Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Έβγαλαν τον…«σωσία» του Πούτιν ενώπιόν του!! Δείτε την αντίδρασή του, vid.

 Ένα προφανώς στημένο σκηνικό με πολλούς συμβολισμούς!!


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε να τα…χάνει για λίγο όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με μια έκδοση του εαυτού του που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη.


Ο «σωσίας» βρήκε την ευκαιρία να θέσει μια ερώτηση στον Πούτιν σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου όπου δεκάδες πολίτες απ’ όλη την χώρα είχαν συνδεθεί με τον πρόεδρο μέσω βιντεοσύνδεσης.


«Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς, γεια σας, είμαι φοιτητής στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Θέλω να ρωτήσω, είναι αλήθεια ότι έχετε πολλούς σωσίες;», ρώτησε ο σωσίας, προκαλώντας τα γέλια του κοινού στην αίθουσα αλλά και το μειδίαμα του Πούτιν.


«Και επίσης: Πώς βλέπετε τους κινδύνους που φέρνουν στη ζωή μας η τεχνητή νοημοσύνη και τα νευρωνικά δίκτυα;»


Η ερώτηση προκάλεσε έναν φαινομενικό δισταγμό από τον Πούτιν, ο οποίος βρισκόταν ήδη στην τέταρτη ώρα που δέχονταν ερωτήσεις στη μαραθώνια αυτή συνέντευξη Τύπου.


«Βλέπω ότι μπορεί να μου μοιάζεις και να μιλάς με τη φωνή μου. Αλλά το σκέφτηκα και αποφάσισα ότι μόνο ένα άτομο πρέπει να μου μοιάζει και να μιλάει με τη φωνή μου, και αυτό θα είμαι εγώ», είπε.


«Αυτός είναι ο πρώτος μου σωσίας, παρεμπιπτόντως», συμπλήρωσε ο Πούτιν ως εκ των υστέρων.

Είναι εξάλλου κοινό μυστικό πως ο Ρώσος πρόεδρος κυκλοφορεί με παραπάνω από έναν σωσίες, κάτι που βεβαίως το Κρεμλίνο δεν έχει επιβεβαιώσει ποτέ.

Ωστόσο είναι πράγματι τρομακτικό πως με απλά προγράμματα «τεχνητής νοημοσύνης» μπορεί κάποιος να…προσποιηθεί στις μέρες μας ένα υπαρκτό πρόσωπο.

Από το Κρεμλίνο πάντως δεν έστησαν…τυχαία την παρακάτω χαρούμενη ανάπαυλα κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Πούτιν:

απεμπε-EPA-Sputnik pool photo

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου