Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Ο υπερρεαλιστής Ιησούς παρουσιάστηκε. Ένα εξαιρετικά ζωντανό μοντέλο του Ιησού Χριστού εκτέθηκε στον καθεδρικό ναό της Σαλαμάνκα στην Ισπανία.

 


Ο υπερρεαλιστής Ιησούς παρουσιάστηκε
Οι γλύπτες στήριξαν την απεικόνιση του πληγωμένου σώματος του Χριστού σε δεδομένα από τη Σινδόνη του Τορίνο


φωτο: Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει την έναρξη του "The Mystery Man" στη Σαλαμάνκα, Ισπανία, 13 Οκτωβρίου 2022 © YouTube / The Mystery Man

Ένα εξαιρετικά ζωντανό μοντέλο του Ιησού Χριστού εκτέθηκε στον καθεδρικό ναό της Σαλαμάνκα στην Ισπανία. Φτιαγμένο από σιλικόνη, λατέξ και ανθρώπινα μαλλιά και με βάση δεδομένα από τη Σινδόνη του Τορίνο, το γλυπτό απεικονίζει τις φρικτές πληγές του Χριστού.

Η έκθεση, που ονομάζεται «The Mystery Man», άνοιξε την περασμένη εβδομάδα, μετά από 15 χρόνια έρευνας από μια ομάδα καλλιτεχνών με επικεφαλής τον επιμελητή Alvaro Blanco, ανέφερε το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η ομάδα του Blanco στήριξε το έντυπο του Χριστού σε μια μελέτη για τη Σινδόνη του Τορίνο, ένα λινό ύφασμα που ανακαλύφθηκε τον Μεσαίωνα και το οποίο ορισμένοι Καθολικοί λένε ότι είναι το ταφικό σάβανο του ίδιου του Ιησού και άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι περίτεχνη πλαστογραφία.


Ζυγίζοντας περίπου 75 κιλά (165 λίβρες), το μοντέλο απεικονίζει τον Ιησού καμπουριασμένο, με τους ώμους του μελανιασμένους από τη μεταφορά του σταυρού, το σώμα του σχισμένο από το μαστίγωμα από τους Ρωμαίους στρατιώτες και το κεφάλι του ματωμένο από το αγκάθινο στέμμα. Η πλευρά του είναι τρυπημένη και στα χέρια και τα πόδια του φαίνονται ίχνη από καρφιά.

Σε αντίθεση με ορισμένες παραδοσιακές απεικονίσεις του Ιησού, τα γεννητικά όργανα του μοντέλου δεν παραλείπονται για λόγους σεμνότητας.
« Μου άρεσε πολύ το έργο», είπε ο επίσκοπος Χοσέ Λουίς Ρετάνα της Σαλαμάνκας στο Vatican News. «Η αλήθεια είναι ότι το να στέκεσαι μπροστά σε αυτό που είναι μια ακριβής αναπαράσταση του πώς υπέφερε και πέθανε ο Ιησούς αφήνει μια ισχυρή εντύπωση».

Ο Μπλάνκο είπε ότι ενώ ο Ιησούς «είναι η πιο αντιπροσωπευτική εικόνα όλης της ιστορίας», κανείς δεν είχε προηγουμένως «τολμήσει να φτιάξει ένα υπερρεαλιστικό σώμα σαν αυτό».

Ενώ η Σινδόνη του Τορίνο παρέχει άφθονες ενδείξεις σχετικά με τις μετρήσεις του Ιησού, τη δομή του προσώπου και την τελική θέση ανάπαυσης, η Καθολική Εκκλησία δεν έχει ούτε επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει την αυθεντικότητά της. Οι Πάπες το διακήρυξαν γνήσιο τον 14ο και τον 15ο αιώνα και η σημερινή θέση της Εκκλησίας, που εξηγήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο το 2013, είναι ότι το σάβανο είναι μια «εικόνα» που «μας προσκαλεί να συλλογιστούμε τον Ιησού από τη Ναζαρέτ».Η επιστημονική έρευνα όλα αυτά τα χρόνια απέτυχε να δώσει σαφείς απαντήσεις. Μια ομάδα ερευνητών κατέληξε στο συμπέρασμα το 2017 ότι το ύφασμα ήταν βαμμένο με το αίμα κάποιου που είχε «υποφέρει από βίαιο θάνατο», μόνο για μια άλλη ομάδα επιστημόνων να αμφισβητήσει το συμπέρασμά τους ένα χρόνο αργότερα.

Η επιστημονική συναίνεση από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 ήταν ότι το σάβανο ήταν περίπου 700 ετών, αλλά έρευνα που δημοσιεύτηκε φέτος το χρονολόγησε στην εποχή του θανάτου του Χριστού.
============
Τιτίβισμα


Μπράιαν ΜακΚέβιτ       @BMcKev
Η Ιερή Σινδόνη του Τορίνο, μια ρεαλιστική αναπαραγωγή του πώς έμοιαζε στην πραγματικότητα ο Ιησούς Χριστός (σύμφωνα με την Ιερά Σινδόνη) παρουσιάζεται σήμερα. Από σήμερα έως τον Δεκέμβριο θα μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση στον καθεδρικό ναό της Σαλαμάνκα.
https://twitter.com/BMcKev/status/1580962681170800640

==========================

Το μυστήριο του Shroud of Turin βαθαίνει μετά το δραματικό πείραμα «προσομοίωσης αιμορραγίας» 

RT 16 Ιουλίου 2018

Μια ανάλυση προτύπων αίματος της Σινδόνης του Τορίνο υποδηλώνει ότι οι κηλίδες αίματος στο σεβαστό ύφασμα είναι «εντελώς μη ρεαλιστικές», εγείροντας νέα ερωτήματα σχετικά με τη θεωρία ότι το ύφασμα χρησιμοποιήθηκε για την ταφή του Ιησού Χριστού.

Το λινό ύφασμα μήκους τριών μέτρων, το οποίο φέρει την εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα, που κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ο Ιησούς Χριστός, βρισκόταν εδώ και καιρό βουτηγμένο στο μυστήριο. Το ύφασμα πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για να τυλίξει το σώμα του Χριστού μετά τη σταύρωσή του και αποτέλεσε αντικείμενο διαφόρων μελετών που προσπαθούσαν να προσδιορίσουν την προέλευσή του.
Ωστόσο, νέα έρευνα ισχυρίζεται ότι δεν είναι δυνατό οι λεκέδες να έχουν σχηματιστεί ενώ ένα σώμα ήταν ξαπλωμένο στο ύφασμα.
Ο ιατροδικαστής ανθρωπολόγος Matteo Borrini του Πανεπιστημίου John Moores του Λίβερπουλ στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο οργανικός χημικός Luigi Garlaschelli της Ιταλικής Επιτροπής για τη Διερεύνηση των Αξιώσεων της Ψευδοεπιστήμης χρησιμοποίησαν ανάλυση μοτίβων κηλίδων αίματος για να προσδιορίσουν πώς δημιουργήθηκαν οι λεκέδες στο σάβανο.

Σύμφωνα με την έρευνά τους, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Forensic Sciences, οι κηλίδες αίματος του Shroud of Turin υποδηλώνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν πολλές διαφορετικές στάσεις για να αποτυπωθούν τα σχέδια για τα χέρια, το στήθος και την πλάτη. Χρησιμοποίησαν δύο τύπους αίματος για την ανάλυσή τους – ανθρώπινο αίμα που δόθηκε για την έρευνα και συνθετικό αίμα με τις ίδιες ιδιότητες υγρού.
Το βίντεο δείχνει ότι οι ερευνητές πραγματοποιούν το δραματικό πείραμα με τον Borrini χρησιμοποιώντας τον Garlaschelli ως ζωντανό θέμα. Το ζευγάρι χρησιμοποίησε επίσης ένα μανεκέν για να αναλύσει τη ροή του αίματος στις πληγές.
Το έγγραφο δείχνει ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν πλήρως όλα τα σημάδια, με την έρευνα να υποδηλώνει ότι τα σχέδια ήταν κατασκευασμένα με σώμα σε διαφορετικές θέσεις. Ορισμένοι από τους λεκέδες στο σάβανο θα μπορούσαν να έχουν εμφανιστεί μόνο από ένα άτομο που στέκεται όρθιο, κατέληξαν οι ερευνητές μετά από δοκιμές ροής αίματος, ενώ οι λεκέδες στο πίσω μέρος είναι «εντελώς μη ρεαλιστικοί» για ένα σώμα που βρίσκεται στην πλάτη του.
Επιπλέον, «η προσομοίωση της αιμορραγίας από τις πληγές των νείλων που έρχονται σε επαφή με ξύλινες επιφάνειες έδωσε ασαφή αποτελέσματα».
Το 1988, μετά από χρόνια συζήτησης και προσμονής, οι επιστήμονες τελικά χρονομέτρησαν με ραδιενεργό άνθρακα το σάβανο, καθορίζοντας ότι προέρχεται από κάπου μεταξύ 1260 και 1390.

Η έρευνα έκτοτε έχει συχνά παρουσιάσει ασυνεπή αποτελέσματα, βαθύνοντας περαιτέρω το μυστήριο.

Αρκετές μελέτες διαπίστωσαν την παρουσία αίματος στο ύφασμα, ωστόσο άλλες εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι οι κόκκινες κηλίδες είναι χρωστική ουσία βαφής. Μια ανάλυση DNA το 2015 είπε ότι και οι δύο βασικές εξηγήσεις για το σάβανο ήταν εύλογες – ότι είτε προήλθε από τη μεσαιωνική Ευρώπη και ήρθε σε επαφή με ανθρώπους διαφορετικών εθνοτήτων είτε ότι προήλθε από τη Μέση Ανατολή και μεταφέρθηκε σε πολλές χώρες ανά τους αιώνες. 
Πέρυσι, μια άλλη ομάδα ερευνητών δημοσίευσε μια μελέτη που υποστήριξε ότι το σάβανο περιείχε βιολογικά νανοσωματίδια που συνάδουν με σοβαρό τραύμα, υποδηλώνοντας ότι το ύφασμα χρησιμοποιήθηκε πραγματικά για την ταφή του Ιησού.

----------------------------------------------
17 Ιουλίου 2017 
Το Turin Shroud είναι βαμμένο με το αίμα ενός θύματος βασανιστηρίων, αποκαλύπτει νέα έρευνα

φωτο: © Διανέλος Γεωργούδης © Wikipedia

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η Σινδόνη του Τορίνο είναι βαμμένη με το αίμα ενός θύματος βασανιστηρίων, υποστηρίζοντας τη θεωρία ότι χρησιμοποιήθηκε για την ταφή του Ιησού.
Η Σινδόνη του Τορίνο σε ένα λινό ύφασμα, μήκους τριών μέτρων, που φέρει την εικόνα ενός ανθρώπου που κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ο Ιησούς Χριστός. Το ύφασμα πιστεύεται από πολλούς ότι χρησιμοποιήθηκε για να τυλίξουν το σώμα του Χριστού μετά τη σταύρωση του.
Η νέα έρευνα, που διεξήχθη από διάφορα ιδρύματα υπό το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών της Ιταλίας και δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Plos One, έρχεται σε αντίθεση με τη θεωρία ότι το πρόσωπο του Ιησού ζωγραφίστηκε στο ύφασμα από πλαστογράφους στη μεσαιωνική εποχή.

Ο Έλβιο Καρλίνο, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας στο Ινστιτούτο Κρυσταλλογραφίας στο Μπάρι της Ιταλίας, λέει ότι το ύφασμα περιέχει νανοσωματίδια κρεατινίνης δεσμευμένα με μικρά νανοσωματίδια οξειδίου του σιδήρου, τα οποία υποδηλώνουν σοβαρό τραύμα και όχι βαφή (ζωγραφιά).

Η Σινδόνη του Τορίνο © Reuters © Reuters

Το θύμα τυλιγμένο στο νεκρικό ύφασμα πιθανότατα υπέστη «μεγάλα βάσανα» πριν από το θάνατό του, είπε ο Καρλίνο μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ο καθηγητής Giulio Fanti από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα συμφώνησε ότι το αίμα περιείχε υψηλά επίπεδα κρεατινίνης και φερριτίνης, που συνήθως βρίσκονται σε θύματα που υποφέρουν από τραύματα ή βασανιστήρια.
«Επομένως, η παρουσία αυτών των βιολογικών νανοσωματιδίων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των πειραμάτων μας υποδηλώνει βίαιο θάνατο για τον άνδρα που ήταν τυλιγμένος στη Σινδόνη του Τορίνο», είπε ο Fanti.
Αυτή η μελέτη σηματοδοτεί την πρώτη φορά που «οι ιδιότητες νανοκλίμακας μιας παρθένας ίνας που ελήφθη από τη Σινδόνη του Τορίνο» αναλύθηκαν χρησιμοποιώντας «μεθόδους που αναπτύχθηκαν πρόσφατα στον τομέα της ηλεκτρονικής μικροσκοπίας», σύμφωνα με τον Carlino.

======================
Μυστηριώδης καταγωγή
Η Σινδόνη φυλάσσεται σε ξεχωριστό παρεκκλήσι στον καθεδρικό ναό του Τορίνο από το 1578. Προβλήθηκε για τελευταία φορά δημόσια το 2015. Η ιστορία προέλευσης της "Sindone" καλύπτεται από μυστήριο 
Τα πρώτα τεκμηριωμένα γραπτά που αναφέρουν το σάβανο χρονολογούνται από τα μέσα του 14ου αιώνα. Ακόμη και τότε, το «Santa Sindon» χαρακτηρίστηκε ως ψεύτικο.
Το λινό ύφασμα διαστάσεων 4,36 επί 1,10 μέτρων δείχνει το αποτύπωμα ενός γεροδεμένου άνδρα, ύψους 1,81 μέτρων με γένια και μακριά μαλλιά.

Η Σινδόνη του Τορίνο είναι το λινό ύφασμα που φέρεται να είναι το ταφικό σάβανο του Χριστού. 
είναι το μόνο γνωστό τεχνούργημα της Σταύρωσης 
Δεν υπάρχει καμία αναφορά στα Ευαγγέλια για το πώς έμοιαζε ο Ιησούς . Είναι απίθανο να υπήρχε ποτέ πορτρέτο του Ιησούπου έγινε στη ζωή του λόγω της ακαμψίας με την οποία οι Εβραίοι ερμήνευσαν τη δεύτερη εντολή. Δεν λέγεται ότι υπάρχουν δείγματα αίματος του Ιησού . Έτσι, είναι αδύνατο να πούμε με βεβαιότητα ότι ο άνθρωπος που απεικονίζεται στη Σινδόνη είναι ή δεν είναι ο Ιησούς . Ωστόσο, οι παραλληλισμοί μεταξύ της χρονικής στιγμής που απαθανάτισε η Σινδόνη και της ιστορίας της Σταύρωσης του Ιησού είναι εντυπωσιακοί.
Το 1898, ο Secondo Pia , ένας ερασιτέχνης Ιταλός φωτογράφος διορίστηκε να τραβήξει την πρώτη επίσημη φωτογραφία της Σινδόνης. Όταν ανέπτυξε τις φωτογραφίες, διαπίστωσε, προς έκπληξή του, ότι φαινόταν να υπάρχει μια φωτογραφική ομοιότητα του Ιησού .
Η Σινδόνη έχει τις μπροστινές και πίσω εικόνες ενός σταυρωμένου άνδρα σαν να είχε τυλιχθεί το λινό γύρω από το σώμα από τα πόδια πάνω από το κεφάλι και πίσω μέχρι τα πόδια, αφήνοντας πλήρεις εικόνες εμπρός και πίσω -- συμπεριλαμβανομένων ό,τι φαίνεται να είναι κηλίδες αίματος .
Η αιχμηρή λεπτομέρεια του αίματος σε συνδυασμό με ό,τι φαίνεται να είναι δόντια, οστά, λουλούδια και άλλα αντικείμενα στο ύφασμα έχουν προκαλέσει αρκετούς επιστήμονες να υποθέσουν ότι η έντονη ακτινοβολία που περιλαμβάνει συχνότητες φωτός και ακτίνων Χ παρήγαγε τις εικόνες στο λινό. Οι ακτίνες Χ δεν «συμβαίνουν απλώς». Πυροδοτούνται.

Εάν η εικόνα στη Σινδόνη είναι υποπροϊόν της Σταύρωσης, εγείρει ένα ερώτημα: τι (πραγματικά) συνέβη στη Σταύρωση που προκάλεσε αυτές τις ακτίνες Χ και το σχηματισμό της εικόνας στη Σινδόνη;

Ένας ερευνητής που έχει εξετάσει βαθιά αυτό το ερώτημα είναι ο Thaddeus Trenn , Ph.D., Διευθυντής του Προγράμματος Μαθημάτων Επιστήμης και Θρησκείας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Καναδάς. Σε μια συνέντευξη με τη συγγραφέα επιστήμης Linda Moulton Howe , 1 προβάλλει τα επιχειρήματα του Αμερικανού χημικού Δρ. Giles Carter , του πρώτου, αλλά σε καμία περίπτωση του τελευταίου, που παρατήρησε μια ποιότητα ακτίνων Χ στην εικόνα της Σινδόνης, όπως προτείνεται από την απόκοσμη σκελετική εμφάνιση των χεριών.

ο Δρ Τρεν υποθέτει ότι το σώμα μέσα στη Σινδόνη βίωσε μια αποϋλοποίηση λόγω της εισροής έντονης ενέργειας που ξεπέρασε τις ισχυρές (πυρηνικές) δυνάμεις που δεσμεύουν τα πρωτόνια και τα νετρόνια και απελευθέρωσε την ύλη σε ενέργεια -- αμέσως. Προκλήθηκε να διατυπώσει την υπόθεσή του από την εργασία άλλων επιστημόνων που έδειξαν στοιχεία ότι οι εικόνες του Shroud είναι ακτίνες Χ.
Η ίδια η Σινδόνη , λέει ο Δρ Τρεν , είναι ένα ρολό οιονεί ανεπεξέργαστο φιλμ, ένα φωτογραφικό αρνητικό αρνητικό, που περιμένει την κατάλληλη στιγμή, την εφεύρεση της φωτογραφίας, για να ξεσκεπάσει το κρυμμένο αληθινό «θετικό» της.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι διεγείρει τις ακτίνες Χ στα οστά και τα δόντια για να μετακινηθούν προς τα έξω μέσω του δέρματος στο λινό, αλλά ο Δρ. Trenn πιστεύει ότι η ενέργεια των ακτίνων Χ μπορεί να είναι το υποπροϊόν του πρωτογενούς γεγονότος αποϋλοποίησης -- το Σταύρωση. Με άλλα λόγια, ως αποτέλεσμα της Σταύρωσης ο άνθρωπος στη Σινδόνη μεταμορφώθηκε σε ον του φωτός . Σύμφωνα με τα απόκρυφα κείμενα, ο Ιησούςθα μπορούσε να αποϋλοποιηθεί και να υλοποιηθεί κατά βούληση. Μετά τη Σταύρωση εμφανιζόταν συχνά στους μαθητές του ως ον φωτός.
Αυτή η υπόθεση φαίνεται να εγείρει δέκα προκλητικά ερωτήματα για κάθε ένα που απαντά.
Ποια ήταν η πηγή ενέργειας για τις ακτίνες Χ;
Τι είδους ακριβώς γεγονός ήταν η Σταύρωση;
η Σινδόνη απολάμβανε μια θρυλική φήμη ως παλλάδιο με μεγάλες δυνάμεις προστασίας. 
Όπως η Κιβωτός της Διαθήκης , ήταν και σύμβολο της διαθήκης της ανθρωπότητας με τον Θεό, αλλά και ένα οπλικό σύστημα με τεράστια καταστροφική δύναμη. 
τι είδους ήταν ( που μοιάζει εντυπωσιακά σε σχεδιασμό με τη γεννήτρια Van De Graaf ), η συσκευή παραγωγής ακτίνων Χ που δημιούργησε την ακτινογραφία στο Σινδόνι του Τορίνο;
Εάν διέθεταν αυτή την πυρηνική τεχνολογία , τίθεται το ερώτημα: από πού την πήραν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου