Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ-- την πρώτη ημέρα μετά από το κτύπημα στο Ιράν-- αναπτύσσουν F-22 stealth στον Κόλπο.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, της Πολεμικής Αεροπορίας, του εδάφους, και ομάδες ειδικών δυνάμεων που βασίζονται στο σπίτι, στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, έλαβαν μέρος αυτή την εβδομάδα σε μια ειδική άσκηση με εντολή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την προσομοίωση σε αντιδράσεις, σε ενδεχόμενο κτύπημα των ΗΠΑ-Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, αναφέρουν αποκλειστικά στο debkafile οι πηγές από την Ουάσιγκτον.
Την Κυριακή 22 Απριλίου, οι ΗΠΑ μεταβίβασαν επίσης μια σειρά προηγμένων stealth F-22 μαχητικών βομβαρδιστικών, που πιστεύεται ότι είναι από την 302η μοίρα μαχητών , από την κοινή Βάση Elmendorf-Ρίτσαρντσον στην Αλάσκα και το Al Dhafra την αεροπορική βάση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα .
Σύμφωνα με τις πηγές μας, τα F-22 μαχητικά θα ενταχθούν μαζί με τα F-15 της 104ης Πτέρυγας μαχητικών της Μασαχουσέτης της Εθνικής Φρουράς τα οποία μεταφέρθηκαν στην Αλ Udeid βάση πριν από ένα μήνα.
Η αποστολή τους θα είναι να καταστρέψουν την ιρανική πολεμική αεροπορία και την εναέρια άμυνα της χώρας, έτσι ώστε να ανοίξουν το δρόμο για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ,στα βομβαρδιστικά τους να αναλάβουν δράση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και της στρατηγικής υποδομής του στρατού και του Σώματος της Επαναστατικής Φρουράς.
Αυτή η άνευ προηγουμένου συγκέντρωση των ΗΠΑ στον αέρα μπορεί να είναι για τη συμπλήρωση των αεροσκαφών στα decks του USS Abraham Lincoln και USS Enterprise, και να συνοδεύεται από ένα τρίτο φορέα το συντομότερο, η επίθεση παίρνει εν εξελίξει και η Τεχεράνη δείχνει ,ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είναι σοβαρή για τη χρήση στρατιωτικών μέσων, ως επιπλέον πίεση στο Ιράν,για να υποχωρήσει στις διπλωματικές διαπραγματεύσεις - τόσο με τις έξι δυνάμεις και με τις ΗΠΑ μέσω παράνομων διαύλων.
Και οι δύο κινήσεις, όπως έγιναν στις ΗΠΑ και στις πέντε άλλες παγκόσμιες δυνάμεις, προετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο των συνομιλιών με το Ιράν,που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα ,για να χαλιναγωγήσουν το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Ο Επικεφαλής του Ισραήλ σε σχόλιο του , υπολοχαγός Γεν. Benny Gantz, που έκανε στο AP στις 26 Απριλίου για "άλλες χώρες" που ετοιμάζουν τις ένοπλες δυνάμεις τους για ένα πιθανό κτύπημα,για να κρατήσουν την Τεχεράνη ,από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, και αναφέρεται ότι αναπτύσσονται F-22 αεριωθούμενα αεροπλάνα stealth. Δεν αναφέρετε σε άλλες χώρες.
Το σχόλιό του έλαβε χώρα στην Ουάσιγκτον, ως ισχυρότερο μήνυμα του Ισραήλ, μέχρι τώρα, ότι δεν θα είναι μόνη της σε μια επίθεση στο Ιράν, αλλά θα έχουν μαζί και τους εταίρους, οι ΗΠΑ πιθανώς - και πιθανώς επίσης και η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία ή πιθανώς και η Ιταλία.
Στο τέλος της άσκησης- προσομοίωσης των ΗΠΑ, αυτής της επίθεσης,αναφέρουν στο debkafile ο υπουργός Άμυνας Λέον Πανέτα και ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντισυνταγματάρχης Γεν. Martin Dempsey,ότι έχουν υποβληθεί στο Λευκό Οίκο τρία συμπεράσματα:
1. Η απάντηση του Ιράν σε ένα στρατιωτικό πλήγμα θα "μετρηθεί", τόσο για να περιορίσει τη ζημία του καθεστώτος και για τη διατήρηση των στρατιωτικών πόρων για μια πιθανή συνέχεια της επίθεσης.
2. Οι Ιρανοί θα επιστρέψουν για να εργαστούν για την κατασκευή ενός πυρηνικού όπλου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
3. Η καταστροφή από τις βασικές συνιστώσες του πυρηνικού του προγράμματος αναμένεται να αλλάξει τη στάση του Ιράν στις διαπραγματεύσεις, γεγονός που τους καθιστά λιγότερο αναιδής και πιο υποχωρητικούς στις διεθνείς απαιτήσεις.              http://www.debka.com/article/21955        ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου