Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Διακεκριμένος Ραβίνος της Νέας Υόρκης: Ταραχές, ένα Μεσσιανικό Σημάδι για τους Εβραίους να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

Ως ιδρυτής και διευθυντής του γυναικείου Torah Center της Ohr Naava στο Μπρούκλιν , ο Rabbi Zechariah Wallerstein είναι ένας από τους πιο σεβαστούς ραβίνους στην περιοχή της Νέας Υόρκης. Πρόσφατα έδωσε μια διάλεξη στην οποία παρότρυνε όλους τους Εβραίους να μετακινηθούν στο Ισραήλ, ανεξάρτητα συγκρίνοντας τις πρόσφατες ταραχές με τον Kristallnacht ( Night of Broken Glass) τα εθνικά πογκρόμ το Νοέμβριο του 1938 που σηματοδότησαν την έναρξη του Ολοκαυτώματος.

«Είπα στους ανθρώπους πριν από οκτώ χρόνια ότι η Αμερική πρόκειται να καταρρεύσει», είπε ο Ραβίνος Wallerstein σε διάλεξη την Κυριακή. «Όλοι μας, όλοι πρέπει να φύγουμε από εδώ. Δεν ανήκουμε εδώ. Δεν υπάρχει αμφιβολία για κανέναν που ακούει ότι είναι καιρός να πάμε στο Eretz Yisrael (τη χώρα του Ισραήλ). Αν δεν νομίζατε ότι ήρθε η ώρα μέχρι τώρα, δεν υπάρχει τίποτα να πείτε. "
 Ο Ραβίνος Chaim Kanievsky (ένας από τους σημαντικότερους ραβίους αυτής της γενιάς) το λέει αυτό τα τελευταία δύο χρόνια. Και ο Ραβίνος Αβραάμ Twersky (ένας άλλος διακεκριμένος ραβίνος) είπε ότι ήρθε η ώρα να κινηθείς και μετακομίσεις.
 Ο Ραβίνος Wallerstein διαβεβαίωσε τους μαθητές του ότι ο Μεσσίας είναι επικείμενος.
[Οι εβραϊκές πηγές λένε ότι] στην εποχή του Moshiach (Μεσσία) θα υπάρξουν πολλές προειδοποιήσεις για να σηκωθείτε και να φύγετε. 
Έτσι είπα, 
«Εντάξει, ας πάμε!». 
Αλλά ταυτόχρονα είδα ότι η οικογένειά μου είναι εδώ, τα εγγόνια μου είναι εδώ, δεν μιλούν εβραϊκά. Η επιχείρησή μου είναι εδώ. Οι φίλοι μου είναι εδώ. Οι οργανώσεις μου είναι εδώ. Περιμένετε απλώς να  φύγω;
«Και η απάντηση είναι« ναι »."
«Επειδή τώρα, η Αμερική είχε τη χειρότερη βία. Η φιλελεύθερη Νέα Υόρκη και το φιλελεύθερο LA είχαν τον χειρότερο ιό. Η φιλελεύθερη Νέα Υόρκη και το φιλελεύθερο ΛΑ έχουν τους χειρότερους βανδαλισμούς και ταραχές. Και εδώ ζούμε ».
«Όλοι μας, όλοι πρέπει να φύγουμε από εδώ. Δεν είναι πια για εμάς. Δεν ανήκουμε πια εδώ. Ο Χάσεμ πήρε πολλά χρήματα που μας κρατούσαν εδώ, την εκπαίδευση που μας κράτησε εδώ ».
«Χασέμ βοηθήστε μας. Ω , θα έπρεπε να σας καθοδηγήσω (δύναμη). Είναι γραμμένο σε όλα τα seforim (ιερά βιβλία) ότι αυτό θα συμβεί. όποιος έχει κολλήσει στο γαλάζιο ( εξορία) όταν έρθει ο Μοσιάχ , και κάποιοι από εμάς δεν πρόκειται να φτάσουν στον Ερέτς Γιίσραελ . Είναι το καλύτερο μέρος. Και το καλύτερο μέρος είναι στο δυτικό τμήμα της Ιερουσαλήμ. "
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ
Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου