Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Ξύπνησε το Κτήνος! Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι εξαΰλωσαν το αρχηγείο της Μοσάντ στο Κουρδιστάν-Πλήγμα και κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ.

 Οι Ιρανοί Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης αποκάλυψαν 2 πολύ σημαντικά πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ.

Το Ιράν ανακοίνωσε πως έπληξε το αρχηγείο της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών στο Ιράκ.

Πιο συγκεκριμένα και βάσει νέας δημοσίευσης του διάσημου πρακτορείου Reuters, οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν αποκάλυψαν πως επιτέθηκαν στο «κατασκοπευτικό αρχηγείο» του Ισραήλ στην ημιαυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ. Η αποκάλυψη αυτή έγινε μέσω ιρανικών κρατικών μέσων αργά εχθές την Δεύτερα, ενώ προστέθηκε πως οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης έπληξαν επίσης στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οι Ιρανοί έχουν συμμάχους παντού στην Μέση Ανατολή. Το χθεσινό πλήγμα αυξάνει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες περί επέκτασης του πολέμου στη Γάζα, ειδικά αφότου αμερικανικά και βρετανικά έπληξαν στόχους των Χούθι στην Υεμένη τις προηγούμενες ημέρες.

«Ως απάντηση στις πρόσφατες κτηνωδίες του σιωνιστικού καθεστώτος, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο διοικητών των Φρουρών και του Άξονα Αντίστασης (Axis of Resistance)... ένα από τα κύρια αρχηγεία κατασκοπίας της Μοσάντ στην περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ καταστράφηκε με βαλλιστικούς πυραύλους» δήλωσαν οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης.

Το Reuters αναφέρει πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την είδηση, μιας και το ζήτημα δεν σχολιάστηκε ακόμη από Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Ωστόσο ήταν γνωστό πως το Ιράν αναζητούσε την κατάλληλη ευκαιρία να εκδικηθεί την Ιερουσαλήμ για τον θάνατο 3 μελών των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένου ενός απόστρατου διοικητή της ομάδας που συνέδραμε ως σημαντικός στρατιωτικός σύμβουλος. 

Παράλληλα, από τότε που η Χαμάς επιτέθηκε συνοριακές περιοχές του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου έχουν σημειωθεί αρκετές συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν. Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου λέγεται πως σκοτώθηκαν περισσότεροι από 130 μέλη της Χεζμπολάχ από ισραηλινά πυρά.

Πλήγμα κατά του ISIS

Εκτός από την επίθεση κατά του αρχηγείου της ισραηλινής Μοσάντ, οι Ιρανοί αποκάλυψαν πως «εκτοξεύσαμε έναν αριθμό βαλλιστικών πυραύλων στη Συρία και κατέστρεψαν οργανωτές τρομοκρατικών επιχειρήσεων» στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων μελών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Συγκεκριμένα το πλήγμα αυτό έλαβε χώρα βορειοανατολικά της Αρμπίλ, της πρωτεύουσας του Κουρδιστάν, σε μία κατοικήσιμη περιοχή κοντά στο αμερικανικό προξενείο.

Αν και το αμερικανικό υπουργείο άμυνας χαρακτήρισε «ριψοκίνδυνη» την επίθεση στην Αρμπίλ ανακοίνωσε πως δεν υπήρξαν απώλειες ή ζημιές σε αμερικανικές υποδομές.

 pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου