Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

Σμήνος από θανατηφόρα μεταλλαγμένα τσιμπούρια εισέβαλαν στη Ρωσία με 2.125 επιθέσεις σε παιδιά.

Η Ρωσική Σιβηρία συγκλονίστηκε από μια εισβολή κροτώνων που πιπιλίζουν το αίμα που οι ειδικοί δήλωσαν ότι περιλαμβάνουν μια νέα και θανατηφόρα «μεταλλαγμένη» ποικιλία.

Αποκαλυπτικό σμήνος από θανατηφόρα μεταλλαγμένα τσιμπούρια εισβάλλουν στη Ρωσία
Στην περιοχή Krasnoyarsk, υπάρχουν 428 φορές περισσότερα τσιμπούρια από το συνηθισμένο - προκαλώντας φόβους για την ασθένεια Lyme και ασθένειες που προκαλούν εγκεφαλική φλεγμονή .
Οι γιατροί στην περιοχή ανέφεραν περίπου 8.215 τσιμπήματα από τσιμπούρι, συμπεριλαμβανομένων 2.125 περιστατικών που αφορούσαν παιδιά.
Έχει αφήσει ορισμένα νοσοκομεία ανίκανα να αντεπεξέλθουν στην επίθεση των μεταλλάξεων.
Τα προάστια της πόλης Krasnoyarsk είναι μολυσμένα με 214 τσιμπούρια ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Κανονικά, το "ασφαλές" σχήμα είναι μόνο 0,5.
Σχεδόν το 2% φέρει τη ιογενή εγκεφαλίτιδα που προκαλείται από κρότωνες, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, με το ένα τρίτο να μεταδίδει τη βρολίωση που προκαλείται από κρότωνες - ή τη νόσο του Lyme, προσβάλλοντας στις αρθρώσεις, την καρδιά και το νευρικό σύστημα, αναφέρει την Επιδημιολογία και την Υγιεινή της περιοχής.
Αρκετές περιοχές της Σιβηρίας έχουν πληγεί από σμήνη υβριδικών κροτώνων, ανέφερε ο Ζβέζντα , η εφημερίδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Τα τσιμπούρια των μεταλλαγμένων επιτίθενται - αυτό δεν είναι ένας τίτλος των ταμπλόιντ, αλλά ένα γεγονός », δήλωσε η έκθεσή του.
Αυτά συνδυάζουν τις «χειρότερες ιδιότητες» δύο κοινών τύπων ρωσικών τσιμπουριών - το Ixodes persulcatus, το τσιγάρο τάιγκα και το «κακόβουλο» τσιμπούρι Pavlovsky ή της Άπω Ανατολής.
Επιτίθενται σε ανθρώπους με μακρύ και κοντό γρασίδι.
«Μεγάλος αριθμός υβριδίων μεταξύ ειδών» που παράγουν «γόνιμους απογόνους» εισέβαλαν στις περιοχές Νοβοσιμπίρσκ και Τομσκ , δήλωσε η Δρ. Νίνα Τϊχούνοβα, του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας και Θεμελιώδους Ιατρικής, Νοβοσιμπίρσκ.
Αυτή η μετάλλαξη «είναι ικανή να μεταφέρει μολυσματικούς παράγοντες που σχετίζονται και με τα δύο γονικά είδη».
Τα προκύπτοντα τσιμπήματα είναι «πολύ δυσάρεστα για τους ανθρώπους», είπε.
Το Νοβοσιμπίρσκ έχει δει ένα άλμα 150% σε άτομα που αναζητούν ιατρική βοήθεια αφού υπέφεραν δαγκώματα από «ασυνήθιστα ενεργά» τσιμπούρια που τσίμπησαν κάτω από το δέρμα σε αιμοφόρα αγγεία. Μερικοί, 22 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν για εγκεφαλίτιδα.
Στην περιοχή Sverdlovsk στα Ουράλια, 17.242 άτομα έχουν δαγκωθεί από τσιμπούρια, μεταξύ των οποίων 4.334 παιδιά. Εδώ, το 36% εμφάνισε τη νόσο Lyme.
Ίσως καταλαβαίνετε ρωσικά; Από αυτό το βίντεο είναι καλό για εσάς:
Η αύξηση των αριθμών έρχεται αφού οι Ρώσοι μέχρι πρόσφατα βρίσκονται υπό καραντίνα έναντι του κοροναϊού.
Πολλές πόλεις λένε ότι δεν έχουν αποθέματα ανοσοσφαιρίνης για να θεραπεύσουν τους πάσχοντες ή μόνο για παιδιά. Η περιοχή του Καμπαρόφσκ αναφέρει ότι έχει εξαντληθεί το εμβόλιο ανοσοσφαιρίνης και εγκεφαλίτιδας. Νέες προμήθειες αναμένονται μόνο τον Ιούλιο, με τους ανθρώπους να καλούνται να μείνουν στο σπίτι.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ
Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου