Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021

Κέρκυρα: Κατέρρευσε το τοίχος στο γυμναστήριο./Κέρκυρα – Κακοκαιρία: Πλημμύρες ξανά και ξανά στην Σπηλιά… (Βίντεο)./Με νέες γενικές συνελεύσεις κι απεργίες απαντούν οι εκπαιδευτικοί.

 

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και μαζί της και τα προβλήματα.

Από τύχη βουβό γλίτωσαν σήμερα το πρωί όσοι πολίτες διερχόντουσαν απο την Σταματίου Δεσύλλα καθως κατέρρευσε το Νότιο τμήμα του τείχους που εφάπτεται με τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό σύλλογο.

corfutvnews.gr

Κέρκυρα – Κακοκαιρία: Πλημμύρες ξανά και ξανά στην Σπηλιά… (Βίντεο).


Η περιοχή της Σπηλιάς αποτελεί από τις πρώτες περιοχές που στρέφονται τα βλέμματα όταν βρέχει, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που έχουν παρατηρηθεί εκεί.

Με «Μπάλλο» ή χωρίς, η περιοχή της Σπηλιάς πλημμυρίζει πάντα! Και σήμερα το πρωί τα νερά ξεχείλιζαν από το φρεάτιο, ενώ ο κόσμος δεν μπορούσε να περάσει.

Μα σημειώσουμε ότι μετά από λίγη ώρα συνεργείο της ΔΕΥΑΚ βρέθηκε στο σημείο.

corfutvnews.gr

Με νέες γενικές συνελεύσεις κι απεργίες απαντούν οι εκπαιδευτικοί.

ekpaideutikoi poreia

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Εφετείο Αθηνών την απεργία των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κατά της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Εφετείο απαγορεύει τη συνέχισή της και ορίζει ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης.

“Σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, το Εφετείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου. Απαγορεύει τη συνέχισή της και ορίζει ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Η απάντηση της ΟΛΜΕ μετά την απόφαση του Εφετείου για την απεργία

Με νέες γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήριο την Παρασκευή απαντούν στην απόφαση του Εφετείου οι εκπαιδευτικοί.

“Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση, στην 24ωρη απεργία της Δευτέρας 11 Οκτώβρη (100.000 απεργοί, περίπου 70%) και στις συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα. Το εκπαιδευτικό κίνημα με τον αγώνα του απέρριψε την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Κατήγγειλε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, μέσω των συνεχών δικαστικών προσφυγών του ΥΠΑΙΘ, που αξιοποίησε τον αντεργατικό νόμο «Χατζηδάκη». Όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον εκφοβισμό που εξαπέλυσε το ΥΠΑΙΘ. Γύρισε την πλάτη του στην μεθοδευμένη επιχείρηση παραπληροφόρησης περί δήθεν ποινών πριν τελεσιδικήσει η απόφαση των δικαστηρίων” αναφέρει η ΟΛΜΕ σε σημερινή ανακοίνωσή της.

“Μετά και τη δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου σήμερα Τετάρτη 13.10.21 το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν νέες Γενικές Συνελεύσεις από τις 14 έως τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου ο κλάδος να αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Στις 16 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου:

-δεν έγινε δεκτή η έφεση του ΥΠΑΙΘ που ζητούσε να χαρακτηριστεί η απεργία αποχή και καταχρηστική, εκτός από παράνομη

-έκρινε τελεσίδικα παράνομη την απεργία αποχή

-διατάσσει την απαγόρευση της συνέχισης της απεργίας αποχής και επιδικάζει πρόστιμο 3.000€ για κάθε παραβίαση της απόφασης

Διευκρινίζουμε και πάλι ότι όσοι και όσες έχουν δηλώσει απεργία αποχή μέχρι και σήμερα δεν έχουν καμία απολύτως ποινή, καθώς μέχρι και την επίσημη επίδοση της απόφασης από δικαστικό επιμελητή στο ΔΣ της ΟΛΜΕ η απεργία αποχή θεωρείται νόμιμη.

Με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, καλούμε τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων να μην συγκαλέσουν συνεδριάσεις των συλλόγων και να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή του άρθρου 97 του 4823/21 αυτήν την εβδομάδα και να περιμένουν τις αποφάσεις του κλάδου.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις” καταλήγει η ΟΛΜΕ.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων θα γίνει την Πέμπτη στις επτά το βράδυ στο 2ο Λύκειο Ιωαννίνων.

epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου