Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Υποχώρηση της κυβέρνησης στο μίνι-lockdown σε εμπορικά, σουπερμάρκετ και εστίαση./Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για το κλείσιμο ΟΛΩΝ των καταστημάτων αλά GREAT RESET;;; Ποιά ώρα θα μπαίνει STOP.

Όποιος καταστηματάρχης έκλεινε νωρίτερα θα το έκανε χωρίς κρατική «κάλυψη»


Υπό την κάλυψη των  εμπορικών συλλόγων με φιλική προς τη ΝΔ διοίκηση η κυβέρνηση διέρρεε ότι εξέταζε τη μείωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, όπως και των σουπερμάρκετ και της εστίασης.

Επεδίωκε να δει τις αντιδράσεις και τώρα η κυβέρνηση φαίνεται πως βάζει «πάγο» στα σενάρια αυτά.

Η πρόταση υποτίθεται ότι είχε γίνει από τους Εμπορικούς Συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης και περιλάμβανε κλείσιμο των καταστημάτων μια ώρα νωρίτερα στην Αθήνα και δύο ώρες στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Όπως ανέφεραν πηγές, όποιος καταστηματάρχης θέλει να κλείσει το κατάστημά του νωρίτερα μπορεί να το κλείσει, χωρίς όμως την κρατική «κάλυψη» που θα συνεπάγονταν ένα γενικευμένο μέτρο.

Δηλαδή θα έχανε από μόνος του μέρος του εισοδήματός του χωρίς καμία κάλυψη από την κυβέρνηση.

Γιατί τα έξοδα θα παρέμεναν ενώ αντίθετα τα έσοδα θα μειώνονταν.

Συνάντηση Γεωργιάδη με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και ΣΕΛΠΕ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συναντάται σήμερα Τετάρτη, με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και του ΣΕΛΠΕ, ενώ στην ατζέντα της συζήτησής τους αναμένονταν το θέμα της ενεργειακής κρίσης και της μείωσης του ωραρίου.

Η πρόταση που βρίσκονταν τουλάχιστον μέχρι τώρα υπό συζήτηση αφορούσε στην ενδεχόμενη μείωση της λειτουργίας των καταστημάτων κατά 2 ώρες ημερησίως, όπως εκτιμούν στελέχη του λιανεμπορίου, υπολογίζεται ότι θα επιφέρει μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους.

pronews.gr

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για το κλείσιμο ΟΛΩΝ των καταστημάτων αλά GREAT RESET;;; Ποιά ώρα θα μπαίνει STOP.

 Αρχίζουν τα όργανα αν ισχύει το ρεπορτάζ του REALFM... Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές, ισχυρίζεται ο ΣΚΑΪ... ΧΑΜΟΣ!!!!!!!


Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για το κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων στις 8 το βράδυ!!!!!!!!! ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ!!!!

Όπως μεταδόθηκε από ραδιοφωνικό σταθμό, θα γίνει δεκτή από την κυβέρνηση η πρόταση των εμπορικών συλλόγων, με πρόσχημα φυσικά την την τεχνητή, ενεργειακή κρίση. ΜΙΛΗΜΕΝΑ ΟΛΑ, προκειμένου να φανεί πως αυτό το ζητάνε οι έμποροι και δεν το επιβάλλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης που οδηγεί στον από-ανάπτυξη;;;

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Real Fm, ο Νίκος Στραβελάκης, θα τεθεί επί τάπητος οριζόντια νομοθετική ρύθμιση για να κλείνουν τα καταστήματα μια ώρα νωρίτερα από το κανονικό ωράριο. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ!!!

«Θα κλείνουν στις 20:00 και αν κάποιος εμπορικός σύλλογος αποφασίσει ότι θέλει στις 19:00 θα υπάρχει δυνατότητα με ανώτατο όριο το 20:00», σημείωσε ο Νίκος Στραβελάκης.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η ρύθμιση θα συνοδευτεί από συνολικό πακέτο μέτρων για εξοικονόμηση ενέργειας (ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;;;;) στα καταστήματα και θα αρχίσει πιθανότατα να ισχύει από την 1η Νοεμβρίου.

Ξεκινά διαβούλευση και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση είναι ανοικτή να ακούσει προτάσεις από φορείς της αγοράς για περαιτέρω μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν θα μπορεί να λειτουργεί μετά τις 20:00, θα παρέχεται, ωστόσο, η δυνατότητα όποιος επιθυμεί, να μπορεί να κλείνει νωρίτερα την επιχείρησή του!!!!!

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, διαψεύδεται από κυβερνητικές πηγές ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης ωραρίου των καταστημάτων. Ίσως όλο αυτό γίνεται για να δείξει η κυβέρνηση πως δεν θέλει να επιβάλλει το μειωμένο ωράριο, αλλά την… πιέζουν οι έμποροι, με τις κεφαλές των οποίων, δεν αποκλείεται , να υπάρχει σχετική συνεννόηση.

Οι φορείς των εμπόρων έχουν συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί το θέμα.

GREAT RESET!!!!

el.gr

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου