωτικής περιφέρειας , ενώ πραγματοποιούνται εκτοξεύσεις αντιαεροπορικών πυραύλων, αναφέρει το αμυντικό portal Sputnik.
Οι μονάδες αεράμυνας της Ρωσίας τέθηκαν  σε υψηλή επιφυλακή για την διεξαγωγή ασκήσεων που  περιλαμβάνουν την εκτόξευση πυραύλων  S-300 και S-400 , ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας  του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σήμερα Τρίτη.rusia misiles

«Σήμερα, οι μονάδες της αεράμυνας στην   Δυτική Στρατιωτική Περιοχή τέθηκαν στην υψηλή επιφυλακή μάχης και  ετοιμότητα, σύμφωνα με εντολή από το γενικό επιτελείο. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, πύραυλοι S-300, S-400 Triumf, καθώς και συστήματα  Pantsir-S  μαζί με τους  σύγχρονους σταθμούς  ραντάρ  θα ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν την ανακάλυψη, παρατήρηση , και  τακτική καταστροφή «εχθρικών αεροσκαφών από τις μονάδες αυτές», δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Igor  Muginov σε ανακοίνωση του .
Η Μόσχα σύμφωνα με έγκυρους αμυντικούς εμπειρογνώμονες θέτει σε τακτά χρονικά διάστημα σε πλήρη ετοιμότητα τις δυνάμεις της τόσο  στην Νότια όσο και στην Δυτική περιφέρεια.
Ο λόγος έχει να  κάνει με την γεωπολιτική κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία , όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το «τέρας» του τζιχαντισμού εξαπλώνεται ταχύτατα στην Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη μεταλλάσσοντας την γεωπολιτική κατάσταση σε όλον τον κόσμο. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε εισέλθει σε «ταραγμένους καιρούς» λίαν επικίνδυνους για όλους τους πολίτες ανά  τον κόσμο.
Σε άρθρο  στο pentapostagma.gr πριν ένα  μήνα με τίτλο  (Ρωσικές μηχανοκίνητες ταξιαρχίες πεζικού σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα στην Νότια Ρωσία εναντίον του « ισλαμικού κινδύνου»), αναφέραμε περί συνεχών  ασκήσεων , μετακινήσεων  τεράστιου αριθμού  ρωσικού δυνάμεων, αεροσκάφη , πολεμικά πλοία,  υποβρύχια  κυρίως από ρωσικής  πλευράς είναι σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα παντού .
«Μονάδες της  επίλεκτης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας SMD που σταθμεύουν στη Δημοκρατία της Τσετσενίας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά ασκήσεις τακτικής στην περιοχή Σερνοβόντσκ στην περιφέρεια της Σταυρούπολης , με αποστολή  την ανακάλυψη , το μπλοκάρισμα και την πλήρη εξουδετέρωση  παράνομων ένοπλων σχηματισμών  του  εχθρού,» τόνισε  η υπηρεσία Τύπου.
Αυτό που προβληματίσει ιδιαίτερα είναι η συμμετοχή επίλεκτων δυνάμεων από ρωσικής πλευράς, κάτι που καταδεικνύει σαφέστατα εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου