Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση – Εξετάζει επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Άτακτη υποχώρηση από τον εκδικητικό Πλεύρη.


Οπισθοχωρεί φαίνεται η κυβέρνηση στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, καθώς μετά τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ και ενόψει χειμώνα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό παράθυρο για την επιστροφή όσων βρίσκονταν σε αναστολή.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε αναστολή, μέχρι τα τέλη του χρόνου» οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης και «θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου και εντός Οκτωβρίου θα ληφθούν αποφάσεις»: για τα τεστ που θα γίνονται, αν θα συνεχιστούν και σε ποιο βαθμό,  για την τύχη των ανεμβολίαστων υγειονομικών, αν θα επιστρέψουν νωρίτερα ή όχι.

«Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο, που έληγε το μέτρο. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, έχουμε πάρει απόφαση να δούμε τα δεδομένα του Οκτωβρίου, για να παρθεί εντός του Οκτωβρίου απόφαση, ενδεχομένως να επιστρέψουν πριν το τέλος του χρόνου, εκτός αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το αποτρέπουν. Θα υπάρξει και απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων» δήλωσε.

Σε ερώτηση για το πώς συμβαδίζει αυτό με την δική του πρόθεση να αποβληθούν πλήρως από το σύστημα Υγείας, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσουμε τα δεδομένα της πανδημίας και αν δεν δικαιολογούν την συνέχιση του μέτρου, θα επιστρέψουν. Αν δικαιολογούν την συνέχιση του μέτρου, θα μείνουν σε αναστολή», παρότι η θέση που έχει εκφράσει ο ίδιος προσωπικά είναι ότι «δεν πρέπει να παραμείνουν στο σύστημα Υγείας. Η θέση όμως που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά, είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία».

Ωστόσο, ο ίδιος προσπάθησε να υποβαθμίσει την αναγκαιότητα της επιστροφής των υγειονομικών στο κατακερματισμένος σύστημα υγείας: «Μην περιμένετε… είναι 2.100 άτομα και κάτω από 200 είναι γιατροί, σε ένα σύστημα με πάνω από 100.000 προσωπικό» σχολίασε και πρόσθεσε: «η κυβερνητική θέση που έχει επικρατήσει είναι ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουν, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας. Ένας κρίσιμος μήνας είναι ο Οκτώβριος. Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου παραμείνουν τα ίδια επίπεδα, είμαστε κοντά στην επιστροφή».

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου