Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Ψέματα θαύματα των τελευταίων καιρών: Γιατί η κοινωνία τρέχει αδιάκοπα προς τον πνευματισμό και τη μαγεία.


Μαρκ Χίτσκοκ

Ψευδοπροφήτες, μέντιουμ, μέντιουμ και μάντες: Η άνοδος αυτών των πραγμάτων στον κόσμο μας σήμερα είναι σημάδι των καιρών.

Στη Ομιλία της Ελιάς, ο Ιησούς είπε, «Και πολλοί ψευδοπροφήτες θα αναστηθούν και θα εξαπατήσουν πολλούς. Και επειδή η ανομία θα περισσέψει, η αγάπη των πολλών θα ψυχθεί» (Ματθαίος 24:11-12).

Η Βίβλος λέει ότι θα αυξηθούν οι ψευδοπροφήτες—απατεώνες και ψεύτικοι που ισχυρίζονται ότι έχουν γνώση του μέλλοντος. Το βλέπουμε σήμερα στην αύξηση της μαγείας, των μαγικών τεχνών, των μέντιουμ και της μαγείας.

Στην Καινή Διαθήκη, βρίσκουμε τη λέξη «φαρμακεία», όπου παίρνουμε την αγγλική λέξη για το φαρμακείο. Η λέξη «φαρμακεία» αναφέρεται σε μαγεία, μαγεία ή ξόρκια και συχνά μεταφράζεται με αυτόν τον τρόπο. Αυτή η λέξη χρησιμοποιήθηκε επίσης στα αρχαία ελληνικά για τη δηλητηρίαση ανθρώπων με τη χρήση φίλτρων, γοητειών, ναρκωτικών ή ουσιών που αλλάζουν τη διάθεση.

Η Φαρμακεία χρησιμοποιείται δύο φορές στο Βιβλίο της Αποκάλυψης. Χρησιμοποιείται στο Αποκάλυψη 9:21 κατά τις κρίσεις της σάλπιγγας: "Ούτε μετάνιωσαν για τους φόνους τους ούτε για τους τα μάγια [φαρμακεία], ούτε της πορνείας τους, ούτε των κλοπών τους.»

Τώρα, για μένα, αυτό είναι ενδιαφέρον. Από τι κυριαρχείται ο κόσμος μας σήμερα; Το ποσοστό δολοφονιών και κλοπών αυξάνεται δραματικά στις μεγάλες πόλεις σε όλη την Αμερική. Βλέπουμε κάθε είδους αύξηση της σεξουαλικής ανηθικότητας. Είναι ενδιαφέρον ότι μεταξύ αυτών των αμαρτιών περιλαμβάνεται και η φαρμακεία.

Αποκάλυψη 18:23, μιλώντας για τη Βαβυλώνα, αυτή τη μεγάλη πόλη του τέλους του χρόνου στο σύστημα που κυριαρχείται από τον Αντίχριστο, λέει: «Και Το φως ενός κεριού δεν θα λάμπει πια μέσα σου. Και η φωνή του γαμπρού και της νύφης δεν θα ακούγεται πια σε σένα· γιατί οι έμποροί σου ήταν οι μεγάλοι άντρες της γης. γιατί με τα μάγια σου [φαρμακεία] εξαπατήθηκαν όλα τα έθνη."

Το θρησκευτικό και οικονομικό σύστημα της θλίψης που θα κυβερνά ο Αντίχριστος θα κυριαρχείται από τον πνευματισμό, τη μαγεία και τις μαγικές τέχνες.

Ο Αντίχριστος θα είναι ο μεγαλύτερος μάγος όλων των εποχών. Θα λάβει την καθοδήγησή του απευθείας από τον σατανά και θα κάνει κάθε είδους σημάδια, θαύματα και θαύματα. Θα είναι μια μαζική εκστρατεία δαιμονικής εξαπάτησης.

Μπορούμε να δούμε μια προεπισκόπηση αυτού σήμερα καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε μέντιουμ, πνευματιστές και μάντες για καθοδήγηση και πληροφορίες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η New York Post, μαζί με πολλές άλλες δημοσιεύσεις, έγραψε για έναν τυφλό μυστικιστή που ονομάζεται Baba Vanga.

Ο Baba Vanga, ένας υποτιθέμενος Βούλγαρος διορατικός ή μυστικιστής, ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να δει το μέλλον. Έμεινε τραγικά τυφλή ως παιδί από έναν ανεμοστρόβιλο. Πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτή η γυναίκα ήταν ένας σύγχρονος «Νοστράδαμος των Βαλκανίων».

Πέθανε το 1996 αλλά έχει αναπτύξει μια λατρεία. Ο Βούλγαρος Τσάρος Μπόρις Γ' και ο Σοβιετικός ηγέτης Λεονίντ Μπρέζνιεφ φέρεται να τη συμβουλεύτηκαν προσωπικά για να μάθουν για το μέλλον. Υποτίθεται ότι προέβλεψε τη δολοφονία της Ίντιρα Γκάντι το 1969, στις 11 Σεπτεμβρίου, ότι ο 44ος πρόεδρος θα ήταν μαύρος και την ακριβή ημερομηνία του θανάτου της.

Όμως, όπως συμβαίνει με πολλά από αυτά τα μέντιουμ και τους ψευδοπροφήτες, δίνουν πολλές υποτιθέμενες «προφητείες». Σε αυτό το NY Post άρθρο, της δίνει μια σειρά από ετήσιες προβλέψεις και υπάρχουν επτά από αυτές για το 2024.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

 • Απόπειρα δολοφονίας κατά της ζωής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν
 • Τρόμος και βιολογική επίθεση από μεγάλη χώρα
 • Μια τεράστια οικονομική κρίση το 2024 (Λοιπόν, αυτό δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να προβλεφθεί)
 • Καιρικά προβλήματα
 • Κυβερνοεπιθέσεις
 • Ιατρικές ανακαλύψεις για ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και ο καρκίνος
 • Μεγάλες τεχνολογικές ανακαλύψεις στον κβαντικό υπολογισμό

Η Vanga προέβλεψε επίσης ευρύτερα:

 • Η επίλυση της παγκόσμιας κρίσης πείνας μεταξύ 2025 και 2028 (Λοιπόν, αν αυτό πρόκειται να συμβεί, θα πρέπει να συμβεί αρκετά γρήγορα)
 • Ο κομμουνισμός θα επιστρέψει στον κόσμο μέχρι το 2026
 • Η ανθρωπότητα θα κάνει ταξίδι στο χρόνο μέχρι το έτος 2304
 • Το τέλος του κόσμου θα γίνει το έτος 5079

Όταν μεγάλωνα, υπήρχε μια γυναίκα που ονομαζόταν Jean Dixon, και κάθε χρόνο, έβγαζε τη σειρά των προφητειών της που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν.

Τώρα, αυτό που δείχνει όλο αυτό είναι αν πετάξεις αρκετές προβλέψεις στον τοίχο, τελικά κάτι θα κολλήσει. Μερικοί από εσάς μπορεί να έχετε ακούσει τη σύγκριση μου μεταξύ αυτών των ψευδοπροφητών και της φράσης "ένα χαλασμένο ρολόι είναι σωστό δύο φορές την ημέρα." Μερικά πράγματα καταλαβαίνουν εδώ. και εκεί. Είναι σαν τον άντρα που πήγε να επισκεφτεί το μέντιουμ του και όταν έφτασε εκεί, υπήρχε μια πινακίδα στην πόρτα που έλεγε: "έκλεισε λόγω απρόβλεπτων συνθηκών."

Πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχουν απρόβλεπτες περιστάσεις με τον Θεό. Η Βίβλος έχει 100%, 100% των περιπτώσεων, αποδεδειγμένο ιστορικό όσον αφορά τα πράγματα που προβλέπει.

Στην πραγματικότητα, στο Ησαΐας 46:10, ο Θεός λέει, «Δηλώνοντας το τέλος από το αρχή, και από αρχαιοτάτων χρόνων τα πράγματα που δεν έχουν γίνει ακόμη, λέγοντας: Η συμβουλή μου θα επιμείνει, και θα κάνω όλη μου την ευχαρίστηση:»

Είναι λυπηρό ότι, καθώς ο κόσμος μας κατεβαίνει όλο και περισσότερο στο σκοτάδι, οι άνθρωποι στρέφονται σε μέντιουμ, μέντιουμ και άλλους ανθρώπους για να τους δώσουν πληροφορίες όταν η Βίβλος είναι η μόνη 100% ακριβής πηγή γνώσης για το μέλλον.

Το 22% των Αμερικανών (1 στους 5) έχουν συμβουλευτεί ένα μέντιουμ στη ζωή τους. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη νεότερη γενιά. Δεν τους αρέσει η οργανωμένη θρησκεία, αλλά πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να είναι άθεοι, έτσι στράφηκαν σε αυτό που θα λέγαμε πνευματισμός ή πνευματικότητα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 1/3 των μη θρησκευτικών Gen Zs και των νεαρών millennials έχουν πεποιθήσεις της Νέας Εποχής.

Στο TikTok, υπήρξαν 3,8 δισεκατομμύρια προβολές για το #Astrology, 6 δισεκατομμύρια προβολές για το #AstrologyTickTock και 79,4 δισεκατομμύρια προβολές για το #ZodiacSigns. Αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια του COVID. Μέσα στα lockdown, ο κόσμος φοβόταν. Τώρα, το 43% των γυναικών Gen Z λένε ότι θα έπαιρναν μια μεγάλη απόφαση με βάση την αστρολογία. 

Ένα άρθρο αυτή την εβδομάδα ρώτησε: "Γιατί οι millennials και η Gen Z αγαπούν τα μέντιουμ;" Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι ψάχνουν για απαντήσεις. Υπάρχει φόβος για το μέλλον. Οι άνθρωποι θέλουν καθοδήγηση, αλλά δεν πιστεύουν στη Βίβλο, επειδή οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να ανταλλάξουν την άβολη αλήθεια με άνετα ψέματα.

Δεν χρειάζεται να υποταχθούν σε κανέναν και τίποτα όταν πιστεύουν στον πνευματισμό ή στα μέντιουμ. Όλα έχουν να κάνουν με τον εαυτό, και αυτός είναι ο τρόπος που αρέσει στους ανθρώπους. Είναι υπεύθυνοι για τη ζωή τους στο μέλλον. Όλο και περισσότεροι σύμβουλοι σήμερα συνδυάζουν θεραπεία και ψυχικές αναγνώσεις.

Η New York Post δημοσίευσε ένα άρθρο αυτή την εβδομάδα με τίτλο, "Οι Νεοϋορκέζοι εγκαταλείπουν τους θεραπευτές για μέντιουμ."

«Πολλοί άνθρωποι μόλις αναζητούσαν περισσότερα στο άγνωστο και περισσότερα είδη θεραπείας από διαφορετικές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των ταρώ, της αστρολογίας και όλων των άλλων», ανέφερε η έκθεση. «Κάποιος μου μίλησε σαν να ήξερε την ψυχή μου, κάτι που ξεπερνούσε κάθε εμπειρία θεραπείας που είχα ποτέ».

Τους λένε ότι μπορούν να βρουν τη «δική τους εσωτερική πυξίδα». Αυτό αρέσει στους ανθρώπους γιατί μπορούν να έχουν τον έλεγχο της ζωής τους.

Η Βίβλος απαγορεύει αυστηρά κάθε είδους μαγεία, μέντιουμ, κάρτες ταρώ και αστρολογία. Δευτερονόμιο 18:10-13 λέει, «Δεν θα βρεθεί ανάμεσά σας κανένας που να κάνει τον γιο του ή η κόρη του να περάσει μέσα από τη φωτιά, ή που χρησιμοποιεί μαντεία, ή παρατηρητής των καιρών, ή μάγος, ή μάγισσα. Ή ένας γόης, ή ένας σύμβουλος με γνώριμα πνεύματα, ή ένας μάγος, ή ένας νεκρομαντείος. Διότι όλοι όσοι κάνουν αυτά τα πράγματα είναι βδέλυγμα στον Κύριο· και εξαιτίας αυτών των βδελυγμάτων ο Κύριος ο Θεός σου τους διώχνει από μπροστά σου. Θα είσαι τέλειος με τον Κύριο τον Θεό σου.»

Υπάρχουν δεκάδες στίχοι σαν αυτόν. 1 Χρονικών 10:13 λέει, «Έτσι ο Σαούλ πέθανε για την παράβασή του που διέπραξε εναντίον του Κυρίου, ακόμη και εναντίον τον λόγο του Κυρίου, τον οποίο δεν κράτησε, καθώς και για να ζητήσει τη συμβουλή κάποιου που είχε οικείο πνεύμα, να τον ρωτήσει.»

Ως πιστοί στον Ιησού Χριστό, έχουμε το Άγιο Πνεύμα να κατοικεί μέσα μας. Ένα άτομο το έθεσε ως εξής: «Το Άγιο Πνεύμα κατοικεί και θέλει να γίνει πρόεδρος». Είναι κάτοικος της ζωής μας και θέλει να μας καθοδηγήσει και να μας κατευθύνει. Ξέρει το μέλλον σου και το μέλλον μου. 

Το Ιωάννης 16:13 λέει, «Θα σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια…»

Το Ρωμαίους 8:14 λέει, «Διότι όσοι οδηγούνται από το Πνεύμα του Θεού, είναι γιοι του Θεού».

Βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας να πέφτει όλο και περισσότερο για εξαπάτηση και πνευματική αποπλάνηση. Αυτή είναι μια άλλη ένδειξη ότι ο ερχομός του Ιησού είναι κοντά. Αυτές οι προφητείες που έκανε για τους ψευδοπροφήτες που πολλαπλασιάζονται στους έσχατους καιρούς έρχονται να πραγματοποιηθούν. Με όλα όσα βλέπουμε στον κόσμο μας σήμερα, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι ο ερχομός του Ιησού είναι πολύ κοντά.


ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου