Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!Το σχέδιο των ΗΠΑ για τη νοτιοανατολική ΜΕΣΟΓΕΙΟ...Ως περιφερειακή δύναμη, χαρακτηρίζουν την Κύπρο, σε περίπτωση επανένωσης, οι Αμερικανοί. Αν η Κύπρος ενωθεί, επέλθει ηρεμία στις σχέσεις με την Τουρκία και ο κόμβος συνεργασίας της Κύπρου με το Ισραήλ και την Αίγυπτο επιτευχθεί, τότε το Νησί γίνεται 'μεγάλος παίκτης'.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ, Καθλίν Ντόχερτι, μιλώντας στο συνέδριο των Αποδήμων Κυπρίων, ανέφερε: «Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μια επανενωμένη Κύπρος θα γίνει μια σημαντική εμπορική και επιχειρηματική πλατφόρμα, με ευκαιρίες για όλους τους Κυπρίους, όλων των ηλικιών -αλλά ιδιαίτερα για τους νέους. Θέλω να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τώρα για το τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τους Κύπριους να οραματιστούν και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον, καθιστώντας το νησί μια έμπνευση παγκόσμια».
Η πρέσβειρα φρόντισε να θυμίσει τον ρόλο της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy, η οποία ηγείται της ανάπτυξης των ενεργειακών πόρων στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, η ExxonMobil, έχει υποβάλει προσφορά για ένα από τα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σε σχετική ερώτηση είπε ότι υπάρχουν πολλοί οικονομικοί και πολιτικοί λόγοι για τους οποίους  η Τουρκία χρειάζεται να στηρίζει μια λύση στο Κυπριακό τώρα, ενώ στο παρελθόν δεν υπήρχαν.
Την ίδια στιγμή ο Ελσαΐντ Ναμπίλ Μόρσι, α’ γραμματέας στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αιγύπτου στη Λευκωσία, δήλωσε στο συνέδριο ότι «οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου έχουν αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία τρία χρόνια και έφθασαν σε πρωτοφανή επίπεδα συνεργασίας και συντονισμού σε όλα τα επίπεδα» ενώ ο αναπληρωτής προϊστάμενος αποστολής της ισραηλινής Πρεσβείας, Σάμι Αμπύ Χάνεμπ, είπε ότι «τα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες έχουν εργαστεί και έχουν επιτύχει την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με τα πρώτα βήματα προς την ενίσχυση των σχέσεων να έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης και αργότερα συνεχίστηκε και ενισχύθηκε περαιτέρω από την παρούσα κυβέρνηση της Κύπρου».

Οι Αμερικανοί  αρχίζουν να δείχνουν προτίμηση σε άλλες περιφερειακές δυνάμεις και όχι στην Τουρκία. Θεωρούν ότι η Κύπρος, μαζί με Ισραήλ και Αίγυπτο μπορούν να γίνουν ο πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, καθώς ο παράγοντας ενέργεια είναι σημαντικότατος. Ελπίζουμε ότι και η Ελλάδα, με κάποιο τρόπο, θα μπει στο παιγνίδι, έτσι ώστε τελικά να απομονωθεί πλήρως η Τουρκία.
http://www.voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/75039-apokalypsi-to-sxedio-ton-ipa-gia-ti-notioanatoliki-mesogeio.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου