Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ- Ισραηλινοί πυρπόλησαν εκκλησία και τζαμί.

  Η διπλωματική αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τις τελευταίες 48 ώρες Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν ένα τζαμί κοντά στη Βηθλεέμ και μια χριστιανική Ορθόδοξη Σχολή στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ», και θεωρεί «ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές».

Ισραηλινοί πυρπόλησαν εκκλησία και τζαμί

Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «είναι πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει διευκρινίσεις από την κυβέρνηση του Ισραήλ, ως κατοχική δύναμη για τα εγκλήματα αυτά, με σκοπό τον τερματισμό τους και να μεριμνήσει για την προστασία των Ιερών Τόπων».

Και προσθέτει: «Καλούμε τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της φίλης ελληνικής κυβέρνησης και όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να βοηθήσουν να τεθεί άμεσα ο παλαιστινιακός λαός υπό καθεστώς Διεθνούς Προστασίας και να πιέσουν το Ισραήλ να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου, ώστε έτσι να καταστεί δυνατή η ίδρυση του Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, κάτι το οποίο είναι ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα και τη βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή μας».    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64147663

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου