Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Τροχαίο ατύχημα με την ελληνική αποστολή στη Λιβύη – Επιστρέφουν εσπευσμένα στην Αθήνα με το C-130.

 Τροχαίο ατύχημα είχε η ελληνική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων που μετέβει σήμερα στη Λιβύη για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στις πλημμυρισμένες περιοχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OnAlert, από τους 5 τραυματίες, ένα στέλεχος φέρει σοβαρά τραύματα.Το C-130 μετέφερε τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Βεγγάζη κι έπειτα επέστρεψε στην Ελευσίνα. Ωστόσο, λόγω του ατυχήματος, επιστρέφει εσπευσμένα στη Λιβύη για να παραλάβει τους τραυματίες και να του ςφέρει στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε την ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης

Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα. Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου