Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Οι αρχαίοι θρύλοι λένε ότι οι θεοί ήρθαν από τον ουρανό.

 

Αρχαίοι θεοί που πετούν από τον ουρανό
- Πακιστάν
- Κίνα
- Ινδία
- Ιράν
Οι αρχαίοι θρύλοι λένε ότι οι θεοί ήρθαν από τον ουρανό
μερικές σκέψεις για τους αρχαίους θεούς. Γιατί ήρθαν από τον ουρανό, τι έκαναν εδώ και πού εξαφανίστηκαν;

Σχεδόν κάθε μεγάλος πολιτισμός στην αρχαιότητα, και ίσως ακόμη και όλοι, είχαν θρύλους για αρχαίους θεούς που ήρθαν από τον ουρανό.
Ο πολιτισμός των Σουμερίων, οι Ινδιάνοι των Μάγια, η Αίγυπτος, η Ινδία και ούτω καθεξής, είχαν τους δικούς τους θρύλους και τους δικούς τους θεούς, αλλά οι περισσότεροι ήταν ενωμένοι από το παράξενο γεγονός ότι όλοι ήρθαν από τον ουρανό.
Γιατί όχι από τη θάλασσα, τον ωκεανό, το βορρά ή τη δύση, δηλαδή από τον ουρανό; Και μερικοί κατέβηκαν με ιπτάμενες μηχανές, για τις οποίες οι αρχαίοι δεν έλεγαν τίποτα. Για τους σύγχρονους επιστήμονες, τα ιπτάμενα άρματα προκαλούν μόνο γέλιο και σύγχυση, αλλά οι πρόγονοί μας ονόμαζαν τα πράγματα με τον τρόπο που καταλάβαιναν εκείνη την εποχή.
Στην αρχαία Ινδία, για παράδειγμα, οι ιπτάμενες μηχανές ονομάζονταν Vimanas. Δεν φαίνονται αυτά τα γεγονότα περίεργα; Από τον ουρανό με ιπτάμενες μηχανές κατέβηκαν κάποιες οντότητες που αποκαλούσαν τους εαυτούς τους θεούς.
αν λάβουμε υπόψη ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ της ύπαρξης και της ευημερίας των μεγάλων πολιτισμών του παρελθόντος είναι αρκετά εκτεταμένο, αυτό σημαίνει ότι οι θεοί ήταν στη Γη για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ένα άλλο περίεργο γεγονός είναι ότι σε όλους τους πολιτισμούς αυτές οι οντότητες ονομάζονταν θεοί, ούτε εξωγήινοι ούτε άνθρωποι, αλλά θεοί.
Δυστυχώς, αυτή η περίοδος της ιστορίας έχει μελετηθεί λιγότερο, από την οποία είναι πολύ δύσκολο να εξαχθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα για τον πολιτισμό των θεών, αλλά μπορούμε να συλλέξουμε κάποιες πληροφορίες.
Για παράδειγμα, τα ερείπια της αρχιτεκτονικής τους, η οποία έχει παραμείνει σε όλο τον κόσμο μας και είναι χιλιάδων ετών, ή η περιγραφή τους στους θρύλους. Όταν μελετάμε την αρχιτεκτονική τους, καταλαβαίνουμε ότι το επίπεδο της τεχνολογίας τους, ήταν τουλάχιστον ανώτερο από το δικό μας αυτή τη στιγμή, τι πρέπει να σκεφτούμε για άλλες πτυχές του πολιτισμού τους;
Παρεμπιπτόντως, αν οι πρόγονοί μας έγραψαν κάτι, τότε βασικά ήταν ιστορικά χρονικά και όχι παραμύθια
Φυσικά, θα μπορούσαν να εξωραΐσουν ορισμένα σημεία, αλλά αξίζει να επανεξεταστεί η στάση απέναντι στη μελέτη διαφόρων θρύλων και να τους προσεγγίσουμε από μια ελαφρώς διαφορετική οπτική γωνία.
Γιατί ένας άλλος πολιτισμός πέταξε στη Γη και προσποιήθηκε ότι είναι θεοί, γιατί βοήθησε την ανθρωπότητα και δεν την κατέστρεψε, γιατί έχτισαν τις δομές τους και πού τελικά εξαφανίστηκαν - αυτά τα ερωτήματα παραμένουν όχι μόνο άλυτα, αλλά σχεδόν ταμπού για συζήτηση σε επίσημο επίπεδο.
=========
το σχετικό μας βίντεο
https://rumble.com/v3ieyqk-212329820.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου