Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021

Ο κόσμος απειλείται από έναν σοβαρό ιό του δάσους Kiasanur.

 Ο κόσμος απειλείται από έναν σοβαρό ιό του δάσους Kiasanur |  Ρωσική άνοιξη

Ο αεροζόλ του ιού Kiasanur Forest Disease, που κυκλοφορεί στην Ινδία και την Κίνα, είναι επικίνδυνος και για άλλες περιοχές.

Ο επικεφαλής του τμήματος μοριακής ιολογίας των φλαβοϊών και της ιογενούς ηπατίτιδας του Κρατικού Ερευνητικού Κέντρου Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας "Vector" Valery Loktev δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του φόρουμ OpenBio-2021 στην επιστημονική πόλη Koltsovo στην περιοχή Νοβοσιμπίρσκ.

«Έχει μια αξιοπρεπή θανατηφόρα κατάσταση, το ινστιτούτο στην Ινδία, που το άνοιξε, είναι όλα νεκρά. Πρόκειται για σοβαρό αιμορραγικό πυρετό », δήλωσε ο Λόκτεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μόνη περίπτωση μόλυνσης με αυτόν τον ιό έχει ανιχνευθεί μέχρι στιγμής στη Ρωσία, η θεραπεία διήρκεσε τρεις μήνες, συμπεριλαμβανομένου ενός εκ των οποίων ο ασθενής πέρασε στην εντατική.

«Όλοι (ο ιός - σημείωμα του συντάκτη) παρακολουθεί, όλος ο κόσμος, αλλά μέχρι τώρα όλος αυτός ο« πλούτος »είναι η Ινδία και η Κίνα. Η φυσική του εστίαση είναι οι πίθηκοι και τα τσιμπούρια », είπε ο επιστήμονας και πρόσθεσε ότι η μόλυνση από τα τσιμπούρια που είναι εγγενής σε πολλούς ιούς φλαβοϊών δεν πρέπει να υποτιμάται.

«Η γεωγραφία των ιών αλλάζει. Σήμερα, ο ιός της εγκεφαλίτιδας που μεταδίδεται με τσιμπούρια έχει πάει στα βόρεια της Δημοκρατίας του Κόμι και πιο πάνω στην τούνδρα, το Syktyvkar και ούτω καθεξής, στην πραγματικότητα έφτασε στη Βορκούτα, πέρασε τη Μάγχη στην Ευρώπη, εισέβαλε στη Μεγάλη Βρετανία, πέρασε το Γιβραλτάρ, εισέβαλε Αφρική, εγκεφαλίτιδα που προκαλείται από κρότωνες - στους πρόποδες των Άλπεων », - σημείωσε ο επιστήμονας.

αναφορά

Οι φλαβοϊοί είναι ένα γένος αρβοϊών, ένας τυπικός εκπρόσωπος είναι ο ιός του κίτρινου πυρετού. Κυκλοφορούν κυρίως μεταξύ τσιμπουριών, κουνουπιών και θηλαστικών (πρωτεύοντα, νυχτερίδες, τρωκτικά και άλλα).

Ο ιός απομονώθηκε για πρώτη φορά το 1957 από μολυσμένους πιθήκους langur και τσιμπούρια Haemaphysalis spinigera στο δάσος Kiasanur (κομητεία Shimoga, πολιτεία Karnataka, Νοτιοδυτική Ινδία).


rusvesna.su
AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου